25,970 +29796 -3826
Kudos
#2508 (Top 0.9128%)
Kudos/dag | 8.67 |
Kudos/reaguursel | 27.48 |
Meeste kudos op 1 reaguursel | 2280 |
Minste kudos op 1 reaguursel | -422 |
25,970 +29796 -3826
Kudos
#2508 (Top 0.9128%)
Kudos/dag | 8.67 |
Kudos/reaguursel | 27.48 |
Meeste kudos op 1 reaguursel | 2280 |
Minste kudos op 1 reaguursel | -422 |
945
Reaguursels
Reaguursels/dag | 0.32 |
Topreaguursels | 6 |
Woorden per reaguursel | 30.7 |
Reacties per reaguursel | 0.42 |
Meeste reaguursels op 1 dag | 10 |
Aantal x weggejorist | 10 |
Gestart op | 08-09-2016 |
Kudoverloop over tijd
Topcomment 1123 kudos 2023-03-10 15:41:54 op Gideon de gordelloze complotmarmot
Wat heeft dat jochie ook een vreselijk irritant stemmetje zeg. En wat is dat met gordel? Waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Ligt daar ook weer een of andere debiele complottheorie aan ten grondslag? Een beetje zoiets als: "Als we kijken naar de statistieken dan hadden slachtoffers in 99% van de auto-ongelukken hun gordel om, dus gordels veroorzaken auto-ongelukken?"
Topcomment 364 kudos 2022-11-25 14:14:59 op De kalkoen frituren
Die pannenkoeken doen het vaak met bevroren kalkoenen. Bevroren kalkoenen bevatten veel ijs. Om te frituren wordt frituurolie verwarmd tot ongeveer 180 C. Dit is veel heter dan het kookpunt van water. Wanneer het ijs in een bevroren kalkoen in contact komt met de hete olie, verandert het oppervlakte-ijs snel in stoom.Deze snelle overgang is geen probleem als het aan de oppervlakte van de olie gebeurt. De stoom ontsnapt dan aan de lucht.
Wanneer je echter een kalkoen in de olie onderdompelt, absorbeert het ijs in de kalkoen de hitte en smelt het, waardoor vloeibaar water ontstaat. Dit vloeibare water is dichter dan de olie, dus het valt op de bodem van de pan. De watermoleculen blijven warmte en energie absorberen en uiteindelijk veranderen ze van fase en worden ze stoom. De watermoleculen verspreiden zich dan snel ver uit elkaar en het volume wordt 1700 keer groter. Door deze uitzetting daalt de dichtheid van het water tot een fractie van een procent van de dichtheid van de olie, waardoor het gas snel naar de oppervlakte wil stijgen.
Combineer die snelle verandering in dichtheid samen met de uitbreiding van het volume en je krijgt een explosie. De stoom zet uit en stijgt op, waardoor de kokende olie uit de pan wordt geblazen. Alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg is, kan de verdrongen olie in contact komen met een brander of vlam en vlam vatten. Zodra enkele druppeltjes olie in brand vliegen, zullen de vlammen snel nabijgelegen oliemoleculen ontsteken. Obligatoire mand.
Topcomment 1532 kudos 2022-10-21 11:07:21 op Grapjes maken over Max
Ik vind dat woord 'witte' zo ontzettend vervelend. Waarom mogen zwarte mensen heel precies dicteren hoe ze genoemd willen worden, maar zijn wij zonder overleg, slag of stoot 'wit' geworden. Ik ben helemaal niet wit.
Topcomment 2280 kudos 2021-07-05 10:46:22 op Protestwappies ingesloten in Den Haag
"Jaaajaaaa dit gaaaat weer de wereld over" Nou dacht het niet Gerda. Het boeit echt helemaal niemand ene kut dat jij op een willekeurige zondag samen met je werkeloze vrinden irritant staat te doen tegen de politie op een vluchtheuvel. Met je bek.
Topcomment 2182 kudos 2017-03-06 21:22:38 op Bent u online te vinden?
Haha vet grappig want die vrouw van 80 weet niet wat internet is en ze is ook niet zo mondig meer.. Ondertussen heeft ze wel ons land opnieuw opgebouwd na de oorlog maar dat vergeten we maar even voor het gemak. Vet leuk filmpje hier is een kudo ok doei.
Topcomment 2053 kudos 2016-09-17 20:33:26 op Reaguurder komt buiten
Godnondeju