DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

128,311 +140100 -11789

Kudos

#200 (Top 0.0836%)

Kudos/dag 71.88
Kudos/reaguursel 34.94
Meeste kudos op 1 reaguursel 4330
Minste kudos op 1 reaguursel -555

3,672

Reaguursels

Reaguursels/dag 2.06
Topreaguursels 26
Woorden per reaguursel 78.1
Reacties per reaguursel 0.76
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 31
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

15 kudos 2021-10-22 11:28:51 op Vuurpijl op je hoofd
@Luuk hij lijkt er toch verdacht veel op met hetzelfde haar en dezelfde jas. Ik denk dat de foto de hele situatie gewoon loopt op te naaien en dat er dus helemaal geen Duitser is gewond geraakt.

29 kudos 2021-10-22 11:27:15 op Vuurpijl op je hoofd
Heel veel verwarring na het zien van dit filmpje en de foto. Volgens mij is dit gewoon het feyenoord vak, aangezien hij in het Nederlands zegt laat hem er langs en iedereen staat te klappen en springen op het feyenoord nummer. Toch is het duidelijk te zien dat het dezelfde man is. Conclusie: die onderste post is onwaar en probeert de hele situatie op te naaien.

-4 kudos 2021-10-21 18:46:49 op Duitser jat surfbordjes
@Ipep ik suggereer helemaal niks over jou. Het gaat om de kudos. Ook wanneer de hoofdpersonen omgedraaid zouden zijn, zouden er reaguursels om meer context vragen. Zij zouden alleen in de min of op 0 kudos eindigen. Nu is het het topreaguursel.

2 kudos 2021-10-21 18:38:49 op Squid Game in 15 sec
@nietnietniet ik vond het eerlijk gezegd nogal tegenvallen. Ik vond het allemaal nogal voorspelbaar. Maar ja, Marvel verbreekt ook telkens nieuwe records. Het zal wel aan mij liggen.

5 kudos 2021-10-21 18:10:12 op Wingsuiter maakt een oepsje
@ragecomplex het leven moet toch wel vermoeiend zijn om er altijd maar vanuit te gaan, dat het vooropgezet is en dat er iemand een slaatje uit probeert te slaan. Waarschijnlijk een gevalletje "zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten."

-5 kudos 2021-10-21 16:26:34 op Duitser jat surfbordjes
Opmerkelijk dat er nu WEL om context gevraagd wordt. Ik durf te wedden dat als de huidskleur van de twee hoofdrolspelers omgedraaid was, er een heel ander topreaguursel zou staan. Ja ik weet het, statistisch is de kans nou eenmaal groter, maar het verschil in reactie frappant. Laat je niet leiden door aangeboren karakteristieken, maar meer hoe iemand zich gedraagt.

45 kudos 2021-10-19 23:01:48 op Ajax legt Dortmund over de knie
KIP-PEN-VEL. Ik geloof niet dat ik eerder heb meegemaakt dat Ajax 90 minuten lang zo een hoog niveau heeft aangetikt. Als het 6-0 was geworden, dan had Dortmund nog niet mogen klagen.

-77 kudos 2021-10-19 16:54:44 op Grapje du dag
Ook het vuurwerk in Enschede is sterker.

14 kudos 2021-10-18 13:02:52 op Humberto reageert op aids Baudet
@Zoox dat is het gevaar van alleen naar de data kijken. Je moet de context snappen. Als je puur naar data kijkt zie je dat er in grote steden meer branden zijn en ook meer brandweermannen. Als je echt geen verstand van zaken hebt, zou je kunnen denken dat meer brandweermannen lijden tot meer branden. Dit klinkt natuurlijk als een belachelijke vergelijking omdat iedereen hier het causale verband wel kan leggen. Bij meer ingewikkelde problemen, waarbij er meer variabelen aan te passen komen, wordt er vaak bepaalde causaliteit gesuggereerd die er helemaal niet is. Zoals hierboven benoemd, kan aids iedereen overkomen die onbeschermde seks heeft. Dat het voornamelijk bij homo's voorkwam is omdat zij vaak met meerdere partners onveilige seks hadden. Enkel om deze reden alleen al, zou je willen dat politici wat meer statistisch onderlegd zouden zijn, want deze kul hoor ik vaker in de politiek.

-6 kudos 2021-10-16 15:47:48 op Niet mijn taak
@Timmeh dus ze maken eerst de grond gelijk en leggen de straat rond de lantaarnpaal. Om vervolgens de paal weg te halen, een gat over te houden en deze opnieuw moeten dichten. Vooral het plat walsen van de grond gaat echt super makkelijk rond zo een lantaarnpaal...

0 kudos 2021-10-15 21:45:09 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
Putin kan er alleen zo lang blijven zitten omdat hij zijn oligarchische vriendjes niet aanpakt. Wanneer Putin omvalt kan er zo maar een strijd ontstaan tussen die oligarchen om hun mannetje naar voren te schuiven om zo meer macht naar zich toe te kunnen trekken. Dit zie je namelijk vaker in autocratieën. Veel succes in Rusland, jammer dat je zo een hekel aan het Westen hebt gekregen. Erg jammer, ik heb in het buitenland meerdere Russen ontmoet. Erg aardige mensen die ogenschijnlijk niet veel in opvattingen scheelden. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen die op zoek naar genegenheid, respect en liefde. Erg jammer dat er mensen zijn die zich zo laten vervreemden dankzij politieke spelletjes.

0 kudos 2021-10-15 21:41:29 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
Hahaha @comspec gefeliciteerd je kent mensen uit Rusland. Jij hebt in Nederland gewoond dus je weet ook wat er in heel Nederland speelt en omgaat? Je begrijpt net zo veel van je maatschappij als door diegene waar je je mee omringt. Dat jij en je familie Putin aanhangers zijn, zegt niks wat er in de rest van Rusland speelt. Bovendien zitten je ouders in de Krim, waarschijnlijk gestuurd door Stalin om de oorspronkelijke bewoners te verdunnen in de jaren 30. Het verbaast me niks dat het nationalisme in die contreien nog zo sterkt heerst. Bovendien heb je een iets te hoge pet op van moeder Rusland. Wanneer Europa steeds onafhankelijker van het Russisch gas wordt (over 10-20 jaar) is Rusland heel zijn onderhandelingspositie en nationaal inkomen kwijt. Ik maak me helemaal geen zorgen om Rusland. Ik vind het alleen jammer dat er nog altijd zo een vijandigheid bestaat. We zouden juist gezamenlijk moeten optrekken tegen China. Dat is het echte gevaar. We hebben een gezamenlijke geschiedenis, Europa is de vijand niet, ook al weet ik dat de twee Europese invasies diepe sporen hebben achtergelaten. Het enige wat wij in Europa willen is vrijheid en welvaart.

-1 kudos 2021-10-15 19:10:37 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@vash ik ben voor een representatieve democratie en erg tegen referenda. Je kan er niet vanuit gaan dat mensen zich genoeg inlezen om een gedegen beslissing te nemen in complexe onderwerpen. Heeft het Brexit referendum dat nog niet duidelijk genoeg gemaakt? Lege schappen, lege tankstations, GB dat terugkrabbelt over de Noord-Ierland afspraken. Bij mensen met kennis van zaken was allang duidelijk dat dit ging gebeuren. Helaas geloofde de Brexiteers in de zoete broodjes die de populisten verkochten. Socrates gaf ooit een mooi voorbeeld van de snoepverkoper en de chirurgijn. De massa zou de snoepverkoper kiezen, terwijl de chirurgijn beter wist wat goed voor de bevolking is. Zo is het ook met politiek.

-1 kudos 2021-10-15 18:21:29 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@comspec het zou zomaar kunnen dat dit inderdaad Europese propaganda is, maar net alsof jij weet wat er bij het grootste gedeelte van de Russen speelt. Wie zegt dat jij de waarheid spreekt en echt naar Rusland gaat. Wie zegt dat er niet enorm is gechanteerd met de uitslag? Het is voor mij inderdaad een slechts gokken en een zo goed mogelijk beeld van de werkelijkheid krijgen. Het is wel toevallig dat de communistische partij nu opeens 19% van de stemmen kreeg ten opzichte van 12% bij de vorige verkiezingen. Is het dan toeval dat de communistische partij er 50% extra stemmen erbij kreeg nadat Navalnhy dit had opgeroepen? Het gaat niet over voor lul zetten. Het gaat om waarheidsvinding en als je met sterke argumenten komt waaruit blijkt dat Putin niet onder politieke druk staat, dan ben ik daar best bereid naar te luisteren. Echter DENK ik dat de waarheid ergens in het midden ligt en dat Putin, maar voornamelijk united Russia niet zo onomstreden is als jij beweert. De toekomst zal het uitwijzen. Ik ben benieuwd en houd mijn hart vast wat er met Rusland gebeurt wanneer Putin er niet meer is.

0 kudos 2021-10-15 17:03:38 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@comspec en @vash het is iemand uit Azerbeidzjan. Dit is waarschijnlijk net zo zeer gecensureerd als de Russische en volgens jullie Europese bronnen. Wat zijn 100.000 mensen in een stad van miljoenen? Als je weet dat dit je vrijheid kan kosten, dan is 100.000 man een enorme menigte en serieuze dreiging voor het regime. Waarom jij via je Russissche bronnen niet van Navalnhy weet, is omdat het gecensureerd wordt. De video's van Navalnhy zijn miljoenen keren bekeken, ook vanuit Rusland, dat is een feit. Het blijft moeilijk om een onafhankelijke bron te volgen aangezien elke journalist een eigen invalshoek heeft die bijgestuurd wordt door het land van herkomst. Maar het enige punt dat ik probeer te maken is dat ik verschillende bronnen verzamel en geen één heilig verklaar. En dat doen jullie wel met jullie Russische bronnen. Mijn punt is dat die net zo zeer, zo niet meer gekleurd zijn, dan de overige bronnen. Verder heb je het nu over de politieke partijen die gehonoreerd worden door het Russische regime. Oftewel, partijen waar ze niks voor te vrezen hebben. Dat er zoveel op de communistische partij hebben gestemd is omdat Navalnhy heeft opgeroepen om op hen te stemmen. Kom eens uit je bubbel en volg meerdere bronnen. Niet de hele wereld is tegen Rusland ook hebben de Russen de neiging dat wel te denken.

0 kudos 2021-10-15 12:28:55 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@comspec ik probeer mij altijd bewust te zijn van propaganda en die werkt twee kanten op. Daarom zoek ik mijn informatie uit verschillende bronnen. Op geo-politiek niveau zijn dat bronnen uit Nederland, de VS, GB, Oostenrijk en Azerbeidzjan. Waarbij ik de meeste waarde hecht uit die van Azerbeidzjan aangezien die objectief is. Ook daar geven ze aan dat Putin onder druk staat. Er gingen aardig wat mensen de straat op na Navalnhy, wat voor jouw als persoon enorme problemen kan veroorzaken. Dus voordat je dat doet, moet je echt wanhopig zijn. Schijnbaar zijn er genoeg Russen zo wanhopig. Daarnaast gaat het slecht met de Russische economie en dat is gevaarlijk voor een autocratisch regime. Want Putin zit er alleen nog omdat hij veel mensen een beter leven heeft gegeven. Echter heeft de nieuwe generatie daar schijt aan omdat zij die slechte tijd niet hebben meegemaakt. Er is dus alleen nog loyaliteit aan Putin en de vraag is wat er zal gebeuren wanneer Putin ziek wordt of overlijdt. Dan zal de steun aan het Russische regime als sneeuw voor de zon verdwijnen en is het de vraag wie dan de machtigste is. Bovendien klaag je over de subjectiviteit van het Westen, maar jij praat precies naar de mond van het Russische regime. De waarheid ligt ergens in het midden en daar zit jij met jouw mening overduidelijk niet.

14 kudos 2021-10-15 11:52:54 op Demissionair
@limonade je overschat onze democratie echt enorm. Buma is inmiddels burgemeester. Als jij denkt dat hij een groepje capabele mensen rond zich heeft die met hem doorspreken wat en wel niet te zeggen, heb je volgens mij nooit onder het dak van een overheidsinstantie gekeken. Waarom zij niet het achterste van hun tong laten zien, is angst. Angst om het verkeerde te zeggen en hier politiek op afgerekend te worden, want politiek is inderdaad meer marketing geworden. Je komt niet hoog meer in de politiek door goede inzichten of kunde, maar door je goed in de media te vertonen en vooral geen fouten te maken. Dus je hebt deels gelijk, maar de reden is niet de teams rond te personen, maar de kennis dat een verkeerde uitspraak je carrière kan beëindigen.

0 kudos 2021-10-15 11:00:39 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@comspec doe eens rustig joh. Ja dat is een bekende tactiek. Maar is wat de Sloveneense premier doet niet precies hetzelfde? Hij gooit nota bene een complottheorie de wereld in over het grote kwaad Soros. Rutte komt tenminste een verwijt gebasseerd op feiten. Mijn enige commentaar op jouw kritiek is dat je het vooral de Westerse landen verwijt terwijl iedereen het doet. Polen en Hongarije wijzen naar de zogenaamde homo propaganda. Dit alleen maar om de druk op de eigen regering te ontzien en zo de onderbuiken van de conservatieve achterban op het platteland te voeden en terug in hun invloedsfeer te trekken. Rusland die telkens een conflict begint zodra Putin onder inmense druk staat. Ieder land doet het, dus ga het ene land niets verwijten wat het andere land ook doet. Wij hebben nog trias politica en vrije pers Nederland en Slovenië niet, dus dat is gewoon gedegen kritiek. Ja Nederland valt te verwijten dat het een narcostaat is, maar hij zegt dat alleen om de druk van de EU af te leiden. Op deze manier krijgt zijn achterban een hekel aan de EU en maakt het voor electoraal gewin niet meer uit wat de EU er van vindt. We moeten een voorbeeld stellen en stoppen met het spekken van hun staatskas. Kijken wat dat soort landen dan gaan doen als ze miljarden mislopen.

-3 kudos 2021-10-15 09:53:00 op QR Meneer trapt TV in
@Klepzeiker51 net alsof de ggz een heilige graal is. Je moet zelf willen en deze mensen zijn niet te helpen. Je moet deze mensen door op te sluiten, totdat ze zelf inzien dat ze moeten veranderen. Helaas moet het in Nederland eerst flink fout gaan voordat je deze behandeling krijgt. Deze mensen zorgen al jarenlang voor een structureel probleem, maar door de lichte misdaden komen ze telkens vrij. Totdat ze ineens iemand vermoorden of verkrachten zoals Michael P. of menig moslimextremist. Het wordt tijd dat een reeks aan overtredingen gaan optellen in plaats van individueel worden gezien. Escalatie is vaak een trede en kun je voorkomen door voortijdig optreden. Helaas is dat schijnbaar niet mogelijk in Nederland.

298 kudos 2021-10-15 09:46:10 op QR Meneer trapt TV in
Het is toch duidelijk wat hier aan de hand is. Deze figuren hebben heel hun leven kapot gesnoven en het momentje dat ze nuchter zijn komt het stemmetje in hun hoofd "Wat ben jij toch een waardeloos stuk vreten. Kijk waar je zit, wat je bereikt." Het maakt hen kapot en daarom gaan ze telkens aan de drugs. Plots lezen ze op internet dat het allemaal een complot is en dat hun positie niet dankzij hun eigen onkunde is, maar dankzij de elite. Er valt een hele last van hun schouders. Plots hebben ze een antwoord op dat stemmetje. "Ik kan er niks aan doen, de regering heeft dit ons aangedaan. Dit is niet dankzij mijn eigen onkunde." Dankzij het jarenlang drugsgebruik en het feit dat ze stommer zijn dan het achtereind van een varken zorgt ervoor dat alle bullshit erin gaat als gebakken koek. Ze raken geïnspireerd om eens in hun leven iets goed te doen en iets te betekenen. Sterker nog, zij zijn de helden van de maatschappij net als het verzet in de tweede wereldoorlog. Plots is er een Facebook groep die dit soort waardeloze stukken stront aanmoedigt en complimenten geeft. Ze voelen zich gewaardeerd en krijgen respect. Iets dat ze al die jaren niet hebben gekregen en waar ze zo naar hebben gehunkerd. En zo worden kanslozen omgetoverd in extremisten. Dit geldt voor wappies, rechts-, links- en moslimextremisten.

3 kudos 2021-10-15 09:37:09 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@blauwpetje oh Pim Fortuyn wordt er ook nog bijgehaald. Dat gebeurde in 2002, dus je hebt het over een spreiding van 20 jaar. Iets meer dan 20 jaar geleden vlogen er nog raketten over de voormalige Joegoslavische landen. Wil je dat dan ook niet betrekken in het betoog waarom Slovenië een kut land is? Nee, dat zou natuurlijk niet eerlijk zijn. Maar goed, als je een oneerlijke vergelijking over Nederland wil maken, moet je wel vergelijkbare zaken uit Slovenië pakken. Bovendien gaat het daar helemaal niet over. Het gaat erover dat wij als west Europa miljarden overmaken naar die Oostbloklanden en het enige wat we terugvragen is een stabiele rechtsstaat. Echter kiezen de oostblokkers telkens voor populisten die daar zitten om hun eigen kliekje te verrijken (verrijken van ONS geld). Vervolgens mogen wij daar niks over zeggen omdat er bij ons politieke moorden zijn gepleegd door extremisten?

2 kudos 2021-10-15 09:16:35 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@Weef er zijn bepaalde posts waar dit soort figuren ineens massaal vandaan komen. Het is alleen bij posts die duidelijk politiek gemotiveerd zijn. Wanneer er een subtieler verband is, worden dit soort zaken minder omhoog geplust. Er zitten op dumpert volgens mij figuren die er belang bij hebben om Verdeeldheid te zaaien. Wat is er dan een beter platform dan het rechts georiënteerde dumpert om zieltjes te winnen.

1 kudos 2021-10-15 09:09:08 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
@rockernaap nee dat heeft met samenwerking te maken. Dat is waar de mensheid op gebouwd is en dat bepaalt wie er gaat winnen. We hebben in vrede kunnen leven omdat er duidelijk een duidelijke koploper was in het machtsspel, de VS, die aan onze kant stond en ons liet leven. Nu komt er een andere macht op, China, die het nauw neemt met al onze rechten en vrijheden. Zij zijn met meer man, hebben meer hersenen. Hoe graag in ook zou willen, maar als je denkt dat het Westen ook maar iets kan inbrengen daartegen terwijl we verdeeld zijn, dan ga je van een koude kermis thuis komen. China heeft zich altijd op zichzelf gefocust en gedacht dat ze onverslaanbaar waren omdat ze zo groot waren. En dat is ook duizenden jaren zo gebleken. Totdat de Europeanen kwamen en China de armoede in stortte. Dit is een wake up call geweest voor China. Je moet zelf machtig zijn, maar je tegenstanders elders moeten zwak zijn. En dat is precies wat China probeert voor elkaar te krijgen. Hoe graag ik ook zou willen dat we als Nederland ons individueel zouden kunnen verzetten tegen China, de realiteit is dat dit niet kan. Kijk maar naar de geschiedenis.

65 kudos 2021-10-15 08:55:04 op Twitterfiittie tussen Rutte en de premier van Slovenië
Ik zie een hoop reaguursels die achter deze populist aan lopen. Ik heb het eerlijk gezegd wel een beetje gehad met die Oostblok landen die jaarlijks miljarden vanuit Noord-West Europa krijgen, maar die zich vervolgens niet aan hun afspraken houden. Het lijkt mij duidelijk dat de EU een groep van democratieën zijn die het belangrijk vinden dat trias politica intact blijven. Dankzij dit evenwicht kun je namelijk makkelijk een bedrijf oprichten zonder het risico te lopen dat het geconfisqueerd wordt of dat er expres geld wordt afgetroffeld. Daarnaast, noem één democratie op die dankzij een populist/autocraat beter is gaan functioneren? Het antwoord is geen. Autocraten zitten er alleen voor zichzelf en werkt corruptie in de hand. Ze gebruiken de onderbuikgevoelens van de menigte en misleiden hen met valse voorwendselen dat hun weg de juiste is. Het resultaat is altijd hetzelfde: minder rechtsstaat, meer corruptie, meer censuur, meer armoede, meer onrust, meer geweld. Het wordt tijd dat wij Rijke EU landen afscheid gaan nemen van deze Oostblok landen als ze zich zo blijven opstellen. Even kijken hoe ze dan die miljarden gaan ophoesten en hoe goed de economie dan gaat lopen.

3 kudos 2021-10-12 21:14:25 op U heeft geen QR-code
Je hebt gelijk *hoge bloeddrukremmers. Wat volgens mij ook niet eens een bestaande samenvattende naam is. Want volgens mij heb je ace-remmers en bèta blokkers. Ach, wat heb ik er ook een verstand van. Is er een dokter in de zaal?

76 kudos 2021-10-12 21:02:50 op U heeft geen QR-code
"We hebben hier een zwarte, een dikke en een homo" en vergeet die zwakzinnige, cokesnuivende, werkloze, kansloze totaalmongool niet die je zelf bent. Bovendien noem je 2 zaken op waar niemand wat aan kan doen: je bent homo en je wordt geboren met een bepaalde tint. Dat jij alles in je lichaam spuit, snuift en slikt, maar weigert een vaccin te nemen, daf is een KEUZE. De consequentie daarvan is dat je die McDonald's troep thuis moet opeten. Val daar zo een meisje die daar voor een minimumloon lekker niet mee lastig, want die krijgt dat ook maar opgedragen. Dat in tegenstelling tot jou, ongelofelijk waardeloos stuk stront dat je daar bent. Zóó, dat lucht op, waar zijn hoge bloeddrukmeters?

-1 kudos 2021-10-11 23:27:16 op Halloween decoratietips
@tellmewhy nee, maar dat is één van de bekendste verweren van een anti-vaxxer. Uit jouw reaguursel is namelijk niet uit op te maken of je gevaccineerd bent of niet.

-15 kudos 2021-10-11 22:44:33 op Halloween decoratietips
@TellMeWhy omdat er relatief weinig mensen besmettelijk zijn op dit moment en omdat we helaas deze mensen opvangen in de ziekenhuizen. Terwijl ze weigeren een medicijn te nemen dat de kans op ziekenhuisopname vanwege Corona met 95% verlaagt. Prima, dat jij denkt geen vaccin nodig te hebben, maar sterf dan ook a.u.b. in je eigen bed en ga de zorg niet belasten.

38 kudos 2021-10-11 20:24:49 op Braam doet Greet na
Dit filmpje is iets van 2 jaar oud. Waarom nu?

8 kudos 2021-10-11 17:39:10 op Twan Huys noemt in Buitenhof Richard de Mos geteisem
@jan10.000 hahaha eerst iets neerplempen en dan verontwaardigd zijn wanneer iemand je corrigeert over iets waar je schijnbaar niet eens naar kijkt. Ik weet van zoveel verschillende zaken niks en dan houd ik mijn mond, wanneer ik iets zie wat volgens mij niet klopt, dan zeg ik er wat van. Twan Huys wordt hier schijnbaar door het slijk gehaald wat volgens mij niet terecht is.

18 kudos 2021-10-11 16:39:04 op Twan Huys noemt in Buitenhof Richard de Mos geteisem
@jan10.000 ik vind de npo over het algemeen ook aardig links georiënteerd, maar ik vind Twan altijd aardig objectief. Buitenhof is één van de weinige programma's dat echt naar feiten kijkt en elke spreker kan kritische vragen verwachten. Zowel links als rechts wordt vaak het vuur aan de schenen gelegd. Ik word wel een beetje moe van dat links rechts gelul. Kijk je buitenhof überhaupt weleens? Waarschijnlijk niet.

64 kudos 2021-10-11 14:30:34 op De Netpython (Malayopython reticulatus)
Indonesië is trouwens lekker bezig in Papoea. Eerst hebben ze Nederland onder druk gezet om het af te staan. Sindsdien wordt Papoea als wingewest gezien en zijn de Papoea's nooit als vol burger gezien en worden ze onderdrukt. Door druk van buitenaf wordt het steeds moeilijker voor Indonesië om te ontbossing, behalve op Papoea waar geen buitenlanders mogen komen. Daar wordt het regenwoud in recordtempo afgebroken. Toch ironisch, opkomen tegen kolonisatie om vervolgens een gedeelte van het veroverde land als wingewest te gebruiken. Schandalig!

61 kudos 2021-10-10 19:46:14 op BREEK: Tjerry zegt eindelijk iets dat klopt
@Dennoe hoogopgeleid en geen maatregelen werken tegen de opwarming van de aarde? Laat me raden, je bent een alfa student. Het is wel degelijk mogelijk om alle energie groen te maken. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, is het grootste co2 probleem al opgelost. Het probleem is alleen dat kolen goedkoper zijn. Er moeten dus kosten komen voor de bestrijding van de neveneffecten die vervuilende producten creëeren. Wanneer we dit wereldwijd zouden afspreken, dan zitten we over 10 jaar allemaal aan de groene waterstof. Bijvoorbeeld zonnecollectoren neerzetten in de Sahara of Arabië en daarmee waterstof opwekken en deze verschepen naar Europa. Echter is het probleem moeilijker, omdat er bepaalde landen weigeren mee te gaan in deze oplossing omdat ze teveel aan de huidige status quo verdienen. Er wordt gewoon game theorie gebruikt. Als iedereen groen wordt behalve ik dan wordt het probleem wereldwijd opgelost en kost het mij geen cent. Het probleem is alleen dat iedereen zo denkt en anderen absoluut geen free riders wil tolereren. Ondertussen blijft iedereen naar elkaar wijzen en verandert er weinig. Met het risico dat we allemaal de afgrond instorten. Zeker in Nederland lopen wij een enorm risico met de waterspiegelstijging.

-3 kudos 2021-10-10 18:35:45 op BREEK: Tjerry zegt eindelijk iets dat klopt
@Flauwe herder jawel hoor. Rechts en links zijn eigenlijk geen goede benamingen meer voor de Nederlandse democratie. Vroeger had je duidelijk de rechtse flank die tegen schulden waren, die tegen immigratie waren en die voor een vrije markt zijn waarbij er dus inkomensongelijkheid kon onstaan. Links kwam op voor de "zwakkere" in de samenleving en was voor meer nivellering. Zij waren voornamelijk voor een gelijke behandeling van iedereen en uit de geschiedenis blijkt dat ze vaak meer uitgaven dan dat er binnenkwam. Als ik mijzelf zou moeten definiëren zou ik mijzelf als een groene, technocratische, neo-liberaal definiëren.

-5 kudos 2021-10-10 17:55:11 op BREEK: Tjerry zegt eindelijk iets dat klopt
@fiets ah ja hoor. Een idee waar je het niet mee eens bent en het woord fascisme wordt weer gegooid. Misschien moet je je ff verdiepen wat fascisme betekent. Met mijn idee sluit je iemand uit. Iedereen moet het kunnen halen als ze er maar moeite voor moeten doen. Is het in jouw ogen dan ook fascisme dat mensen eerst een rijbewijs moeten halen en de verkeersregels moeten weten voordat ze in een auto mogen stappen? Dat geldt in mijn ogen hetzelfde voor stemmen. Stemmen is geen gevoel maar een stille, zoals Socrates zei. Ik denk dat Nederland beter beleid zou voeren als dit idee in werking werd gesteld en dan zou dat iedereen ten goede komen.

-26 kudos 2021-10-10 16:39:13 op BREEK: Tjerry zegt eindelijk iets dat klopt
Het blijft een moeilijke overweging, maar dit is wel wat mij het meest ergert aan democratie. Mensen die vanwege zo een klote kieswijzer op een partij stemmen. Mensen die op bepaalde partijen stemmen "omdat zij tenminste zeggen waar het op staat", terwijl ze gewoon klote beleid voorstellen. Mensen die op een partij stemmen enkel omdat zij beweren voor een betere cao te zijn voor een bepaalde bedrijfstak. Wanneer deze groep mensen (ik gok 50%) geweigerd worden, dan worden partijen tenminste afgerekend op slecht beleid en niet op loze kreten die het goed doen op social media. De downside is natuurlijk dat de mensen die buitengesloten worden, het gevoel krijgen dat beleid hen niet helpt en slechts tegen hun werkt. Dit is gevaarlijk en verhoogd de kans op onrust en eventueel zelfs rebelie. Daarom moet er in mijn ogen een stemexamen komen die iedereen zou moeten kunnen halen net zoals bij een rijbewijs. Ik denk dat dit onze democratie ten goede zou komen. Dan worden populistische partijen uitgeroeid en zul je meer versplintering krijgen tussen fatsoenlijke partijen. Ik stem nu al jaren vvd omdat er geen andere rechtse partij is met fatsoenlijk, realistisch beleid. Maar na het uit te klauwen laten lopen van de woningmarkt en het pushen van het stoppen met dividendbelasting ben ik wel een beetje klaar met de vvd. Echter ga ik er ook volgende keer weer opstemmen omdat er gewoon geen alternatief is.

60 kudos 2021-10-10 14:00:38 op BONK zegt de weps
@sjonnetjedeer wespen eten allerlei ongedierte zoals muggen, vliegen en bladluizen. Dit doen ze om de larven te voeden die eiwitrijk voedsel nodig hebben. Deze larven scheiden vervolgens weer een zoete stof uit die de volwassen wespen eten. De productie van nieuwe larven stoppen rond eind juli/augustus, waardoor wespen op zoek moeten naar andere zoetigheid. Toevalligerwijs komt dit rond dezelfde tijd als dat veel fruit begint te rotten en dat eten wespen dan ook voornamelijk. Echter kwam er ooit een diersoort die allerlei zoetigheid ging produceren waar deze wespen dus ook op af komen. Wanneer wespen dus op jouw zoetigheid afkomen, zijn wespen eigenlijk nutteloos geworden naast het opruimen van rottend fruit. Je kan de wespen op dat moment gewoon doodmaken zonder dat dit de soort beperkt. De wesp is gestopt met het vangen van ongedierte en zal op termijn de hongerdood sterven. Maar laat voor die tijd de wesp gewoon zijn gang gaan, ze zijn niet geïnteresseerd in jouw zoetigheid en je zal er weinig last van hebben.

4 kudos 2021-10-09 14:13:20 op Dave Chapelle maakt grapje
@remnippel ik zal die linksgekkies nooit begrijpen. Iedereen moet vrij zijn om te kunnen zijn wie hij wil zijn. Tenzij je iets anders dan hen vindt, dan moet je dood. Overigens moest ik ook niet echt lachen om deze grap. Ik ben sowieso niet echt een fan van Dave Chapelle, geef mij maar Bill Burr of Jim Jefferies. Het is daarom wel een beetje flauw om gelijk aan te nemen dat zij dan wel feministen moeten zijn. Op basis van dit filmpje kan dat in ieder geval niet geconcludeerd worden. Wel wordt ze pardoes in een viral filmpje geflikkerd, zonder dat ze iets fouts heeft gedaan en wordt ze gelijk in het groepje van de linksgekkies geplaatst. Iets te rigoureus als je het mij vraagt.

25 kudos 2021-10-02 13:53:34 op Wedstrijdje houden
@banaan999 Ik heb ook weleens met de bal het bordje bij de buren van de deur geschopt. De eerste reactie was wegrennen. Een paar minuten later met de staart tussen de benen aangebeld, sorry gezegd en aangeboden de kosten te betalen. Voor de rest was het een leuk weekend vorige week.

51 kudos 2021-10-02 00:19:01 op Ben jij slimmer dan een Chimpansee?
Wij mensen onderschatten dieren vaak. Zij kunnen namelijk bepaalde dingen die wij nooit zouden kunnen. Een mens zou bijvoorbeeld nooit in één keer de weg naar huis weten wanneer hij blind naar Zuid-Frankrijk is gereden. Weet je wie dat wel kan? Een fucking duif. Het meest achterlijke beest ter wereld. Wij mensen kunnen eigenlijk één specifiek ding heel goed, vooruit denken en de toekomst inbeelden en dat zorgt voor onze suprematie. Konden we dat niet, dan waren we ten doden opgeschreven.

1 kudos 2021-10-01 23:35:36 op Meisje heeft mening
Als bèta kan ik slecht tegen kromme redeneerlijnen, maar misschien moet je daar een bepaald inzicht voor hebben. Met zulke ogen, kun je natuurlijk niet verwachten dat iemand gped zicht op zaken heeft.

136 kudos 2021-09-28 21:35:17 op Heldredder van de dag
Aangezien dit dus schijnbaar fake is en dus het boosmomentje van de dag verdwijnt, heb ik wel een nieuwe voor jullie. "OM eist 17 dagen cel tegen verdachte van doden en martelen zeven katten" https://www.nu.nl/binnenland/6... (via @NUnl). 17 dagen voorarrest voor het vermoorden van 4 katten en 3 andere te martelen. 17 dagen... Welke mongool verzint dit? Ik snap niet hoe iemand in hemelsnaam kan bedenken dat dit een terechte straf is. Het voor de plezier doden en martelen van een levend beest. Dat ook nog eens onderdeel is van mensen hun gezin. En je krijgt 7 jaar gevangenisstraf voor het stelen van een schilderij? Hier kun je toch nooit mee leven? Als dit bij mijn huisdier was overkomen en dit was de straf geweest, dan zou ik het recht in eigen hand nemen. Ik had een knuppel gekocht en ik zou heel zijn benen naar de galemiezen slaan. Ook al heb ik genoeg te verliezen, dit zou ik nooit kunnen accepteren en dan wordt het maar eens tijd voor een signaal. Ik durf bovendien te wedden dat er genoeg strafverlichtende omstandigheden zouden zijn, waardoor de straf mee zou vallen.

-6 kudos 2021-09-27 20:02:23 op Macron bekogeld met een ei
@uneSmacduMoi als (Een gedeelte van) het volk geweld gaat gebruiken, moet je keihard terugslaan. Of dat mag dan weer niet zeker? Je blijft met je poten van iemand af!