DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

149,841 +163628 -13787

Kudos

#181 (Top 0.0738%)

Kudos/dag 75.22
Kudos/reaguursel 35.31
Meeste kudos op 1 reaguursel 4330
Minste kudos op 1 reaguursel -555

4,244

Reaguursels

Reaguursels/dag 2.13
Topreaguursels 34
Woorden per reaguursel 78.3
Reacties per reaguursel 0.76
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 35
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

13 kudos 2022-05-16 21:49:51 op Gezellige afterparty
@User2608 of je hebt je bril niet op, of je bent nooit verder geweest dan een all-inclusive hotel aan de Spaanse Costa als je denkt dat dit in Afrika is.

0 kudos 2022-05-15 22:48:01 op IrisQueen doet kaars
@chiel78 do not stick your dick in crazy is hier wel het geval. De naam zei mij niks, maar ik raad je aan even te Googlen. Het ergste stuk is nog wel de beschrijving van haarzelf op haar eigen site. Deze is echt zo gek als een deur.

-3 kudos 2022-05-15 22:43:38 op Man heeft nieuwe golf gehuurd
@basspiraat grappig dat dit altijd geroepen wordt, maar de feiten blijken anders te zijn. https://www.nza.nl/zorgsectore... Daarnaast denk ik dat Nederland meer gebaat zou zijn met een wet waar gedwongen opname mogelijk zou zijn. Ik zie genoeg daklozen junks die best gebaat zouden zijn met een gedwongen opname en afkickkliniek. Echter mag je dit niet afdwingen in Nederland, tenzij ze iemand vermoord hebben. Dus daar is altijd het wachten op. Er wordt een hoop geld weggegooid aan mensen die schijnbaar niet zelf willen afkicken. Dus je kan er wel meer geld tegen aan willen gooien, maar dat gaat geen ene fuck uitmaken. Dus stop a.u.b. met die holle phrase over het bezuinigen op de ggz want het is niet feitelijk en extra uitgaven zouden de problemen niet oplossen.

0 kudos 2022-05-15 21:53:04 op Meekijken in de frontlinie
@paul nobov in Syrië, Irak en Afghanistan kun je juist niet van een loopgravenoorlog spreken, daarom werd het ook niet meer verwacht. Je kan nu wel interessant gaan lopen doen captain hindsight, maar geen van de militair specialisten had dit verwacht.

1 kudos 2022-05-15 21:47:25 op St. Etienne hoolies bestoken eigen stadion
@michel122 het zijn de kanslozen die aangepakt moeten worden. Of ben je ook tegen het verbieden van geweldadige videogames omdat één of andere asperger weer een halve school afknalt na het spelen van gta? Of ben je ook tegen het drinken van alcohol omdat er één of andere breezerslet zich weer coma gezopen heeft? Voetbal is volkssport nummer 1 en miljoenen houden ervan. Ja, daar zit helaas ook het doucheputje van de samenleving bij. De ME moet gewoon standaard met rubberkogels uitgerust worden en bij ongeregeldheden moet er sneller geëscaleerd worden. Dan zal de lol er voor dit soort mannen gauw vanaf zijn. Kijk maar naar Spanje, daar wil je het wel uit je hoofd halen om te gaan rellen rond het stadion.

33 kudos 2022-05-15 17:25:19 op Meekijken in de frontlinie
@Zjwikhoofd als Poetin dit had geweten, had hij het nooit gedaan. Echter wordt Putin al jarenlang omsingeld door ja-knikkers die hem precies vertellen wat hij wil horen. Hij had een walkover verwacht net zoals bij de Krim. Daarnaast vindt hij het Westen decadent en een blaffende hond die nooit bijt. Al deze zaken zijn anders gelopen. Weet je die stotteraar nog die Putin voor lul zette in de Doema? Dat is de persoon van de inlichtingen. Die voelde de bui afhangen toen Rusland een inval aan het voorbereiden was. Hij wist dat het allemaal onzin was dat hij jarenlang had voorgespiegeld. De Russische sprekende Oekraïeners zouden zich niet allemaal aansluiten bij de Russen en de Oekraïeners zouden zich niet zomaar opgeven. Daarnaast was het Russische leger niet in topnotch vorm zoals de ja-knikkers hem jarenlang voor deden komen. Ten slotte, liet de EU ook een keer zijn tanden zien door enorm zware sancties af te roepen. Geen reparaties voor vliegtuigen meer en geen halfgeleiders meer. Dit zijn zaken die Rusland niet meteen merkt, maar pas over een aantal jaar voelt. Alles is anders uitgepakt dan dat Putin is voorgespiegeld. Vroeg of laat is dit het gevolg van een sterke leider.

6 kudos 2022-05-15 17:13:27 op Meekijken in de frontlinie
@beaujudas het heeft niet met naïviteit te maken, maar met de manier van oorlog voeren. Met hightech wapens, zoals moderne vliegtuigen en drones had ik verwacht dat je een sitting duck zou zijn in een een loopgraaf. Maar door verschillende omstandigheden zijn deze technologieën toch niet zo doorslaggevend als voorheen gedacht. En als je dit wel aan zag komen, dan denk ik dat ze je bij defensie goed kunnen gebruiken, want voor de meeste kenners kwam dit als een verrassing.

238 kudos 2022-05-15 15:40:25 op Meekijken in de frontlinie
Nooit verwacht dat er ooit nog een loopgravenoorlog zich in Europa zou afspelen.

-6 kudos 2022-05-15 10:18:39 op Geintje in Friesland
Humor, het blijft lastig. Ik houd wel van zwarte humor, maar het moet wel onverwachts/spontaan zijn. Wanneer iets niet grappig is, maar wel op het randje, dan ben je vaak gewoon een botte lul. Dit ventje wilde graag grappig zijn, daarvoor heeft hij enorm zijn best gedaan. Het zijn vaak die onzekere/ongelukkige types die proberen te shockeren voor de lach/aandacht van anderen. Het zijn vaak een beetje dezelfde figuren die bij de voetbal de grens gaan uitschelden. De meesten lachen dat nee schuddend en denken Jezus, wat ben jij een mongool. Maar dit soort types leven daarop. Toch krijgen ze een momentje de illusie van acceptatie/waardering. In werkelijkheid is niks minder waar.

5 kudos 2022-05-15 10:06:33 op In de måneskin
@diepanzervorwarts ik vermoed dat hij het ook voornamelijk over de fans heeft. Met alle respect, het Songfestival is gewoon één grote nichtenparade als je in dat publiek kijkt. Is niks ergs, maar is wel de waarheid.

12 kudos 2022-05-15 10:03:32 op Heeft Oekraïne al gewonnen?
@forever_alone wat is dat toch dat allerlei mensen iemand ander zijn plezier willen afpakken omdat zij het niks vinden. Ik vind er ook geen reet aan maar blijkbaar denken een hoop homo's er anders over. Nou, ik gun ze alle plezier van de wereld. Fun fact: de wereld draait niet alleen om jou. Leef en laat leven.

0 kudos 2022-05-14 09:32:55 op Aapje ft. knuffelmevrouw
@bakwezen wat is het punt dat je wil maken? Je bent verbaasd dat het fout gaat wanneer je een beest als een mens behandeld? Dat is echter geen bewijs dat een beest onbetrouwbaar is. Dieren zijn juist heel voorspelbaar. Je moet alleen hun regels weten en hun lichaamstaal kunnen lezen. Daar gaat het vaak fout. We behandelen dieren alsof het mensen zijn en we denken dat ze maar lief doen als wij ze liefhebben. Zo werkt het nou eenmaal niet in het dierenrijk.

2 kudos 2022-05-12 20:05:54 op Bidonneke voor meneer
@stumpy heeft gelijk. Die wielrenner wil die supporter zijn bidon als cadeau geven. Als dank maakt hij een smakker omdat zijn stuur in dat tasje haakt doordat die wandelende walrus die bidon probeert aan te pakken.

32 kudos 2022-05-12 20:01:45 op Oh ja shit
Teringjantje, schrik me helemaal de tyfus.

-5 kudos 2022-05-12 19:59:24 op VVD haalt goor trucje uit bij toeslagendebat
Ik snap het niet helemaal. Is die maidenspeech alleen een intro? Want hij zegt hier toch niet zo veel bijzonders? Als je daarna gewoon je vragen kan stellen, dan is er toch niet zo heel veel aan de hand? Of duurt die speech heel lang? Sorry, ik kijk geen nieuws meer, dus ik mis een beetje context merk ik.

9 kudos 2022-05-12 17:53:20 op Russische tank wordt gebiemt
@jagermaestro ja want een Rus kost enorm veel... Door de autolader is de tank veel efficiënter en daardoor moeilijk te raken. Echter zijn de anti tank wapens geleidend en is het raken van de tank niet meer zo moeilijk. Terugkijkend is dit dus een foute keuze geweest. Het is niet zo makkelijk om dus je hele design om te gooien. Daarnaast heeft Putin alleen maar ja knikkers rond zich verzameld waardoor echt kundige mensen nooit de kans krijgen om drastische aanpassingen te doen. Rusland heeft tientallen jaren niet meer tegen een gelijkwaardige tegenstander gevochten, dus heeft nooit iemand tegen Putin gezegd dat het leger verouderd is. Dat is nu pas gebleken.

16 kudos 2022-05-12 17:45:48 op Russische tank wordt gebiemt
@throttle dat heeft een aantal redenen: 1. Rusland zijn wapenarsenaal is verouderd en geen partij voor geavanceerd Westers materieel. 2. De Russen waren door hun precisie geleide raketten heen en moesten daardoor lager gaan vliegen om met de ouderwetse bommen hun doelen te raken. Door lager te vliegen worden ze makkelijke doelwitten voor onder meer stingers. Hierdoor hebben de Russen geen luchtoverwicht kunnen creëeren. 3. Door Amerikaanse inlichtingen zijn de Oekraïners erg goed op de hoogte hoe de werkelijkheid op de grond is. Dit is in de hedendaagse oorlogsvoering enorm belangrijk. Communicatie is key en die weet Oekraïne dankzij inlichtingen goed te dwarsbomen. Ze weten daardoor wat ze moeten bestoken met artillerie om de Russen het meeste pijn te doen. Vandaar dat er ook al 12 Russische generaals zijn omgekomen. 4. Oekraïne beschermd eigen gebied en weet daardoor het gebied op hun duimpje, wat hun instaat stelt om ambushes uit te voeren. 5. Rusland heeft niet genoeg nachtkijkers en moeten daardoor overdag optrekken wat hun een makkelijk doelwit maakt. 6. Oekraïne verdedigt eigen grondgebied en hebben daardoor een veel hoger moraal dan de veredelde dienstplichtigen die voor een appel en een ei moeten vechten.

11 kudos 2022-05-10 18:39:51 op De migratiebewegingen van de wilde Russische tank
@Chronograaf ik ben het grotendeels met je eens, maar mijn medelijden begint toch af te nemen. Als je ziet tot welke gruweldaden Russische militairen in staat zijn en de massale steun voor Putin. Dan is er toch ook een stemmetje in mij, die het ook gedeeltelijk eigen schuld vindt. Het is namelijk ook een keuze om niet in opstand te komen en blind een oorlogzuchtige leider te steunen. Deze steun kan indirect je kind kosten, dat is de consequentie van de steun aan een "sterke" leider. Ik weet dat het niet makkelijk is om door de indoctrinatie heen te prikken, maar ik merk dat ik het medelijden met de Russen niet meer op kan brengen.

16 kudos 2022-05-09 20:37:54 op Rob Jetten snapt kernenergie niet
@het vragevuur omdat betà's het meervoud in het bedrijfsleven kunnen verdienen. Daarnaast is de politiek een spel van bedrog, kontenkruipen en elkaar voor de bus gooien. Als betà's ergens een hekel aan hebben, dan is het wel vieze spelletjes, compromissen sluiten terwijl vantevoren al bekend is dat het dan niet werkt. De politiek moet aantrekkelijker worden voor kundige mensen. Hogere lonen voor ministers en meer transparantie zodat freeriders door de mand vallen. Alleen zo lok je kundige mensen de politiek in.

-2 kudos 2022-05-09 20:27:18 op Rob Jetten snapt kernenergie niet
@Fluitui laten we ook niet net gaan doen of kernenergie het ei van Columbus is. Ja, alle zeilen moeten bijgezet worden en ook kernenergie moet daar onderdeel vanuit maken. Als je denkt dat kernenergie alle problemen gaat oplossen, dan heb je het goed fout. Het bouwen van een kerncentrale duurt tussen de 10 en 20 jaar. Daarnaast draait een kerncentrale op 100% of op 0 en kan dus niet omgaan met pieken. In onze maatschappij heb je nou eenmaal te maken met pieken en die moeten dus door gas-, kolencentrales of iets dergelijks opgevangen worden. Ten slotte, was is de kerncentrale in Borsele allang niet meer economisch rendabel. Dus ja, we moeten meer kernenergie opwekken, maar als je denkt dat het bouwen van 2 kerncentrales onze hele problematiek gaat oplossen, dan kom je van een koude kermis thuis.

93 kudos 2022-05-09 19:56:59 op Rob Jetten snapt kernenergie niet
Hier zie je wat het probleem is van de hedendaagse politiek. Wie komen er bovendrijven in de politiek? De kontenlikkers, de ja-knikkers die niks kunnen behalve de juiste mensen in de kont kruipen en de concurrenten op het juiste moment onder de bus gooien. Mensen die echt wat kunnen, kunnen niet omgaan met dat eeuwenlange gezeik en die politieke spelletjes. Hierdoor krijg je alleen maar van die gladde alen in de politiek die het liefst geen verantwoordelijkheid nemen en geen belangrijke keuzes maken. Dit terwijl de democratie verlangt naar mensen met verstand van zaken zoals Dijkgraaf voor onderwijs en Kuipers voor gezondheidszorg. Zij weten wat belangrijk is voor die post en waar het aan schort op die specifieke post. Flapdrollen zoals Klaver, Jetten en de Jong kijken puur naar regeltjes die ze zelf ooit verzonnen hebben en dat moet kosten wat het kost bereikt worden. Niet kijkend naar wat de gevolgen daarvan zullen zijn. Laat staan dat ze nadenken over de gevolgen op de lange termijn.

24 kudos 2022-05-08 12:05:37 op Bijlmeneer wordt getaserd in Den Haag
Kijk mensen, dit zou tot de standaard uitrusting moeten behoren. Het is een relatief veilig wapen en er hoeft niet heel arrestatieteam opgetrommeld te worden. En voor die paar mensen die er aan overleiden geldt: ze taseren niet zo maar, dus je hebt het aan jezelf te danken. Als je bang bent te komen overleiden door een taser, dan moet je zorgen dat je niet in situatie komt waarbij de politie het nodig acht deze te gebruiken.

0 kudos 2022-05-07 10:24:47 op Wilfred krijgt de waarheid te horen
@panzer ik kan wel weer drie zinnen gebruiken om te nuanceren wie ik precies bedoel, maar door het zo bondig op te schrijven begrijpt iedereen echt wel wie ik bedoel.

11 kudos 2022-05-07 09:09:02 op Imagine Dragons cover door Donald
@anus-martius ik denk dat hij de kaart dat Oekraïne het aan zichzelf te danken heeft had gespeeld. Hij heeft namelijk ook gezegd dat hij de NAVO niks vindt omdat hij niet een oorlog wil riskeren als een land zoals Letland wordt aangevallen. Kan me dus niet voorstellen dat hij dan wel een oorlog zou riskeren voor een land dat niet eens bij de NAVO zit. Bovendien had Trump Zelensky onder druk gezet om geheimen over de zoon van Biden naar buiten te brengen. Die relatie was sowieso al verziekt geweest. Waarschijnlijk redenen genoeg voor Donald om Oekraïne te laten vallen.

65 kudos 2022-05-06 22:41:20 op Nieuw Russisch vlaggenschip klaar om te duiken
@Tammo2 ik hoop dat hij toch tevreden genoeg is met het huidig gewonnen gebied en dat hij er een mooi verhaal van kan maken, waardoor het geen nederlaag lijkt. Hopelijk kan Zelensky het dan ook over zijn hart verkrijgen om een staakt het vuren te tekenen. We geven dan Oekraïne top notch apparatuur waardoor Rusland weet dat er geen winst meer is te behalen door het conflict te heropenen. De Wit Russische vrijwilligers in het Oekraïense leger nemen wat wapens mee en duiken en gaan de strijd aan met Lukashenko. Dan wachten we max 2 jaartjes en overlijdt Putin aan zijn ziekte. Vervolgens valt het regime van Lukashenko ook en komt ook Kazachstan in opstand nadat Rusland zijn steun terugtrekt vanwege interne problemen. Tsjetsjenië ruikt ook zijn kans en verklaard zich onafhankelijk. Rusland raakt in een interne machtsstrijd en de Russische federatie valt uiteen. Het Westen kiest vervolgens de kant van een hoogopgeleide, Westerse Rus die van Rusland een moderne democratie wil maken. Deze zal na flink bloedverlies zege vieren dankzij de steun van de grote steden Moskou en sint Petersburg. De EU investeert hevig om Rusland en Oekraïne her op te bouwen en vormen in het vervolg een Europese coalitie tegen het gele gevaar: China. En zo leefde we nog lang en gelukkig.

6 kudos 2022-05-06 22:08:18 op Wilfred krijgt de waarheid te horen
@frummel nee klopt, maar dat hij Baudet te kakken zetten is ook volledig terecht, er zijn namelijk genoeg redenen om die te kakken te zetten. Echter is het bij een roast wel de bedoeling dat het grappig is. Dat was het niet en het was meer een tirade en een opsomming van beledigingen. Dat was gewoon onbeschoft in dat format. Of je gaat de discussie met Baudet aan en je maakt hem belachelijk met argumenten of je schrijft een grappig stuk.

54 kudos 2022-05-06 22:00:58 op Wilfred krijgt de waarheid te horen
Je merkt wel dat Martijn zich een beetje verheven voelt. Hij spreekt Wilfred er namelijk op aan dat zij het vuur opstoken terwijl ze geen verantwoordelijkheid nemen. Als je dit nou zegt over Thierry Baudet, Tucker Carlson en Willem engerd, die complottheorieën verspreiden en oproept tot mobiliseren. Maar waar heeft vi nou het vuur opgestookt? Door grappen te maken over wat een groot gedeelte van Nederland vindt? Dat argument van Martijn raakt echt kant nog wel.

8 kudos 2022-05-06 21:52:49 op Wilfred krijgt de waarheid te horen
Op dumpert zijn we enorm anti-cancellen, behalve Martijn de Koning, die moet wel gecanceld worden. Doen we op dumpert nou niet precies hetzelfde waar we onze "vijanden" juist op aanvallen? Ik heb de Koning ook nooit grappig gevonden, maar de haat naar de man is wel wat overtrokken.

1 kudos 2022-05-06 20:03:15 op Nederlandse Drone piloten hebben skills
Scherp! Ik vroeg me wel meteen af hoe dit met veiligheid zit. Die rekken beschermen je wel enigszins wanneer die vent met dat fietsje valt, maar niet tegen een droge die met een rotgang op ooghoogte vliegt.

39 kudos 2022-05-06 18:28:35 op Chloroform werk niet
@sum a bitch een "seriesverkrachter" is dat iemand die series verkracht, zoals de regisseur van het laatste seizoen Game of thrones?

-4 kudos 2022-05-06 08:58:59 op Feestje op Hofplein
@dumpmijmaarlek en @rodepanda ik denk meer dat het te maken heeft met de relvideo's van gisteren. Voor mij persoonlijk, die geen feyenoord supporter is, maar die wel in Europa voor alle Nederlandse clubs is, overheerst op dit moment een bittere smaak in de mond. Waarom moeten dit soort idioten het altijd verpesten voor de rest? Als ik de UEFA was zou ik Feyenoord uit supporters weren voor alle Europese uitwedstrijden van volgend jaar. De kosten voor een thuisspelende stad wegen gewoon niet op tegen de voordelen. Ja, het is lullig voor de goede Feyenoorders, maar het is nog veel lulliger voor onschuldige bewoners van de thuisspelende stad die een onveilig gevoel hebben gehad en die mogen gaan opdraaien voor de kosten.

-2 kudos 2022-05-06 08:53:04 op Feyenoord in de finale
@natuurlijke Marseille heeft een slechte status, maar ik heb gisteren enkel filmpjes gezien waar Feyenoorders zich misdragen. Misschien was de werkelijkheid anders en overdrijf ik met mijn reaguursel. Maar door dit soort idioten gaat de lol van Europees voetbal er wel een beetje vanaf.

40 kudos 2022-05-06 08:43:09 op Meid met zieke balans
@zijkweif dit is gewoon een gezond gewicht hoor. Dat 2/3 van de mensen tegenwoordig te dik is, wil niet zeggen dat deze te dun is en daardoor ongezond.

-19 kudos 2022-05-05 23:03:25 op Feyenoord in de finale
Voor vandaag gunde ik het Feyenoord van harte, maar na het zien van verschillende filmpjes kan ik dat niet meer over mijn hart verkrijgen. Ik weet dat het slechts een heel klein gedeelte is, maar ik gun dat kleine gedeelte niks anders dan tegenslag en verdriet voor de rest van hun zielige leventje. Dat zij een mooie avond hebben gehad, vind ik jammer.

-61 kudos 2022-05-05 22:08:37 op Reiger eet levende woelrat
Ben ik de enige die dit een vervelend zicht blijft vinden? Ja, het is de natuur en ratten kunnen een flinke plaag zijn, maar een dier zien lijden, blijf ik pijnlijk vinden.

-61 kudos 2022-05-05 09:53:28 op Grappig grapje is grappig
Geweldige show deze. Later zit hij op een verjaardag met allerlei oude mensen wanneer de organiserende vriend vraagt of hij die goede grap nog eens wil vertellen. Na flink wat aan dringen vertelt hij deze grap, maar bedoelde die vriend een andere grap. Ik besef nu maar weer al te goed dat het navertellen van een grap van cabaretier nooit zo goed overkomt. Ach ja, nu heb ik al een meer dan een minuut vergooid aan het typen van dit bericht, dat ik het toch ook niet meer ga verwijderen. Dan maar even door de pijn heen bijten.

1 kudos 2022-05-04 20:32:25 op Yo mag ik bij je slapen?
@generaal_aarswater jij hebt niet vooraan gestaan toen intelligentie werd uitgedeeld, hè?

28 kudos 2022-05-04 20:28:05 op Lidl is racistisch!!
Lekker belangrijk. Wie in Nederland zou er ene fuck geven als er op de kaas iemand in klederdracht en klompen op de verpakking staat? Niemand! Nobody gives a fuck. Sterker nog, volgens mij gebeurt dat gewoon. Het is pas racistisch als je er op benadeeld wordt. Anders moet je gewoon je bek houden en lekker ergens gaan wonen waar je niet tot de minderheid behoort. Manmanman, ik heb in het buitenland gewoond en gemiddeld genomen kloppen stereotyperingen gewoon. Fransen zijn vaak (voornamelijk uit Parijs) arrogant. Gemiddeld genomen zijn Italianen gewoon temperamentvol. Over het algemeen zijn Finnen geen vlotte mensen. Over het algemeen zijn Nederlanders gewoon botte klootzakken die zeggen waar het op staat. Als je dat een slechte eigenschap vindt, dan pas je jezelf aan, maar ga je niet zeiken op mensen die een begrijpelijke aanname maken. Wanneer je door deze aanname ergens niet binnen mag komen of dat je vanwege die aanname niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie is natuurlijk wel kwalijk. Daar zouden dit soort social justice warriors zich druk over moeten maken en niet deze flauwe kul.

36 kudos 2022-05-03 23:28:18 op Poema valt hond aan
Waarom moet je team hond of poema zijn? Ik snap het handelen van meneer volledig, maar vind het nog steeds een vreselijk idee dat hij de poema vermoord. Als ik in een vergelijkbare situatie terecht was gekomen en als ik niet zo verstenen, dan zou ik met pijn in de buik dezelfde keuze hebben gemaakt. Het blijft triest dat zo een beest afgemaakt wordt, ook al was er in deze situatie geen andere optie.

2 kudos 2022-05-03 09:09:39 op Elektrische bus in Parijs in de fik
@broekderbroeken ik zie de batterij niet als grootste probleem van auto's maar de vraag om elektriciteit. Ons net is er niet op gebouwd om een miljoen auto's om 5 uur op te laden. Maar je hebt misschien wel een goed punt. Dan is het waarschijnlijk beter om groene waterstof te maken in een zonrijk gebied, dit door middel van pijpleidingen of tankers naar Europa te halen om dit in onze elektriciteitscentrales om te zetten in energie wanneer wij dat nodig hebben. Ja, dat is nog duur, maar zon is gratis, dus alleen de aanschafkosten en aanleg van de infrastructuur is duur. Wellicht kan een grootgedeelte van de gas en oliepijpleidingen wel hergebruikt worden? Wanneer het eenmaal rolt, is het waarschijnlijk goedkoper dan de huidige olieinfrastructuur, die al 100 jaar geoptimaliseerd is.

25 kudos 2022-05-01 17:12:23 op RIP DJ Delete
Geen idee waar de minnetjes op slaan. Ik kan me niet voorstellen wat dit nieuws met je doet als vader of moeder zijnde.

4 kudos 2022-05-01 14:03:04 op Alcomobilist sloopt centrum Helsinki
@walra het is waarschijnlijk omdat links van zwitsals niet werken. We kunnen dus niet op jouw link klikken en de link wordt niet volledig getoond waardoor we hem ook niet kunnen kopiëren.

17 kudos 2022-05-01 11:53:08 op Biden met een portie zelfspot
@blargark of wat dacht je van een fatsoenlijk stelsel? Waar je dus niet eerst een voorverkiezing hebt, waardoor een middenkandidaat bij voorbaat kansloos is. Die krijgt namelijk nooit genoeg stemmen in één van beide partijen. Kansloos systeem en je ziet de afbreuk bij landen die dit systeem handhaven.

15 kudos 2022-04-30 12:30:21 op Mensen werden boos op Jim
@DiePanzer ik denk dat mijn verhaal uitgebreid genoeg was om de essentie van mijn verhaal duidelijk te maken. Jij misinterpreteert het bewust met een belachelijke vergelijking omdat de boodschap van het verhaal je niet aanstaat. Maar goed, ik zal het nog eens uitleggen. Tuurlijk is er onrecht en daar moet tegen opgetreden worden. Echter zijn er figuren zoals jij, die niet naar individuele gevallen kijken, maar die individuele gevallen aanpakken om iedereen die niet in hun straatje praat aan te vallen. Allemaal om hun ideale wereld te creëeren die ver weg staat van de werkelijkheid. Om die reden is deze ideale wereld ook een utopie en niet meer dan een kinderdroom die nooit tot werkelijkheid zal komen. Daarom zal ik mij hiertegen verzetten en ben ik voor rechtvaardigheid in harde straffen volgens de wet, maar alles wat daar buiten valt niet aan te pakken. (Let wel, deze wetten kunnen aangepast worden). Ik ben dan ook meer voor realistisch en nuchter moraal en niet dat zweverige, verheven woke gedoe. Je moet altijd alles in perspectief weten te plaatsen en dat is wat mist bij figuren zoals jij. Verblind door tunnelvisie en idealisme tegen alles aanschoppen en niks weten te bereiken in plaats van je gevechten uitkiezen en daarmee je belangrijkste gevechten weten te winnen.

15 kudos 2022-04-30 11:24:53 op Mensen werden boos op Jim
Door dat wij zo gaan verschillen van andere landen zal dat ons bondgenootschappen gaan kosten. De rest van de wereld gaat een afkeer tegen ons krijgen, vanwege onze decadentie en wij zijn niet sterk genoeg om tegen de rest van de wereld te vechten.

67 kudos 2022-04-30 11:23:34 op Mensen werden boos op Jim
Wokeness, het kankergezwel dat de Westerse wereld van binnenuit opvreet. Ik ben ook tegen onrecht en vind dat dit aangepakt moet worden, maar in het hele woke debat wordt één overduidelijk voorbeeld van onrecht over elke discussie in dezelfde richting gegooid. Amerikaans politiegeweld tegen zwarte burgers wordt hier gebruikt om een kinderfeest zwart te maken. Oh nee, in tegendeel. Maar goed, je snapt wel wat ik bedoel. Daarnaast wordt metoo aangegrepen om allerlei mensen aan de kant te schuiven waar helemaal niet van bekend is of ze überhaupt wel schuldig zijn. Aangezien er steeds minder onrecht is, worden mensen in het Westen steeds bozer over zaken waar wel onrecht is en drijven daarmee door. Dit zorgt ervoor dat wij in het Westen steeds decadenter worden en de grip op de werkelijkheid in de rest van de wereld verliezen. Wij zeiken hier in Nederland over de brandstofprijzen terwijl er India door de droogte geen water is. Wij zeiken in het Westen over huiselijk geweld, terwijl er in Oekraïne dorpen worden afgeslacht. Ik ben dankbaar dat ons dat allemaal bespaard is gebleven en je hoeft je niet alle leed ter wereld aan te trekken, maar op deze manier verliezen we de werkelijkheid in het grootste gedeelte van de wereld uit het oog.

2 kudos 2022-04-30 10:41:15 op Biertje voor Cyriel Dessers
@oudemaasweg ik houd me graag bij de feiten: https://coefficienten.nl/uefa-... Ajax staat op nr 17 en feyenoord op nr 55. En oh ja, ze komen een keertje ver omdat er speciaal een competitie is opgezet voor clubs die kansloos waren in Europa. Een doorslaand succes, want een hoop mensen hebben er plezier van, maar het absoluut geen reden om er van naast je schoenen te gaan lopen.