DumpStats voor Orichinals

16,027 +23221 -7194

Kudos

#4348 (Top 1.6009%)

Kudos/dag 6.1
Kudos/reaguursel 5.98
Meeste kudos op 1 reaguursel 2472
Minste kudos op 1 reaguursel -304

2,679

Reaguursels

Reaguursels/dag 1.02
Topreaguursels 2
Woorden per reaguursel 41.6
Reacties per reaguursel 0.11
Meeste reaguursels op 1 dag 14
Aantal x weggejorist 12
Gestart op 12-05-2017

Kudoverloop over tijd

-304 kudos 2024-05-03 11:42:26 op Die van de Plus
Jij moet je kapot schamen, dat jij dat nodig hebt, om je goed te voelen.

-212 kudos 2020-08-30 18:14:37 op Theo Maassen over de blanke man
Precies die 'zere plek', maar is het allemaal echt waardevol om te hebben, vraag ik mij af, als blanke man? Ja, in de huidige omstandigheden lijkt dat wel, maar als je geen elektriciteit hebt, of als het elektriciteitsnetwerk niet werkt, heb je aan een heleboel gadgets helemaal niets. Het doet en het kan dan niets, dan neemt het welvaartsgevoel plotsklaps een andere wending. Maar het is 'goed', dat het uitgevonden is, door de 'witte man'!

-168 kudos 2018-02-06 03:10:29 op Gijp over gezeik om Renate-grap
Het is het rechtse kak-volk, lees VVD-volk, wat de gewone man de mond wil snoeren, daarbij zijn er een stel Pvda-ers en D66-ers bijgekomen, die ook meer in melk willen brokkelen, anders worden hun aandelen ook minder waard. De boekhouder houdt toezicht en kijkt wel eens de andere kant uit, als het zo uitkomt.\r
Het gewone volk moet beteugeld worden, want die hebben geen verstand van waarde en normen en willen niet de schijn hooghouden.\r
Dat is wat er gaande is in dit land, of met een deel ervan.\r
Maar weet, dat de gewone man zich niet laat beteugelen, die wil gewoon eerlijkheid duurt het langst, recht door zee en laten zien waar je voor staat, zonder belemmerd te worden, door betutteling, of vertrutting.\r

-138 kudos 2018-07-08 10:00:39 op Gespot langs de zijlijn
Of de hersencellen al vroeg door de alcohol verloren zijn, door hun pa bijvoorbeeld en dit voorbeeld daarna zelf gevolgd hebben. Een partij hersenbeschadiging die onherstelbaar is en dat is niet alleen zo, bij mensen die Feyenoord een topclub vinden zo. Want supporters kun je ze niet noemen.

-122 kudos 2022-10-04 13:48:02 op BMW gevonden
Nou BMW's hebben wel richtingaanwijzers, alleen de berijders van BMW zijn te dom, om te weten, hoe zij ze moeten gebruiken.

-83 kudos 2017-08-13 01:30:35 op Een hond is geen paard
Waarom is iemand verantwoordelijk voor andermans geloof en de daarbij behorende gedragingen? Waarom wil jij niet helpen een medelander te laten inburgen, ben je daar te goed voor, of kun je het gewoon weg niet? De bal is altijd voor het grijpen, ook als hij jouw kant op komt, dan kun je hem vangen, missen, of wegboxen/ wegslaan. Want mocht jezelf hulp nodig hebben, dan wil je ook gehoord en geholpen worden, toch?

-79 kudos 2018-11-23 23:47:46 op De plannen voor Ocon.
Wel grappig dat iemand een mening heeft, zonder te weten waar hij het over heeft. Dat is lachwekkend, omdat het geschreven ook nog bedoeld is, om op zere tenen te staan, maar in werkelijkheid een tirade is van onvermogen.

-72 kudos 2018-07-29 01:20:44 op Paps was bang
Daar achter stond alleen het woord "hit", eigenlijk stond er alleen het woord "overhit".

-65 kudos 2023-01-28 16:12:01 op Ondertussen in Den Haag
@zolderkamer_drummer: De baksteen van je moeder zeker op je hoofd gehad, of niet? Met je Bijbelse teksten.

-65 kudos 2023-07-01 22:52:39 op Olivia Dunne is lenig
@MadSeason: De achterzijde, dat was voor de geilheid leuk geweest. Met de camera van voren, had ook gemogen, dat was meer voor de gewone leuk en echt sexy geweest. Nu is het alleen voor de aandacht, ook prima, maar iets minder sexy.

-63 kudos 2023-02-09 15:57:33 op ChatGPT helpt
Als je het precies, of officieel zou bekijken, zijn geen van de antwoorden goed, in iedergeval niet volledig. Zonder dataverbinding kun je geen e-mail te voorschijn toveren, een beeldscherm is ook handig, dus die televisie is zo gek nog niet, zeker niet de moderne televisie. Daarnaast zijn er diverse 'slimme' apparaten, als een koelkast, of magnetron waarmee je van alles kan doen, als er een wifi-verbinding mee mogelijk is. En daarmee is een 'slimme' broodroaster ook niet geheel uit te sluiten. Wat je ook nodig hebt is een bedieningsmogelijkheid door een aanraakscherm, of muis. En ook handig, dat je kunt lezen, in dit geval van de vraag, de betreffende vrouw kan lezen.

-61 kudos 2022-05-22 21:35:22 op Slechte verrassing
Als je ermee geboren wordt ben je niet anders gewent. Als je later krijgt, raak je er eigenlijk nooit helemaal aangewend, omdat je het ander hebt gekend. Je hebt het geaccepteerd misschien en ook heb je er goed mee leren omgaan, dat is wel een verschil in details.

-55 kudos 2022-11-02 17:45:22 op Veranderen heb je zelf in de hand
Ik ben in jouw ogen zo'n 'vetgevreten varken', ik heb net als deze man de disipline doorgevoerd en toch hou ik mijn overgewicht, omdat dat laatste beetje wordt veroorzaakt door slecht werkende klieren en daar valt niets meer aan te doen, de werking is kapot en dat is niet te herstellen. Wordt ik een groot deel van mijn leven uitgescholden, erop aan gekeken, of er achter mijn rug om over gepraat? Ja en doe vooral je best dit te doen, maar aan jou is ook van alles mis, zeker in je hoofd, dat je mensen ongegeneerd uitmaakt voor van alles en nog wat, zonder de rede te kennen. Maar kom straks niet aan, van het is niet persoonlijk bedoeld, want dat is het wel en ik heb dan geen medelijden, als jou iets overkomt, wel kun je altijd hulp vragen, ik zal nooit oordelen, waarom iemand is zoals de persoon is. Keuze zijn keuzes met gevolgen en het leven komt zoals het komt. Maar ik hoef niet te oordelen, omdat de persoon van de keuze heel goed weet wat er mis is en wat het pechpatroon is. Dat weet ik ook en daarom zal ik zwijgen en mij op mijzelf richten, om dat daar mijn controle ligt, voor zo ver mogelijk. heel veel geluk en gezond in je leven, maar weet dat er in jouw leven ook van alles gaat en kan gebeuren, waardoor je op een dag denkt, fuck!

-54 kudos 2021-11-06 23:22:48 op Gevangenen in lockdown
En de gedetineerden krijgen geen kans om een vaccinatieprik te halen, of zelfs twee?
Als familie van een gedetineerde,weet ik dat gedetineerden gewoon hun prikken kunnen krijgen, of al hebben gehad.
Niet elke gedetineerde is een laag opgeleid mens. Ja, er zitten veel gedetineerden die dachten makkelijk veel geld te verkrijgen, maar het viel allemaal een beetje tegen.
Ook als je in gijzeling wordt genomen door Justitie, behoor je tot de groep gedetineerden, terwijl je misschien niets strafbaars hebt gedaan, maar alleen je boete niet goed- en, of snel genoeg, na de zin van Justitie, hebt kunnen voldoen, gewoon omdat het je tegenzit in het leven, ook al is dat voor even.

-54 kudos 2024-05-01 19:53:11 op Scootmobiel kent verkeersregels niet
Het is natuurlijk ook een hele rare situatie. Ja, er staan haaientanden op het fietspad, maar dat fietspad ligt achter een zebrapad, waarvoor men dient te stoppen, als er iemand over wil steken. Het beetje rare zit hem dan ook in het niet voorrang krijgen bij de fietsoversteekplaats. Het was handiger en minstens veiliger geweest, als fietsers hier ook voorrang hadden gehad. Maar goed, dat ontslaat de scootmobieler nog niet van uitkijken en voorrang verlenen aan de vrachtwagen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, beide hadden beter moeten opletten. Gelukkig loopt het nu zo af, niet mooi maar gelukkig zonder letsel.

-53 kudos 2018-10-25 00:51:37 op Waarom je kind laten vaccineren?
En moderne medicatie kan geen schade veroorzaken? Lekker naïef blijven denken. \r
En dat is precies waarom veel ouders na gaan denken, over vaccineren of niet vaccineren? Wat zou er beter zijn? Heel veel antistoffen en medicatie kan ook overdaad en schade aan het lichaam veroorzaken, de farmaceuten zijn veel minder betrouwbaar, dan zij en artsen het voor laten komen. Want veel medicatie wordt niet getest, of niet goed getest, na produktie, waardoor niet correcte medicatie toch in de handel komt en zo hun schadelijke werking doen, bij niets vermoedende patiënten. \r
Daarbij heeft ieder mens zijn eigen mechanisme van de werking van het afweergestel en bij vele komt het overeen en heeft het heel veel raakvlakken, maar ieder mens zit toch net even anders in elkaar, dan zijn medemens.\r
De volkomen en volslagen drift op controle, op alles neemt bizarre vormen aan, door de toename van de welvaart. Maar is het eigenlijk wel welvaart als je ouder wordt, dan de generatie van 100 jaar geleden. De meeste denken van wel, omdat hun blik en de uitvoering van het leven op rijkdom en controle is gefocust, terwijl je bij afstand nemen en ontspanning, rust, ruimte en bij de natuurlijke gang veel meer vrijheid creeërt. Het zal altijd wel een heikelpunt blijven, wanneer je het goed doet, maar ik laat liever het leven zijn gang gaan, dan mij aan allerlei vastgeroeste patronen te conformeren en daardoor verstrikt te raken in een nog zieker makend web, van valse beloften en angstzaaien.

-53 kudos 2018-09-02 15:06:35 op Waarom kiezen ze voor Marokko?
Tenzij jij derde, of vierde in de rij van spelen bent, dan kies je voor Italië? Marokko, of elk ander land waar je het tweede paspoort van hebt. In Nederland hebben wij genoeg keuze om dit soort voetballers te vervangen. Het is namelijk ook gebeurd, dat een Braziliaanse verdediger zich liet nationaliseren, met alles erop en er aan, maar vervolgers komt hij niet meer in beeld bij Nederland, terwijl wij hem eigenlijk heel goed hadden kunnen gebruiken in die periode, op zijn positie en daar hoor je niemand over. Andersom gebeurt dit dus ook. \r
Laat de keuze vrij, als het om een speler gaat die nog niet van uitzonderlijke klasse is. Bondscoaches zouden zelf dit soort jongenwel, of niet moeten selecteren, als zij over een dubbelpaspoort hebben. De speler bepaald alleen of hij wil uitkomen, hij bepaalt niet het spelen ansich, daar is de bondscoach verantwoordelijk voor. \r
Dat Zwitserland dit anders aanpakt, is voor Zwitserland begrijpelijk, minder keuze en minder talent beschikbaar, voor hen is het jammer dat een voetballer als Rakatic niet voor hen wil voetballen. Maar selectie en spelen zijn de twee belangrijkste factoren, die een bondscoach kan bepalen.

-52 kudos 2022-10-30 20:17:08 op Tukkie doen bij de kapper
Gaat hem dan ook even vertellen, rechtstreeks in zijn gezicht, zonder beeldscherm er tussen.

-52 kudos 2021-07-22 22:40:34 op Van de regen... in de drüp
Eerst hem daar laten veroordelen tot 1482 jaar, dan om uitlevering vragen, hem hier 12 jaar (waarschijnlijk 9 jaar bij goed gedrag) laten zitten en dan uitleveren aan Turkije, waar hij dan die 1482 jaar, of wat er van overblijft laten zitten, is het mooist denkbare.

-50 kudos 2017-07-30 17:58:24 op Altijd gezellig bij de Formule 1
Volgens mij rijdt Magnussen al een paar jaar in de Formule 1 en heb jij daar nog niets bewezen. Daarbij was Hülkenberg vandaag niet op zijn best, waar Magnussen dat meestal ook niet is, maar misschien was dit wel één van Nico's slechtste races. Jammer dat Nico zich nu zo uit naar Magnussen, maar levert wel weer leuke beelden op.

-48 kudos 2022-05-27 15:27:40 op Mooi land hoor Amerika
Ik ben persoonlijk tegen wapen, maar ik snap ook, dat je op bepaalde plaatsen in de USA, graag een wapen hebt, om je zelf te verdedigen, maar dan niet tegen mensen, maar tegen wilde dieren, die op sommige plekken nog vrij rond lopen, dat geeft wel een veilig gevoel. Dat je wapens wilt gebruiken tegen overvallers, of inbrekers, snap ik ook nog. Maar om wapens tegen mensen te gebruiken, om eigen rechter te spelen, dat snap ik niet. Maar goed de Amerikaanse GGZ is dan ook niet zo goed, als hier en kost je ook nog eens klauwen vol met geld, daar, omdat een verzekering ook al niet te betalen is. Maar je lost niets op, ook mentaal niet, wanneer je je als misdadiger gaat gedragen. Strakkere regels zouden het geweld wel iets indammen, denk en hoop ik, maar uitsluiten doe je niets. Want dat zie je overal in de wereld terug, legaal, of illegaal, als men aan wapens wilt komen, om hen te gebruiken, doet en lukt men dit toch wel, maar moeilijker maken, kan altijd. Dan lijkt mij dit verhaal wel een aardig opzetje, om te beginnen.

-48 kudos 2024-05-27 22:40:33 op Boswachter Ed heeft de deal van de week
Nee, de afvalverbrandingsoven staat ook in de natuur, het wordt dan wel industriegebied genoemd, omdat wij bevolkingsgebieden en industriegebieden willen scheiden, maar uiteindelijk blijft het toegeëigend natuur. Dat ik dat benoem zo is niet hypocriet en ja, je moet de zooi die overhoudt gewoon netjes verzamelen, maar koop bewust niet te veel en te vaak, consuminderen in plaats van consumeren. Met de welvaart neemt ook de afvalberg toe. Maar zo aan de BMW in de natuur te zien, hergebruiken de criminelen de meeste onderdelen wel weer voor andere auto, misschien gestolen, maar misschien ook voor schade auto's, het is niet oké, dat jatten en katten en de rest achterlaten in het bos, maar het wordt wel herbruikt, dat is een heel zacht plusje waard.

-47 kudos 2023-02-23 01:34:11 op Hoor jij ook een trein?
@De Veerboot : Nee, hij bedoelt, dat de Veerboot optijd aangekondigd wordt. Natuurlijk bedoelt hij de spoorwegovergang, jij hebt ook het licht gemist. Het is al laat, slaap lekker en morgen gezond weer op, o het is al morgen, straks weer gezond op dan.

-46 kudos 2019-05-09 10:00:27 op Wedstrijd samengevat
Kantelpunt was het inbrengen van Veltman en het vertrek van Dolberg. Ajax miste daardoor een aanvaller en een doelpuntenmaker. Veltman voor Mazroui was een duidelijke wissel geweest, Magallan voor Schöne ook, maar dan ook Huntelaar voor Dolberg.\r
Dat was het meest logisch en niet minder aanvallend geworden. Sinkgraven deed het ook niet onaardig, maar Huntelaar heeft meer Champions League ervaring en is daarnaast een echt aanvaller.\r
Dus tactisch is het de fout van de trainer geweest, terwijl die hoopte met meer verdedigers Tottenham af te stoppen. Waar juist gewoon je eigen spel blijven spelen het belangrijkste was geweest. Daar zei ik,in de 85e minuut, Ajax verliest in de slotseconden de wedstrijd en dat gebeurde omdat de taken niet totaal helder waren in verdedigend opzicht.Dat was onzettend sneu en onnodig, maar wel de werkelijkheid. Ajax heeft laten zien dat heel veel geld niet uitmaakt in het voetbal, als je maar je voetballend taak uitvoert en samen het team vormt en daar heeft een groot deel van het publiek van genoten. Ajax bedankt en succes met het winnen van de landstitel.

-45 kudos 2023-03-07 22:42:22 op Stop!
Het zijn olifanten die makkelijk hun eten scoren, bij tol haal je een restitutie(een te vereffenen deel) op.

-45 kudos 2024-02-19 00:57:08 op Dumpert Dashcam! | Ep 8
Allemaal oude zooi van een aantal jaren terug, iemand heeft een youtubefilmpjes geplakt en geknipt voor Dumpert.

-45 kudos 2018-02-20 16:24:23 op Kat in de droger
Omdat jij het leven niet snapt. \r
Gewoon kattekwaad van 3 seconde, daar kun jij blijkbaar heel boos om worden, dat is al grappig ansich.

-45 kudos 2019-04-02 22:58:29 op Kudtvlogger doet mans bij agenten
Respect hebben is prima, niets mis mee. Dit zit een beetje op het randje, omdat hij graag 'cool' wil overkomen voor zijn vlogvolgers, maar hij toont wel ontzag, door de agenten niet te beledigen, of af te schilderen als agentjes. Hij accepteert de boete, die hij overigens wel een beetje overdreven vindt, maar laat zich niet laatdunkend uit over de agenten in dit fragment. Dat is de winst. Voor ieder ander gedraag je normaal, heb respect en toon respect wanneer dat van je verwacht wordt. \r
Niemand heeft om zijn vlogbeelden en grappen gevraagd en iedereen denkt dat alles kan en mag in Amsterdam, Rotterdam, of in elke 'grote' stad, maar goed dat de dienders er niet van gediend zijn, dat deze jongen door blijft gaan, dus een prima optreden van de Agent.

-43 kudos 2018-09-17 16:01:44 op Het talkshowpardon
Hij geeft verkeerde toelichting geeft op het probleem. De Staatssecretaris is namelijk zelf naar de Raad van State gestapt, om zijn gelijk te halen, wat betreft de mogelijkheid tot uitzetting. Een andere rechter had zijn eerdere verzoek afgewezen. De Nederlandse wet mag dan zo zijn, dat het toestaat kinderen uit 'lastige' landen uit te zetten, of terug te sturen naar land van herkomst. Dit wil niet zeggen, dat het goed gesteld is met de uitvoering en de inhoudelijkheid van die wet. \r
Die wet lijkt misschien democratisch geschreven en bevestigd, maar de Nederlandse Staat is geen democratische staat. Het is een autocratische staat, waar de Regering zelf eigenhandig bepaald wat wetten worden. Nu hoor ik zeggen, maar die Regering is toch democratisch gekozen? Dat lijkt wel zo, maar ons kiesstelsel is zo ingericht, dat autocratie mogelijk kan zijn, binnen een democratie-lijkende rechtstaat. Want uit bijna niets blijkt Openbaarheid van Bestuur in onze democratie. Doe je een WOB-verzoek, dan krijg je heel vaak nul op het rekest, of wordt het je ontmoedigd, door vertragingen en oponthoud vanuit het betreffende Ministerie.\r
Een welvarend land als Nederland, of zoals men het wil voordoen, hoort geen armlastigen uit te zetten, zeker als zij hier ruim 5 jaar zijn. Dat je ergens grenzen trekt in het verlenen van asiel, lijkt mij niet meer dan logisch, maar iedereen die hier heen komt, vanuit een noodsituatie in eigenland, hoort geholpen te worden en veilig te zijn.

-43 kudos 2018-05-17 20:32:41 op Burn van de NS
'kk' staat niet per definitie voor Kanker, kan ook Kutkop zijn, toch? Maar ik begrijp de verwarring, maar 'timmey' heeft ook wel gelijk.

-41 kudos 2023-02-05 18:42:32 op Geslaagd voor slipcursus
Powersliding, of zoals in het Nederlands, over de voorwielen driften.

-40 kudos 2018-08-26 01:26:40 op Gevalletje close call
Vrachtwagens horen niet in stedelijk gebied thuis, dit samen met het vrachtwagenchauffeurs te kort voor nu en in de toekomst, zou het transport met kleinere vervoersmiddelen van toepassing moeten worden. \r
Zo'n 'gevaarte' is niet meer te handhaven, uit veiligheidsoverwegingen.\r
Het gaat mij niet om de chauffeurs, of hun goede, of slechte rijeigenschappen, de vrachtwagens zelf zijn niet meer goed hanteerbaar in stedelijk gebieden. \r
Ieder ander vervoersmiddel moet aan allerlei veiligheidseisen voldoen, om op de weg, of fietspad te mogen rijden, waarbij ik wil melden, dat vrachtwagens ook moeten voldoen aan allerhande eisen, maar door de veranderingen in het verkeer en de situaties, die dat met zich meebrengen, is het geen duurzame en veilig vervoer meer in stedelijkgebied. \r
Daarom alleen noch naar logistieke centra, op industrieterreinen en vandaar uit met busjes en allerhande kleinere vervoersoplossingen naar winkels, bedrijven en personen. \r
Ik denk, dat het economisch beter is en dat het duurzamer is. Tevens help je de veiligheid van iedereen verbeteren en voorkom je ergenissen.\r
Natuurlijk is het een omslag, die misschien geld kost, maar levert uiteindelijk ook veel op, het is niet altijd een kosten-baten afweging.\r
Veiligheid voor mens, dier, voedsel, omgeving en machine moeten altijd voorop staan, ook al kun je niets garanderen, de gevaarzetting tot het minimum reduceren, is wel het streefpunt en haalbaar.

-40 kudos 2018-04-25 18:21:36 op Man met nazihond geeft mening
Leuk al die reaguurders, met dik dit en dik dat. \r
Men denkt veel te weten, maar of het de waarheid is, is niet bewezen.\r
Want is het eigenlijk wel de bedoeling dat mensen lang leven? Is dat niet gewoon een straf, opdat veel mensen de wereld om hun heen verkloten en zo langer de tijd krijgen, om tot een ander inzicht te komen?\r
Het is maar hoe je het leven bekijkt, als zieke mensen niet geholpen willen worden, moet je dat ook zeker niet tegen hun zin in doen, is mijn menselijke motto. Maar als zieke mensen wel geholpen willen worden, maar niet geholpen kunnen worden, moet je minimaal tot het uiterste kunnen gaan, om hulp te bieden. \r
Zonder de rest van al het leven om je heen, heb alleen jij een leven en stelt het allemaal niet zoveel voor. \r
Succes met de bedenkingen en leef vooral je eigen leven.

-38 kudos 2022-07-06 02:27:41 op Wie zit hier?
Van nature een hekel aan katten, oorzaak onbekend, gewoon aangeboren, denk ik. Dat jonge witte katje is nog wel grappig, maar voor de rest, hou ze uit mijn buurt.

-37 kudos 2021-10-30 00:24:53 op De vraag voor 1 miljoen
Langemarc: Is het van belang, of mensen die op de IC liggen gevaccineerd zijn, of niet gevaccineerd zijn?
Uit eindelijk heb je te maken met een overbelaste zorg, mensen die al tijden op hun laatste benen lopen en waarvoor het er voorlopig naar uitziet, dat daar geen verbetering in gaat komen. Ja, er is te lang gewacht met uitbreiding, al voor de coronacrisis, was het opleidingsniveau van de mensen onvoldoende. Ja, er is veel te veel bezuinigd op eerste noodzakelijk zorg en hulpmiddelen, omdat men dacht; Dat die zaken alleen maar geld kosten, als zij op de 'schap lagen'. Nu blijkt dat de eerste noodzakelijk zorg en hulp beter op de schap kan liggen, zodat het ingezet kan worden. Meestal is voorkomen beter dan genezen en dat is ook het geval met de keuzes, die men moet maken bij de maatregelingen om te voorkomen dat er meer mensen, gevaccineerd, of ongevaccineerd, hulp moeten krijgen. Dus misschien terug naar meer afstand en mondkapjes, denk ik. Bescherm jezelf, want met twee prikken ben je nog steeds niet 100% volledig beschermd. Het virus staat ook niet stil, het ontwikkelt zich ook nog steeds, iedere keer zullen beide kanten stapjes zetten, totdat het virus het niet meer kan winnen. Maar dat moeten wij wel samen willen doen, maar dan ook met minimaal 90-95% van de mensen en niet met 80-85% van de mensen. Lukt het niet om die doelstelling te halen, dan moet je misschien meer prikken, om op die manier een hogere weerstand tegen het virus te verkrijgen.

-37 kudos 2023-09-30 00:08:01 op Beursmans Hans is klaar met dikke mensen
Hij zegt zelf waar het door komt, door de industrie. Geeft aan dat de industrie nu rijk wil blijven, door de dikke mensen het tegenover gestelde aan te praten, met nog meer ultra geproduceerd voedsel, maar denkt dat dikke mensen te weinig bewegen, of doen. Die twee denkwijze in één persoon is een vorm van een dubbelmoraal erop nahouden, zodat je beide kunt gebruiken, als het je uitkomt. Dat is een luie denkwijze van een econoom, zo zie je maar, dat intellegentie niet in je opleiding zit, maar in de manier waarop je wijsheid kunt gebruiken.

-36 kudos 2021-04-18 18:20:16 op Er zit een rammeltje in mijn auto
Auto's in Nederland worden getectyleerd aan de onderzijde, om vocht minder kans te geven, maar blijkbaar is dat in de USA niet het geval, waardoor je dit kan gebeuren. Dus niks laks, maar gewoon een gevolg van een onduurzaam aflever proces. Daarom betaal je in Nederland meer voor het afleveren van je auto, dat tectyleren is een onderdeel daarvan. Dat dit zorgt voor een 'rammeltje' is natuurlijk onzinnig laat opmerken, dat je auto niet meer goed functioneerd, maar als je het niet eerder gemerkt hebt is de rest van de auto wel goed in elkaar geschroefd, om je nog veilig naar de garage te brengen, dat is dan weer een kwaliteit.

-35 kudos 2023-07-01 22:45:15 op Simon Pagenaud flipt z'n wagen
De achterkant van de auto breekt uit, op het rechte stuk, vlak voor de snelle rechterbocht, waarschijnlijk door gebrek aan downforce op dat moment, de auto is niet te corrigeren en door de hoge snelheid meegenomen vanaf het rechte stuk wil de auto nog maar één ding en dat is rechtdoor, maar dat is niet de bedoeling en vanwege de heftige stuurcorrectie slaat de auto daarom meerdere keren over de kop, om zo tot stilstand te komen. Gelukkig zijn de auto's stevig gebouwd, waarbij de dichte halo hier helemaal zijn werk doet en de coureur enigszins veilig laat landen en met zo min mogelijk blessures uit zijn auto kan.

-35 kudos 2023-02-02 13:52:10 op Rood?
Waarom dan? Het is een overtreding op een speler, die op opendoel afloopt, de speler wordt van achter neergehaald, zonder de bal te spelen door de verdediger, dus dan is een rode kaart de sanctie, voor de overtreding. Dat er geen pijnlijke blessures overblijven is alleen maar mooi meegenomen en maakt de overtreding eigenlijk perfect. Jammer voor de rode kaart, maar geen tegendoelpunt en dat is vaak belangrijker. De kosten voor de rode kaart en de schorsing worden door de club geïncasseerd en vergoed.

-34 kudos 2018-03-14 00:12:29 op Foute beslissing van de dag
Had de chauffeur zelf ook kunnen doen, er hoort nu eenmaal niets achter hem te staan, dus hup, achteruit met die vrachtwagen, dat had zijn oplossing moeten zijn en tevens het goed maken van zijn fout geweest. Daar is hij beroepschauffeur voor, met bij behorende verantwoordelijkheid en zorgplicht. \r
De rest is maar een huis-tuin-en-keuken-chauffeur, met een b-rijbewijs.

-34 kudos 2020-10-24 15:48:29 op Nieuwe tankmeter
Oude grappen in een nieuw jasje zijn zelden grappig, zo ook deze is niet grappig, was ooit de eerste keer leuk, maar niet meer dan dat. Dus geen moraalridder, maar meer iemand met historisch besef, iets wat de jeugd in de loop der tijd pas opbouwt, omdat dat bij het ouder worden hoort. Dus als je dit voor het eerst ziet zal het wel grappig zijn, maar de grap zelf is al een jaar of 50 oud.

-34 kudos 2021-12-17 16:30:20 op Ja komt u maar
Er stond niet voor niets mat, dus ik zat er al te wachten, mooie schuiver.

-34 kudos 2024-02-02 23:54:02 op "Wie zou je liever pijpen?"
Het is eigenlijk precies wat hij aangeeft, voor hun is er een man en een vrouw geschapen en die doen het samen, zij zijn de basis waar de wereldbevolking uit op gebouwd is. Zo geloven zij dat en dragen dat op alle wijze uit, zoals hier. Daar kun je het niet mee eens zijn, maar wij, West Europeanen, kunnen dat beter beredeneren en er beter mee omgaan, vele van ons kijken niet zo vreemd op van allerlei voorkeuren in de liefde en gedrag, omdat het vaak een verder weg van mijn bed show is en zo lang de afstand het geval is, dan is er makkelijker mee om te gaan. Gelovige mensen hebben vaker moeite met het zien van andermans gedrag en vinden dat daar iets aan gedaan moet worden en zeker iets van gevonden en gezegd moet worden. De enige rede is, dat zij het zo niet willen accepteren en het niet willen zien, maar zij hebben er eigenlijk geen last van, maar de gedachten van die mensen laat niet toe, dat andere voorkeuren in de liefde en in het leven, net zo goed menswaardig is. Maar helaas kan hun geestelijk systeem dat niet aan. Daar kun en mag je wat van vinden, zeker in Nederland heb je vrijheid van meningsuiting, zolang je een ander niet in gevaar brengt en anderen niet benadeelt met je mening. En dan kom je aan hele dunne scheidingslijnen van wat wel en niet toelaatbaar is, maar gelukkig is dat vrij duidelijk beschreven in het wetboek van strafrecht en kunnen onze rechters zich, redelijk goed onderbouwd, verklaren wat wel en niet strafbaar is.

-33 kudos 2018-09-14 17:22:09 op Lekker stukkie fietsen
Dat hij vrachtwagens inhaalt op de fiets, op de snelweg, is al een probleem. Als jij dan geen probleem ziet, dan ben jij, of blind, of slechtziend, of heb jij zelf een geestelijke beperking. De gehele situatie vraagt hier om een ingreep, ook raar dat de chauffeur/monteur van de sleepwagen geen actie onderneemt, daar de fietser hem toch echt passeert. Dat zou nooit ongemerkt mogen gaan, ook al ben je bezig met je werk, een langzame passant moet je opmerken, al is het maar voor je eigen veiligheid. Dus dat je naast je werken, ook je eigen veiligheid in de gaten houdt, anders kan je soms zo maar aangereden worden, zeker op een snelweg.

-32 kudos 2022-12-04 23:41:57 op Waar is Messi?!
Dat wens ik Andries niet toe, laat Messi maar lekker met pensioen gaan zonder doelpunt, niet omdat ik het hem niet gun, maar omdat andere prioriteiten de voorkeur hebben. 0-1, Nederland speelt 'uit', is een mooie uitslag, Nederland moet alleen verdedigend beter hun man staan. Bijvoorbeeld met De Vrij erbij in verdediging, in plaats van De Roon voor de verdediging.

-32 kudos 2024-05-13 16:00:30 op Mijn oprit blokkeren?
Uit eindelijk gaat het niet om ego, maar om veiligheid. De hulpdiensten moeten er ook gewoon veilig bij kunnen, als dat nodig is. Waarom ga je overigens voor een uitrit staan? Of is dat, omdat er ruimte was en lekker makkelijk te parkeren was? Ik weet het ook niet, maar het probleem zit bij de bestuurder van het busje, niet bij de bewoner, of verlater van het pand. Het blijven wel Amerikaanse taverelen.

-32 kudos 2022-05-17 04:58:05 op Derksen weer op TV
Je weet dat hij bij commerciële televie zit? Dan gaat om spraakmakende televisie toch? Maar jij behoort tot de groep roepende, die de context niet willen snappen, succes met je leven verder.