DumpStats voor TantalusZwelling

123,504 +131982 -8478

Kudos

#151 (Top 0.0675%)

Kudos/dag 169.88
Kudos/reaguursel 58.78
Meeste kudos op 1 reaguursel 4260
Minste kudos op 1 reaguursel -544

2,101

Reaguursels

Reaguursels/dag 2.89
Topreaguursels 49
Woorden per reaguursel 41.7
Reacties per reaguursel 0.23
Meeste reaguursels op 1 dag 25
Aantal x weggejorist 21
Gestart op 30-05-2018

Kudoverloop over tijd

-137 kudos 23-03-2020 08:17 door TantalusZwelling op Afstand houden
Je neef is anders lekker sleim om in deze tijden een buurvrouw uit te nodigen bij je thuis. Totaal nergens voor nodig, dus je neef is ook gewoon dom bezig als hij normaal gesproken wel zijn buurvrouw zou uitnodigen.

-132 kudos 02-08-2018 18:30 door TantalusZwelling op Gozert ziet kunstwerk
Tot je door seriemoordenaar crazy-eye Joe in een jeep wordt achterna gezeten in de outback. Zoooooo relaxed man!

-129 kudos 05-06-2018 10:59 door TantalusZwelling op Uw koffie, dame en heer
In het verkleinen van de woord grap. Hiermee komt 'leuk' tussen aanhalingstekens te staan en ontstaat er een waardeoordeel in de keus die je maakt om een verbinding te maken tussen het 'grapje' en zijn kwalificatie; eentje die behoort tot een inclusive resort. Doei!

-120 kudos 04-07-2019 22:35 door TantalusZwelling op Wilhelmus vanaf de Verstappen tribune
“Duitse bloed en de koning van Spanje” niet echt een voorbeeld van hoe je het volk vertegenwoordigt in het “volkslied”. Voor iedereen die zegt dat is traditie etc; tradities worden juist verzonnen in roerige tijden om legitimatie te symboliseren (zie “the invention of tradition”). Er is niks tijdloos of onveranderlijk of “heilig” aan. Hoe moderner de tijd hoe meer “tradities” uit de grond zijn geschoten. Ons volkslied is ook al vaker aangepast. Dat stukje over duits bloed werd vlak voor de tweede wereld oorlog toegevoegd en Zo zijn er meer aanpassingen geweest. Extra vreemd om daar niet na de oorlog snel weer afstand van te nemen als er toch al zo veel en vaak aan is gesleuteld. Tijd voor een lied over en voor het volk. Zal een paar jaar vreemd klinken als we weer een Ek of wk halen maar daarna voelt het gewoon als “traditie”.

-120 kudos 06-09-2019 15:53 door TantalusZwelling op Vechte?
Onderbelicht? Elk extreem rechtse facebook groep kotst dit soort eenzijdige berichten uit die weer op dumpert worden verspreid door types als jezelf. Lekker makkelijk om vanuit je luie stoel het op te nemen voor de ´blanken´ daar. Alsof dat pigment een gevoel van loyaliteit moet aanwakkeren. Flikker toch op. Er worden vandaag nog altijd minder mensen vermoord dan tijdens de structurele lynch partijen tijdens apartheid. Dat systeem heeft er zelf voor gezorgd dat het nu weer de andwere kant op slaat. Daarnaast, met je zielige boeren en ´onderbelicht´ zijn de grootste slachtoffers vandaag (en de afgelopen 10 jaar) de zwarte ´broeders´ uit Nigeria, Zimbabwe, Mozambique, etc. die nu worden opgejaagd, hun winkels geplunderd en vermoord. Toevallig afgelopen week HET nieuws item uit Afrika gaat hier over. Hoe het voetbal elftal van Zambia en Nigeriaanse sterren RSA boycotten om wat daar gebeurt tegen zwarte buitenlanders. Maar Flitz moet er weer een Zwart-wit ding van maken en vindt het onderbelicht omdat je via kansloze tokkie groepjes bent geinformeerd over een klein deel van het probleem die ten slotte door boeren is opgezet. Ja, er wordt gemoord en ook boeren zijn de lul. Maar dagelijks komen er meer mensen om in de Cape flats of JB en het zijn dus de zwarte immigranten die het het zwaarst hebben. Dacht ik belicht het even voor je. Kneus.

-119 kudos 05-04-2020 11:53 door TantalusZwelling op Pannekoek over Coronalied
Makkelijk om kritisch te zijn op mediageile BN-ers. Maar pijnlijker wordt het als je constateert dat Nederland best een kutland is om te zijn tijdens zo'n crisis. Een van de meest dichtbevolkte landen waar ruimte al schaars is zorgt er tijdens een halfzachte lockdown ook voor dat men nog feller gaat strijden om dat schaarse goed; 'ruimte (echt en figuurlijk). Gisteren op de fiets telkens remmen en aan de kant op een smalle fietspad omdat er twee wielrenners per se stuur aan stuur moeten fietsen of een ouder stel met de man met zo'n zure blik van ' neehee, mooi niet dat ik opzij ga!'. Je krijgt het idee dat ze het hierom doen, zoveel mogelijke battles om ruimte winnen en je kan weer voldaan naar huis. Motroen die met 180 door de polder crossen. joehoe eindelijk het kan! Het haalt de leijke kant van ENderland naar boven met alle zure, egoistische mensen die lekker zelf uitmaken wat ze doen. Aangespoord door een halfzachte net niet lockdown waarin we 'zo min mogelijk' buiten horen te zijn. (BBC Artikel - Why the Dutch lockdown could be a high risk strategy). Imiddels een van de hoogste gemiddelde sterftecijfers (8e in de wereld) en ook nog eens een van de zwakste maatregelen in Europa. Laten we vooral grapjes maken over die gekke BN- ers, want verder heeft Nederland alles op een rijtje!

-112 kudos 11-10-2019 11:51 door TantalusZwelling op Mooie rug!
@Half_Sole | 11-10-19 | 10:34: Niet iedereen kan een gemiddelde penis hebben toch? Al dat jaloerse gemin. Het is niks stoers, want je bent er gewoon mee geboren maar online mag je dat gewoon niet melden omdat je dan op de gemiddelde pik trapt, maar het is wel ok om te zeuren dat je een grotere had gewild. Dit speeltje verliest het overigens in een zwaardgevecht met die van mij. Als je mint heb je little piemel syndroom.

-99 kudos 02-08-2018 18:34 door TantalusZwelling op Gozert ziet kunstwerk
Trouwens, iets serieuzer; De 'bro' culture is vaak behoorlijk grillig daar, een biertje in de zon en het kan zo omslaan. Beetje knokken lijkt er vaak bij te horen. Ook veel problemen gehad met rivaliserende Biker gangs.

-99 kudos 19-06-2019 10:33 door TantalusZwelling op Quad-rijder vlucht voor ome agent
@Witty2015 | 19-06-19 | 10:28: Precies. Wonderbaarlijk dat je 'he is moving' erin hoort, er een grapje over maakt die nergens op slaat, en mensen het nog plussen ook.

-93 kudos 20-02-2020 14:12 door TantalusZwelling op Tankstation met aparte naam
Ik geloof best dat Ron niks verkeerds bedoelde en wat lomp overkwam, maar dat domme argument ´terwijl hun donkere mede-Amerikanen te pas en te onpas het bewuste woord gebruiken´ slaat nergens op. Met taal gaat het altijd om context, intentie, toon, en de spreker en ontvanger. Nigger staat niet gelijk aan Neger. De context als een bkanke spreker dat woord gebruikt is vrijwel altijd negatief en denigrerend. Hetzelfde woord wordt onderling juist gebruikt om de historische machtsverhouding te ontrkachten. De macht tussen de Signifier en de Signified. Het was de blanke spreker die de zwarte slaaf als Nigger mocht bestempelen. Zoals de machtige media gekke tieners ook denigrerend ´punks´ noemden werd die term meteen omarmd en gebruikt om de kracht er uit te halen. Ik ben een punk, en ik ben daar trots op. Als je een beetje als een sociale debiel gaat blind staren op 1 dimensie, het woord zelf, dan snap je het niet. Net zoals ´motherfucker´ in een bepaalde context positief kan zijn. Als blanke in Amerika nigger roepen is totaal respectloos, dat weet bijna elke spreker dondersgoed en je typisch kijk mij populair de gemiddelde dumpertmening argument verkondigen is weer kansloos.

-90 kudos 05-06-2018 11:15 door TantalusZwelling op Uw koffie, dame en heer
@bottemans: en waar lees jij dat ik mij gekwetst zou voelen? De 'waardeoordeel' bepaal je hier toch echt zelf. Ik heb niks met all inclusive resorts. Ik vond je tweede reaguursel alleen wat wijsneuzerig en puberaal; 'waar lees jij een waardeoordeel..' om vervolgens wel toe te geven dat het 'niks voor jou was'. Ja maar dat leest iedereen al in je eerste reaguursel, flapdrol.

-90 kudos 01-12-2018 09:46 door TantalusZwelling op Johan reageert op de homo-ophef
Ze weten daar heel goed hoe ze aandacht moeten krijgen. Ordinaire aandachtshoeren zijn het eigenlijk. Gaat allemaal om de kijkcijfers en centen en de kijkers zelf worden weggezet als domme mensen. Dezelfde domme mensen komen voor hem op en geven mij straks minnetjes want ze zijn zo grappig. Zelfs die grapjes en humor zijn zo gemaakt, dat is een van de redenen dat die Gijp een burn out had toch? Hij moest een manier vinden om nog grappiger te zijn want hij had de lat zelf zo hoog gelegd met zijn weergaloze humor. Beetje treurig eigenlijk allemaal.

-85 kudos 25-02-2020 10:54 door TantalusZwelling op Bas Nijhuis krijgt de volle laag bij VI
Bedankt wederom voor je bijdrage. Echt heel interresant weer hoe je precies zegt wat iedereen toch al kan zien. Wat een leuk perspectief! Wat is er gebeurt vorig jaar dat je het normale leven hebt opgegeven en je ft dit soort saaie comments bent gaan delen?

-77 kudos 30-05-2019 11:57 door TantalusZwelling op Opa wil niet naar Duitsland
Deze Opa die 'zoveel ellende' zou hebben meegemaakt en zijn 'fiets' terug wilt was waarschijnlijk nog een peuter toen de oorlog begon en kon vast niet fietsen. Dat gezeur altijd. De mensen die echt iets hebben meegemaakt zijn al dood en konden het vaak al niet meer navertellen. Daarnaast zijn veel nederlanders er beter van geworden en hebben daarna kunnen genieten van de slachtofferrol in een opbloeiende verzorgingstaat. Anti-duitsland sentiment is vandaag veelal voor tokkies en simpel volk dat zich tegen een buurland wilt afzetten om zich 'oranje' te voelen ofzo. Wij werden in eerste instantie gezien als 'germaanse broeders' en dat was soms wederzijds. Volgens ons volkslied hebben we zelfs duits bloed. Het zijn altijd je meest nauw verwante buren waartegen een land zich afzet om een 'wij' gevoel te creeeren. Voor ons is dat Duitsland en die domme Belgen. De oorlog dient zo ook vaak te pas en onpas als handige manier om duitsland als eeuwige vijand weg te zetten tegenover 'ons'.