DumpStats voor sjimpel

53,227 +57462 -4235

Kudos

#494 (Top 0.2234%)

Kudos/dag 14.12
Kudos/reaguursel 54.04
Meeste kudos op 1 reaguursel 3926
Minste kudos op 1 reaguursel -402

985

Reaguursels

Reaguursels/dag 0.26
Topreaguursels 27
Woorden per reaguursel 36.6
Reacties per reaguursel 0.19
Meeste reaguursels op 1 dag 16
Aantal x weggejorist 8
Gestart op 02-12-2009

Kudoverloop over tijd

-84 kudos 04-08-2019 18:22 op Fc Twente terug in de eredivisie
Dus eigenlijk wordt hier gezegd dat ze als baby zijn gehersenspoeld om een fan te zijn van een bepaalde club, zoals kinderen opvoeden met een bepaalde religie. Vervolgens doe je heel je leven lang precies wat je door je ouders is opgedragen omdat je nu eenmaal zo bent opgevoed en nooit je eigen pad hebt gekozen en ben je fan, niet om sportieve redenen of gebaseerd op intrinsieke, persoonlijke motivaties, maar domweg omdat je vader dat zo goed vond voor je algemene ontwikkeling. Kan aan mij liggen, maar ik vind het een hele treurige boodschap eigenlijk. Randje kindermishandeling zelfs. Maar het is wel een hele grote spandoek ja. Goed gedaan!

16 kudos 04-08-2019 17:59 op BOE!
-weggejorist-

3 kudos 04-08-2019 15:13 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@principality-of-zeon | 04-08-19 | 11:35: Wat ben jij een doorgeslagen jankert zeg. Helemaal gebrainwashed met je oppervlakkige, eenzijdige en totaal bekrompen reaguursels.

44 kudos 04-08-2019 15:05 op Badkuipboy aan het stuur
Dikke lol hoor; nog geen 20 jaar en nu al het lichaam van een ongezonde vent van 50. Doe nog maar een biertje, je hebt het verdient.

5 kudos 04-08-2019 15:02 op De laatste bij slimste mens
Wat een slechte sketch weer. Ik durf te wedden dat ze naar de 'people that annoy you' quiz stuk van south park hebben gekeken, en dat maakt het dan nog slechter.

2 kudos 04-08-2019 13:31 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@Capt. Iglo | 04-08-19 | 13:10: "ik word aangesproken alsof ik de wapenwet verdedig.." Ik zie dat je betoog meer balans en fijnigheden heeft. Je wordt door mij vooral aangesproken alsof je je eens moet verdiepen in alle veranderingen in die wet sinds 1986. Dat geeft wel een verhelderende context voor de toename waar jij zo raadselachtig over blijft doen ("En voor Columbine gebeurde dit echt niet op de schaal..."). Ten tweede, merk ik op dat je steeds een aparte argument lijkt te maken: je geeft eerder aan dat het een complex probleem is volgens mij. Dat komt omdat het een sociaal phenomeen is. Toch fixeer je je op 'de dooslaggevende factor' en stelt dat 'de beschikbaarheid van wapens niet 'de' factor' is. In sociale phenomenen zoeken naar 1 factor die unidirectioneel (dimensioneel) geisoleerd kan worden als de kritische, doorslaggevende factor is niet de manier waarop de sociale realiteit en phenomenen tot stand komen. Je gebruikt een positivistische maatstaf voor een realiteit die zo niet dient te worden gemeten. Ik zeg hieronder hetzelfde tegen een nogal vervelende reaguurder. Je komt zelf veel verstandiger over. "Jij probeert de werking van een sociale werkelijkheid te simplificeren tot een laboratorium seting waarbij nette, geschakelde processen zorgen dat er licht gaat branden als jij op een knopje drukt. Helaas werkt de echte wereld niet zo, maar dat wilt niet zeggen dat Films als JW dan maar geen invloed kunnen hebben".

0 kudos 04-08-2019 12:51 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@Lovin Spoonful | 04-08-19 | 12:06: Je bent echt dom of niet? 'Eenzelfde cliché als 'films/muziek/games hebben het gedaan', zoals 'sjimpel' die aanhaalt'. Dat zeg ik nergens. Je maakt een straw man van mij zodat je mij kunt aanvallen, maar je kunt dus niet begrijpend lezen. Je weet niet wat het verschil is tussen een correlatie en causatie, wat ik nergens beargumenteer. Films als JW en de verheerlijking van gun violence in de context van mass shootings hebben heel veel met elkaar te maken zonder dat de een er op zichzelf voor zorgt dat het verantwoordelijk is voor iets. Jij probeert de werking van een sociale werkelijkheid te simplificeren tot een laboratorium seting waarbij nette, geschakelde processen zorgen dat er licht gaat branden als jij op een knopje drukt. Helaas werkt de echte wereld niet zo, maar dat wilt niet zeggen dat Films als JW dan maar geen invloed kunnen hebben. EN nu ben ik redelijk klaar met je amateuristische gebrabbel. Fijne dag.

-1 kudos 04-08-2019 12:43 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@Lovin Spoonful | 04-08-19 | 11:57: Ga je jezelf nou citeren in plaats van de moeite nemen te reageren op je eigen irritant domme vergelijkingen? Je vergelijkingen zijn ontzettend slordig. Aleen omdat je koppig wilt ontkennen dat er een sfeer van invloed is tussen populaire en dominante domeinen van cultuur? En mij dan dom noemen terwijl het overduidelijk is dat jij de enige bent die een simpele denkwijze etaleert? Ironisch. Ga je geweren vergelijken met auto's en John wick met john wayne, voor het gemak maar vergeten dat daar meer dan 50 jaar tussen zit waarin er ontzettend veel is veranderd. "Doe niet zo dom". In de tussentijd is de NRA gegroeid tot een formidal lobbygroep met ontzettend veel macht. Ondertussen zijn de strakke regels na JFK moord structureel gesloopt de afgelopen 30 jaar en zijn er wapens op de markt gekomen waar zelfs john wayne U tegen zou zeggen. Inmiddels heb je ook internet en social media en FB communities die voor of tegen zijn en in kader van John Wick, is hier slim mee omgegaan door 'trainingsvideos' online te plaatsen die meteen in Gun crazed USA viral gaan = gratis reclame voor wick. Begint je brein te beseffen hoe slordig je vergelijkingen zijn en hoe dom je zelf werkelijk klinkt? even een halve eeuw wegleggen als niet relevant. De automatische rifles die JW uitkiest zijn dezelfde soort die werden gebruikt bij de ergste mass shootings van de laatste jaren. Er is zat geschreven over de link tussen JW, de trainingsvideos en De NRA.

6 kudos 04-08-2019 12:26 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@Capt. Iglo | 04-08-19 | 12:13: Misschien moet je je eens verdiepen in de details omtrent het wapenbeleid. Er is een duidelijke correlatie tussen mass shootings en aanpassingen in de wet omtrent vuurwapens. Na de moord op JFK werden regels strenger gemaakt. Je moest een soort background check ondergaan en de verkoop werd beperkt en de soort wapens (only sporting rifles en geen automatische assault guns). De NRA heeft met miljoenen aan lobbyen invloed uitgeoefend en structureel de verkoop makkelijker gemaakt op drie fronten 1. Verkoop locatie (gun shows, wall mart etc) 2. Soort wapens. 3. De mensen die het mogen kopen. 4. allerlei versoepelingen rond munitie. Dus het feit dat mass shootings zijn toegenomen de laatste decennia is JUIST een argument TEGEN de NRA en wapenbeleid want deze is systematisch aangepast sinds de jaren 30 en met name na 1986.

1 kudos 04-08-2019 11:56 op Aanslag in Dayton, Ohio (9 doden)
@Afgelebberde-Dakduif | 04-08-19 | 11:39: Als je goed kijkt gaat zijn raam omhoog en omlaag. Dat lijkt mij niet echt een goed idee om een 'blikvanger' te creeeren van je autoraam met daarachter je vrolijke gezicht. @The_reaguurder. Absoluut. De beste stuurlui staan hier ook aan wal. Uit ervaring weet ik dat je nooit echt weet hoe je lichaam reageert in extreme situaties, ook niet als je weet dat er iets gaat gebeuren. Ik vond het daarom ook wel zielig voor die jongen die tijdens de aanslag in de tram in utrecht een tijdje terug in paniek zichzelf had verscholen achter een oudere man. Hij gebruikte in een opwelling een opa als levend schild. Dit is op film waargenomen en 'gelekt' door commando types die hier wel specifiek voor zijn getraind. Ik had waarschijnlijk ook de eerste beste persoon gepakt en erachter geschuild. De enige manier om met extreme situaties om te kunnen gaan: Training, blootstelling.

-1 kudos 04-08-2019 11:39 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@O-Pieter | 04-08-19 | 11:12: Ok pieter. Jij komt ook niet bijster snugger over. De grootste truc van de NRA (of elke machtsorgaan) is een discutabel gebruik (stierenvechten, wapens in amerika, vossenjacht in engeland) presenteren als een onlosmakelijke deel van een cultuur en traditie (oh, sinterklaas verdedigers gebruiken dezelfde techniek!).

-1 kudos 04-08-2019 11:36 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
@Lovin Spoonful | 04-08-19 | 11:09: Goede vergelijking auto's met wapens. Want ik rij ook altijd in mijn berreta naar werk ja. Ik zeg alleen dat de fixatie met gevaar vrijwel altijd wordt gezien als een extern gevaar terwijl de meeste amerikanen intern gevaar lopen. Daarmee zeg ik niet dat het in Mexico een disneyland is, alleen dat de zorgen om gevarene niet helemaal consequent of rationeel worden benaderd. In de context van amerika vind ik films als John Wick wel redelijk smakeloos. Het is ook een deel van het geheel waarin wapenbezit en gebruik genormaliseerd wordt. Populaire cultuur, waaronder Hollywod, is altijd een reflectie van de dominante cultuur, dus ook de obsessie met wapens en het structurele beleid en context die hier voor heeft gezorgd. Dus als je goed leest, zeg ik eigenlijk niks doms.

17 kudos 04-08-2019 11:19 op Aanslag in Dayton, Ohio (9 doden)
En altijd weer een moment of fame voor de lokale donut vretende politiebureau. Lokale chef: "Our people are very well trained for a situation like this".

105 kudos 04-08-2019 11:14 op Aanslag in Dayton, Ohio (9 doden)
Snel zijn raampje dicht doen. Deze man voelt zich vast ook veiliger onder een tafel als een vulkaan uitbarst.

1 kudos 04-08-2019 11:02 op Aanslag Walmart Texas (20 doden)
Gemiddeld is er elke 12 dagen een 'mass shooting' in De VS. En maar wijzen naar de gevaren achter de mexicaanse muur en je 'freedom' die je moet beschermen tegenover terroristen in een woestijn 1000en km van huis. Ondertussen een mooie schiet promo 'gun-porn' filmpje van Keanu en Hale Berry verspreiden en met zijn alleen naar John Wick 3 met een bak caramel popcorn en weer twitteren na afloop dat je zult bidden voor de slachtoffers als er weer een klas wordt doorzeefd.

59 kudos 04-08-2019 10:54 op Meisje heeft te veel gesnoept in de vakantie
Ordinaire, kansloze troep op een zondagochtend. Ik kopieer mijn reaguursel van gisteren maar; "Best treurig dat dumpert alle reaguurders zo laag in schat dat ze denken dat we naar dumpert gelokt worden omdat we allemaal staan te trappelen om dit soort goedkope 13 in een dozijn aandachtshoeren. Voor mij persoonlijk werkt het iig omgekeerd: Wat doe ik op zo'n puber site?"

174 kudos 03-08-2019 18:46 op Dumpert zoekplaat
Met zijn allen verstoppen in hoog gras en bosjes staat niet gelijk aan camouflage. Dit is een beetje als een kameleon verstoppen in een doos en dan trots zeggen dat je hem niet kan zien.

397 kudos 03-08-2019 17:11 op Menigte bestormt hek bij Lollapallooza
Voor de duidelijkheid: dit is de exit gate nadat bekend werd gemaakt dat Lil Kleine en famke ook zouden optreden als surprise act.

12 kudos 03-08-2019 16:52 op Voetbalsters zijn in bloedvorm
Nee, vrouwen zaalvoetbal gaat zo te zien ook geen volle zalen trekken, maar geef ajb uit principe gewoon een salarisverhoging aan deze strijders.

-18 kudos 03-08-2019 16:42 op Pas nou op vlieg!!
Het is groen en houdt van bloemetjes. Kermit de Flikker. Ok doei.

2 kudos 03-08-2019 15:07 op Meisje is erg gestresst
@Danarwal | 03-08-19 | 15:02: Ik reageer toch specifiek op 'domme pubers'. Als ik zeg alle reaguurders zijn domme pubers dan scheer ik iedereen over een kam ja. Nu slaat je opmerking + ketel gewoon nergens op.

15 kudos 03-08-2019 14:48 op Meisje is erg gestresst
@probeersol | 03-08-19 | 14:45: haha. Domme pubers die denken mannelijk te zijn door samen met andere jongens online te verkondigen tegen elkaar hoe geil ze wel niet zijn en wat ze allemaal met hun piemeltje zouden doen. Een digitale circle jerk is dit jongens. En gewoon niet inzien dat het juist lichtelijk homo-erotisch is en dan stoer een ander uitmaken voor homo, wat mij geen ene reet kan schelen verder. De ironie.