DumpStats voor Zjwikhoofd

86,584 +94134 -7550

Kudos

#316 (Top 0.1375%)

Kudos/dag 31.13
Kudos/reaguursel 64.04
Meeste kudos op 1 reaguursel 6769
Minste kudos op 1 reaguursel -3103

1,352

Reaguursels

Reaguursels/dag 0.49
Topreaguursels 16
Woorden per reaguursel 46.8
Reacties per reaguursel 0.46
Meeste reaguursels op 1 dag 22
Aantal x weggejorist 2
Gestart op 15-04-2013

Kudoverloop over tijd

10 kudos 2020-11-25 15:18:12 op Zeeland in vroegere tijden
Wat een hoop zurigheid in één reactie. Ja, van een aantal dingen die jij noemt gaan mijn nekharen ook overeind staan. Maar ga eens genieten van de dingen die we vandaag de dag wel hebben.

116 kudos 2020-11-25 14:54:53 op Zeeland in vroegere tijden
En een kindersterfte van om en nabij de 25% omdat vaccinatie en de gezondheidszorg nog in de kinderschoenen stonden. En lekker poepen in een emmer in de tuin. KOZP, BLM etc. zijn welvaartsziekten. Maar ik denk dat de mensen uit dit filmpje blij zijn dat ze hun steentje bij hebben kunnen dragen aan de welvaart die wij (hun nageslacht) nu hebben.

Topcomment 6769 kudos 2020-11-23 19:18:26 op Hey Akwasi
Dit vind ik dus altijd zo merkwaardig. Hij profileert zichzelf continu als Ghanees en gaat vervolgens janken als mensen hem ook als Ghanees gaan zien. Dat is hetzelfde met veel Nederturken. Het overgrote deel profileert zichzelf als Turk. Erdogan is hun president en als er een coup wordt gepleegd in Turkije, staan ze op de Erasmusbrug met Turkse vlaggen te zwaaien. Maar o wee als de blanke Nederlander hen niet als Nederlander ziet...

-42 kudos 2020-11-23 19:13:11 op Thierry kapt ermee
Baudet heeft de laatste jaren teveel naar Trump gekeken. Jammer, want Forum begon echt hoopvol.

33 kudos 2020-11-23 18:49:38 op Thierry kapt ermee
Mooi. Forum begon echt als een fris nieuw geluid, iets dat we wel konden gebruiken in de Nederlandse politiek. Een beetje gezonde kritiek op het cultuurmarxisme, vergelijkbaar met Jordan Peterson. Maar Forum is mettertijd alleen maar geradicaliseerd. Hopelijk weet Forum zonder Thierry wél een fatsoenlijke partij te worden. Want juist in deze tijd is een partij met scherpe, redelijke kritiek noodzakelijk.

7 kudos 2020-11-18 19:43:45 op President Azerbaijan heeft eigen waarheid
Azerbaijan is van oorsprong een islamitisch land, maar vanwege de harde hand van de Sovjets zijn veel Azeri's atheïstisch. Met name de nationalisten hebben ook opgeroepen om Nagorno-Karabach te veroveren. Wie wel islamitisch zijn, zijn de jihadisten die onze NAVO-bondgenoot Erdogan naar het gebied stuurt om de Armeniërs te verjagen. Etnische zuivering anno 2020 en Europa zwijgt...

72 kudos 2020-11-18 19:36:17 op President Azerbaijan heeft eigen waarheid
Laten we even stilstaan bij wat voor criminele oorlog dit is. Nagorno-Karabach wordt internationaal beschouwd als deel van Azerbaijan, maar wordt in feite bestuurd door de lokale Armeense bevolking, met hulp van Armenië. Azerbaijan probeert dit gebied nu niet alleen onder controle te krijgen, maar ook etnisch te zuiveren, met behulp van onze NAVO-bondgenoot Turkije. Erdogan stuurt (zoals wel vaker) jihadistische groeperingen naar het strijdgebied, om de lokale bevolking zoveel mogelijk te verdrijven. Want zeg nou eerlijk, je kop eraf gehakt krijgen door iemand met een lage bloedsuikerspiegel is geen pretje. Europa zwijgt, want Azerbaijan geeft ons olie en Turkije houdt vluchtelingen tegen. Strategisch is het dus niet in 'ons' voordeel om Azerbaijan te stoppen. Ook onze westerse media boeit het vrij weinig, want eerlijk is eerlijk: het zijn moslims die niet-moslims aanvallen en dus het wekt te weinig verontwaardiging op (hoe anders is dat bij de Rohingya, Israël of de Oeigoeren). De enige die zich überhaupt iets van het lot van Nagorno-Karabach aantrekken, zijn Armenië en Rusland. En ondanks dat ik normaal geen fan ben van Poetin en consorten, vind ik dit wel het benoemen waard. En voor 'ons' in Europa een dikke onvoldoende voor onze appeasement van dictators Erdogan en Alijev.

5 kudos 2020-11-17 13:34:27 op Vanochtend op het Malieveld
@BlijeBakkus | 17-11-2020 | 13:28: Nu leg jij mij woorden in de mond die ik nooit gezegd heb. We kunnen niet zonder pesticiden en kunstmest. Echter staat de agrarische sector op dit moment onder zware druk omdat er gewoon teveel boeren zijn. Supermarkten bieden lage prijzen omdat ze weten dat als boer A niet akkoord gaat, boer B het wel doet. De enige manier om dan het hoofd boven water te houden, is door steeds intensievere te verbouwen. Dus we kunnen niet zonder kunstmest en pesticiden, maar het kan wel een heel stuk minder.
Daarnaast neemt het aantal boeren inderdaad af. Maar de efficiëntie van de landbouw ontwikkelt zich sneller. Daardoor krijgen de boeren een zwakkere positie en is er alleen maar meer subsidie nodig om de boerenbedrijven overeind te houden.

3 kudos 2020-11-17 13:31:10 op Vanochtend op het Malieveld
@elroyv | 17-11-2020 | 13:28: Maar dat laatste is toch precies wat het kabinet nu van plan is?

3 kudos 2020-11-17 13:29:03 op Vanochtend op het Malieveld
Er is geen sector die zo sterk vertegenwoordigd is in allerlei lobby's als de boerensector. Kijk naar hoe het CDA, CU, VVD en FvD continu proberen de boeren te paaien. We hebben n.b. een oud-boerin als landbouwminister. In Europa zijn de boeren ook sterk vertegenwoordigd. Daarnaast zit het Europees Parlement ook vol met lobbyisten (zie Annie Schreijer-Pierik bijvoorbeeld). Uiteindelijk is het probleem gewoon dat er teveel boeren zijn. Dat komt met name door het steeds efficiënter worden van de landbouw.

32 kudos 2020-11-17 13:23:08 op Vanochtend op het Malieveld
@Foodmaster1971 | 17-11-2020 | 13:16: Die miljarden subsidie zijn juist bedoeld om deze sectoren overeind te houden. Zo hebben we in de jaren '60 geprobeerd om verlieslijdende sectoren als de kledingindustrie en scheepsbouwers overeind te houden door goedkope arbeid uit Turkije en Marokko te halen. Vlak daarna vertrokken die fabrieken alsnog naar lageloonlanden. De boeren hebben een sterke lobby in Den Haag, waardoor ze dit soort dingen voor elkaar krijgen. Natuurlijk helpt het ook niet mee dat er wordt gechanteerd met de kreet 'no farmers, no food'. Ja, de boeren zijn essentieel voor onze samenleving. Maar dat zijn verpleegkundigen ook, net als leraren, politieagenten en apothekers. Buiten dat zorgen de subsidies ervoor dat 'onze' Nederlandse kip in landen als Ghana voor dumpprijzen wordt gekocht, waardoor lokale boeren failliet gaan. En zo ontwrichten we niet alleen onze eigen maatschappij, maar ook die in andere landen.

222 kudos 2020-11-17 13:13:10 op Vanochtend op het Malieveld
Wellicht geen populaire mening (zeker op Dumpert), maar er zijn gewoon teveel boeren. Al millennialang wordt de landbouw steeds efficiënter, en de laatste decennia zijn we in een stroomversnelling geraakt. Waar in een normale industrie van vraag en aanbod de meest verliesgevende bedrijven failliet gaan, houden we de boeren nog overeind met subsidies en export naar het buitenland. Omdat we zoveel intensieve landbouw op zo'n klein stukje land hebben, is ons boerenland doodgespoten met pesticiden en kunstmest. Het is jammer voor de hardwerkende boeren met hart voor hun bedrijf, maar het probleem blijft dat we teveel boeren hebben. We hebben te lang onze landbouwsector kunstmatig groot gehouden.

112 kudos 2020-11-13 17:36:43 op Ik wil gewoon tüteren! | F1-minuut met Syl
Lewis is trotser op zijn strijd voor gelijke rechten dan op zijn wereldtitels. Ga dat maar eens vertellen in Diyarbakir, of in Bahrein. Want als onderdrukkers met een zak geld komen, is Lewis snel om.

32 kudos 2020-11-12 17:49:59 op Azarkan botst met Van Toorenburg
Het probleem van de islamitische wereld is voor een deel dat zij de verlichting nooit hebben meegemaakt. Daar waar 'wij' met onze joods-christelijke samenleving dat wel hebben. Ons principe is dat de wereldlijke macht belangrijker is dan religieuze wetgeving. Als de bijbel ons vertelt iets te doen dat volgens de wet illegaal is, dan is de wet belangrijker. Dat is in de islamitische wereld niet het geval. Kijk eens hoeveel moslims religieuze wetten belangrijker vinden dan de wetten van de rechtsstaat. Kijk overigens ook eens de documentaire 'Undercover in de Deense moskee'. Zelfs in zogenaamde gematigde moskeeën worden vrouwen aangespoord om na huiselijk geweld geen aangifte te doen, maar het volgens de sharia op te lossen. Dit, i.c.m. de gewelddadige aard van de islam zorgt regelmatig voor 'incidentjes'.

114 kudos 2020-11-12 17:42:26 op Azarkan botst met Van Toorenburg
Precies dit. Op 4 en 5 mei herdenken we degenen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Onze vrijheid om elkaar op een vreedzame manier op elkaars ideeën te bestrijden. De ondertekenaars van deze petitie willen een uitzonderingspositie voor hun ideologie, zodat er geen kritiek meer mag worden geuit. Terwijl die ideologie met al zijn achterlijkheid júist bekritiseerd hoort te worden. Deze petitie is dus een dikke rochel op de Nederlandse ziel.

37 kudos 2020-11-12 17:36:54 op Azarkan botst met Van Toorenburg
Dit voorstel zeg echt een bijl in de basis van onze democratie. We mogen elkaar namelijk bediscussiëren op basis van ideeën. De islam is een ideologie. Kritiek op de islam heeft niets met kritiek op moslims te maken, en dus niets met racisme. De basis van onze democratie is dat we mogen zeggen dat de islam een achterlijke ideologie is, dat het afhakken van hoofden om een cartoon walgelijk is, dat het onderdrukken van vrouwen idioot is. De ondertekenaars van de petitie willen kritiek op de islam verbieden. Willen kritiek op hun ideologie verbieden. Herdenken we niet ieder jaar op 4 en 5 mei degenen die hun leven gaven zodat wij dit kunnen? Wat mij betreft is die hele petitie dus een dikke rochel op de ziel van onze Nederlandse samenleving.

-1 kudos 2020-11-12 13:48:27 op Bericht van de vuurwerkbranche
Vind dit een beetje een onzinnig argument. Een deel van de mensen is gewoon te incapabel om verantwoordelijk met vuurwerk om te gaan. Zo is alcohol achter het stuur ook verboden. In negen van de tien gevallen gaat het goed, maar bij dat tiende geval is de schade niet te overzien.

0 kudos 2020-11-12 13:42:04 op Bericht van de vuurwerkbranche
Als je van deze maatregelen na 9 maanden corona nog het nut niet inziet, wíl je het gewoon niet zien. Het spijt me wel.

12 kudos 2020-11-12 13:39:23 op Bericht van de vuurwerkbranche
Is dit niet wat iedere branche over zichzelf roept? Niemand is schijnbaar ergens verantwoordelijk voor. Net als de horeca ging het de vuurwerkhandelaren voor corona voor de wind (vorige jaarwisseling weer een recordomzet). Met een goede compensatieregeling komt het volgend jaar echt wel goed. En niet gaan mekkeren over illegaal vuurwerk, want de politie kan niet ruiken of iets legaal of illegaal is. Een algeheel verbod maakt handhaving gewoon stukken makkelijker.

74 kudos 2020-11-11 15:26:15 op Corona-moe?
De meeste kerken accepteren homo's anno 2020 gewoon. Sterker nog, binnen een aantal kerken (o.a. de Anglicaanse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk) begint de roep om het toestaan van homohuwelijken steeds luider te worden. De Anglicaanse Kerk gaat daarover binnenkort de knoop doorhakken.

20 kudos 2020-11-11 12:34:16 op Mogen scholen homoseksuele leerlingen weigeren?
@Gelehesje | 11-11-2020 | 10:27: Helemaal mee eens. Het verbaast me altijd hoe mensen complexe situaties tot een eendimensionaal probleem willen versimpelen. Wel religie betekent dood en verderf, geen religie betekent vrede op aarde. Een inkomenskloof berust puur op seksisme, racisme of een ander isme. Corona is maar een griepje, of corona is het einde van de wereld. Sommige dingen zijn gewoon complex. Religie heeft de wereld veel goed gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat tot aan de opkomst van universiteiten veel van onze wetenschappelijke vooruitgang uit kloosters kwam (hoe gek dat voor veel mensen ook klinkt). En er zijn slechte aspecten, zoals godsdienstoorlogen. Het is nooit alleen goed of slecht. Al is het lekker makkelijk en geruststellend om daar wel in te geloven.

175 kudos 2020-11-03 19:41:07 op Verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
Mijn vader krijgt momenteel chemotherapie. Hij kan zo prima nog jaren leven, maar corona zou hem waarschijnlijk fataal worden. Zoals mijn vader zijn er nog vele duizenden mensen in ons land die chemo krijgen en nog wat jaren voor zich hebben. Als we ons allemaal even aan de maatregelen houden, kan hij later zijn kleinkinderen nog zien.

86 kudos 2020-11-02 19:16:16 op Hiroshima 75 jaar later
En hoe gek het ook klinkt, ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als die bom op een stad in het Midden-Oosten of Afrika zou zijn gevallen. Zouden ze de boel dan ook weer zo hebben opgebouwd?

51 kudos 2020-11-02 17:58:06 op Ze lijken allemaal een beetje op elkaar
In het begin dacht ik nog: FvD is echt een verademing, eindelijk een fatsoenlijk rechts geluid. Maar inmiddels heb ik zoveel onzin voorbij horen komen, dat ik ze in het rijtje Lange Frans/Jensen/TisjeboyJ schaar. Baudet is eigenlijk gewoon afgegleden tot complotgekkie. En dat verklaart ook waarom ze in de peilingen zo afglijden.

70 kudos 2020-11-02 17:54:40 op Ze lijken allemaal een beetje op elkaar
@FrankVisser | 02-11-2020 | 17:40: "Jammer dat zij zo wordt zwartgemaakt omdat ze iets geks zegt."
En terecht dat ze wordt zwartgemaakt. Ze staat daar als expert met autoriteit. Als je dan onzin staat uit te kramen, hoor je toch juist aangepakt te worden?

10 kudos 2020-10-29 11:39:09 op Kuzu over onthoofding Samuel Paty Frankrijk
We hebben allemaal een aandeel in het levend houden van het vrije woord. Zullen we niet met z'n allen spotprenten van Charlie hebdo delen? Gewoon om te laten zien waar we in het vrije westen voor staan.

90 kudos 2020-10-29 11:38:01 op Opnieuw terreuraanslag in Frankrijk
Kunnen we niet massaal spotprenten van Charlie Hebdo delen? Het vrije woord mag niet verloren gaan en wij allemaal hebben daar een aandeel in.

10 kudos 2020-10-28 19:15:40 op Complotmeneer spreekt zichzelf tegen
Deze man heeft als drugsverslaafde inbraken gepleegd, aldus hijzelf. Het lijken me dus geen loze woorden, maar dat betekent alleen maar meer dat hij moet worden aangepakt.

20 kudos 2020-10-28 19:10:44 op Complotmeneer spreekt zichzelf tegen
@jevaderskadavers | 28-10-2020 | 16:13: Welke liberale mainstreammedia zeggen dat zij super objectief zijn? Graag een linkje, anders noem ik het bullshit.

24 kudos 2020-10-28 19:04:44 op Complotmeneer spreekt zichzelf tegen
De maatschappij moet tegen dit soort mensen in bescherming worden genomen. Mijn vader krijgt op dit moment chemotherapie en kan daarmee nog een tijdje prima leven. Maar dan moet hij geen corona krijgen. Dankzij dit soort spetterpoep is de kans weer een stukje kleiner geworden dat hij ooit zijn kleinkinderen zal kunnen zien. Bedankt hè, lamlul!

21 kudos 2020-10-26 11:15:10 op Lubach over coronabont
Als ik in Nederland over straat loop, zie ik toch genoeg bontkraagjes...

1 kudos 2020-10-24 13:05:36 op Johan over de excuses van Koning
@Mils913 | 24-10-2020 | 12:59: ook zonder corona waren de ICs volgelopen (zie ieder ander land ter wereld). De afgelopen jaren zijn de zorgkosten de grootste stijger voor wat betreft overheidsuitgaven. De ICs zijn gestroomlijnd om patiënten zo snel mogelijk door te sluizen naar reguliere afdelingen.

4 kudos 2020-10-24 13:01:08 op Johan over de excuses van Koning
Ondertussen ben ik wel een beetje klaar met dat gemierenneuk over een vakantie van de koning. Op dit moment zijn er wel belangrijkere dingen gaande. Deze ophef wordt vooral door talkshows en media aangewakkerd, zodat het eens niet over corona gaat.

7 kudos 2020-10-19 16:43:38 op Lubach over complotgekkies
Helemaal mee eens. We hebben het in Nederland zo vaak over diversiteit. Maar dan gaat het vaak alleen over het aannemen van mensen met een kleurtje of van moslims die gelijkgestemd zijn. Er is nauwelijks aandacht voor diversiteit van ideeën in Nederland. Terwijl dat zeker in de journalistiek een wereld van verschil kan maken.

69 kudos 2020-10-19 16:41:30 op Lubach over complotgekkies
Het heeft ons een eeuw gekost om van de verzuiling af te komen. En binnen tien jaar zijn we weer terug bij af. Iedereen leeft in zijn eigen bubbel, met zijn eigen waarheid. Dat gaat niet alleen over complottheorieën, maar ook over bijvoorbeeld politieke en religieuze lijnen. Kijk eens naar hoe de haat van de discussies over corona, de islam, asielbeleid en andere onderwerpen afdruipt. In de VS beleven Antifa en Qanon hoogtijdagen. Normaal gesproken is het een kwestie van tijd voor zo'n trend overwaait naar Nederland. Wat ons in het Westen de afgelopen eeuwen uniek heeft gemaakt, is de relatieve diversiteit aan ideeën, zeker hier in Nederland. We waren een toevluchtsoord voor andersdenkenden. Dat heeft ons gemaakt tot wie wij zijn. De intolerantie die nu ontstaat naar andere ideeën en meningen, zorgt dat we ons niet meer kunnen uitspreken over bepaalde onderwerpen. Denk bijvoorbeeld over migratie. En zoals Lubach terecht zegt: uiteindelijk zorgen dit soort gekkies dat onderbouwde kritische geluiden t.o.v. het coronabeleid ook niet meer serieus worden genomen. MAND!

4 kudos 2020-10-16 13:55:10 op Khadija Arib is er klaar mee
@kond | 16-10-2020 | 12:25: Anno 2020 informatica als een nutteloos vak wegzetten, n.b. in een discussie over de rol van social media. Verbazingwekkend zal ik het maar noemen...

40 kudos 2020-10-16 10:47:17 op Stelletje wil Efteling niet verlaten
Kunnen we dit soort rondlopende tumoren niet eens gaan aanklagen voor laster? Je zou als beveiliger of agent maar iedere dag met hart en ziel je werk uitvoeren, om vervolgens door zo'n stuk spetterpoep voor racist te worden uitgemaakt...

6 kudos 2020-10-13 14:29:59 op Jochem Myjer heeft een duidelijke mening over coronawappies
Uiteindelijk blijft ons gedrag de grootste oorzaak van de nieuwe maatregelen. We moeten dus zelf veranderen. Maar toch snap ik de volledige sluiting van de horeca niet helemaal. Afgelopen week is 2,9% van de besmettingen te herleiden tot de horeca. Nu het hek van de dam is, moet de horeca volledig op slot. Maar waarom is er niet eerder geprobeerd om bijvoorbeeld vanaf 18:00 uur alcohol te verbieden? De overheid loopt op dit gebied vooral achter de feiten aan. En zoals ik zei, ons eigen gedrag is het probleem. Maar wat denkt een overheid wanneer ze grootschalige demonstraties verbieden, en de regels versoepelen omdat een minister de fout in gaat (wat trouwens machtsmisbruik is)?

0 kudos 2020-10-12 15:07:34 op Willem Engel mag 10 dagen niet in Den Haag komen
@Balloze_binnenkater | 12-10-2020 | 14:02: Volledig met je eens, en dat is ook één van de redenen dat dit zo'n engnek is. Maar ik vind het zorgelijk dat we in Nederland op basis van inhoud demonstraties gaan toelaten. Een BLM-demonstratie mag wel, terwijl Viruswaanzin (net zo'n eng groepje) het niet mag. Ik probeer het hier ook niet op te nemen voor Viruswaanzin, ik ben alleen kritisch naar het ingrijpen van de overheid op dit gebied.

-32 kudos 2020-10-12 13:45:04 op Willem Engel mag 10 dagen niet in Den Haag komen
Ben het totaal niet met Engel eens. Het is een engnek die een gevaar vormt voor de samenleving. Maar ik vind het zorgelijk dat hij niet mag demonstreren en dat zijn arrestatie hier zoveel steun krijgt. Want hoe idioot zijn ideeën ook zijn, hij mag ze uiten. Zo werkt een democratie nu eenmaal. Ik wil hier absoluut niets mee goedpraten, integendeel. Maar met het oppakken van demonstranten moeten we in mijn ogen heel voorzichtig zijn.

8 kudos 2020-10-09 23:53:12 op Obama vs Trump
@Josser | 09-10-2020 | 23:15: Maar zo'n lijst slaat eigenlijk nergens op. De meetmethodes verschillen per land, zoals hapslikweg21 al aangeeft. Kleinere landen zijn ook veel gevoeliger voor toeval (San Marino is niet voor niets koploper). Daarnaast spelen er nog meer zaken mee. Denk aan testbeleid, of het moment waarop een eerste of tweede golf is begonnen. En als je oversterfte pakt, neem je dan ook bijvoorbeeld het aantal griepdoden mee? We weten dat de griep zich nu ook anders verspreidt. Het is gewoon niet zo makkelijk om een lijstje te maken en dan vanuit je luie stoel te oordelen hoe een land het doet.

87 kudos 2020-10-09 23:45:49 op Obama vs Trump
Obama is mediageniek en Trump niet. En nu? Als ik inhoudelijk kijk naar dit onderwerp (het handelen in het Midden-Oosten), zie ik dat Obama vooral puinhopen heeft achtergelaten (bedenk dat de vluchtelingenstroom mede is veroorzaakt door zijn 'rode lijn'). Onder Trump zijn problemen doelgericht opgelost. Er valt veel aan te merken op Trump, daar niet van. Maar het is ongelooflijk hoe zijn voorganger wordt opgehemeld omdat hij hier en daar een keertje zingt en een humoristische state of the union heeft.