DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

162,181 +176964 -14783

Kudos

#173 (Top 0.0686%)

Kudos/dag 76.18
Kudos/reaguursel 35.33
Meeste kudos op 1 reaguursel 4446
Minste kudos op 1 reaguursel -555

4,590

Reaguursels

Reaguursels/dag 2.16
Topreaguursels 35
Woorden per reaguursel 78.7
Reacties per reaguursel 0.78
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 35
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

68 kudos 2022-10-01 13:12:24 op Politie Rotterdam mept filmende studenten
Ik denk dat context niet onbelangrijk is hier. Echter mag je de politie gewoon filmen als ze bezig zijn. Wat alleen maar een groot goed is aangezien je dan de politie kan controleren of de politie buiten de perken treedt en dan bewijs hebt. Puur op basis van dit filmpje vind ik het wegslaan van de filmers wat overdreven. Echter zullen deze relnichten wel eerst flink hebben lopen stangen en de randjes hebben opgezocht, waardoor het is geëscaleerd. Dan moet je vervolgens niet zielig gaan lopen doen. Waarom ik denk dat dat het geval is? Omdat er al een leger aan politie aanwezig is. Die komen niet voor niets.

2 kudos 2022-10-01 11:59:58 op Man smijt theekopje naar raadsleden
@hoejijwiltdatikheet op dit punt wel, ja. Tuurlijk hebben ze het recht om te weigeren, maar zodra veel gemeentes dat gaan doen, dan wordt het gewoon in wet vastgelegd. Er komen dus asielzoekers binnen, maar niemand wil ze opvangen. Waar moeten ze dan heen? Precies, dan kom je in een inpasse en grijpt de landelijke politiek in. Dus je kan wel gaan lopen schreeuwen dat de gemeente dit niet moet toestaan, maar dan wordt het er toch van bovenaf doorgedrukt. Er moet in de landelijke politiek een stop ingesteld worden voor iedereen die naar Nederland komt, buiten Oekraïne en Jemen om. De rest kan prima in de omgeving opgevangen worden of zijn economische vluchteling en daar hebben we geen plek voor.

2 kudos 2022-10-01 11:07:24 op WillekeurigeVergelijkingenKompilasie
@godhasleftthebuilding laten we in hemelsnaam hopen dat Bolsonaro niet herkozen wordt inderdaad! Als ik elke keer besef hoe snel het Amazone achteruit gaat, dan draait mijn maag om.

-5 kudos 2022-10-01 10:52:29 op Man smijt theekopje naar raadsleden
@Germatik de gemeentes hebben gewoon te doen wat er van bovenaf verteld wordt. Er is landelijk afgesproken dat iedere gemeente asielzoekers moet opvangen, dan kunnen gemeentes dat niet zo maar wijzigen. Wil je dit aanpakken, dan zal je in de tweede kamer moeten zijn.

25 kudos 2022-09-29 21:49:37 op Moraal bij de Oekraiense soldaten
@Zjwikhoofd denk dat dat weinig te maken heeft met democratie vs dictatuur. Maar eerder met aanvallen en aangevallen worden. Daarnaast weten de Russen wel dat de oorlog niet de goede kant op gaat, waardoor er nog minder motivatie is om zich aan te sluiten. Tenslotte weten de Russen dat het om politieke spelletjes gaat dat uiteindelijk niet in hun belang is. De VS hadden ook te maken met motivatieproblemen toen dienstplichtigen naar Vietnam werden gestuurd. Daarnaast vochten de Iraniërs ook hartstochtelijk toen Irak binnenviel.

1 kudos 2022-09-29 20:12:13 op Nieuwe Britse premier blijkt muzikaal talentje
@gelehesje je kan de vvd veel verwijten, maar niet dat ze structureel onverantwoord economisch beleid doorvoeren. De enige reden dat ik jarenlang op de vvd heb gestemd is vanwege dat. Ga niet structureel veel meer uitgeven dan je hebt, zoals veel linkse en populistisch rechtse partijen willen. Voor de rest verwacht ik niet te veel van de politiek en zorg ik dat ik mijn eigen broek kan ophouden door goed te investeren, een reserve te hebben en niet structureel teveel uit te geven. Ik zal niet zeggen dat de vvd geen fouten heeft gemaakt, maar tegenwoordig schijnt iedereen van de politiek te verwachten dat zij alle problemen oplossen, zodat jezelf kan leven zonder zorgen. Tsja, als je dat verwacht zal je nog vaak van een koude kermis thuis komen.

33 kudos 2022-09-29 12:11:28 op Nieuwe Britse premier blijkt muzikaal talentje
@zup zij steunde Boris, die de brexit er doorheen duwde. Daarnaast heeft ze nu dankzij populisme de verkiezingen binnen de conservatieve partij gewonnen. En voila, ze maakt een schandalig beleid waar er meer geleend gaat worden EN waar de belastingen voor de allerrijksten naar beneden gaat. En wat gebeurt er logischerwijs: de hele pond en Britse aandelenmarkt zakt in elkaar. Groot-Brittanië zal weer een goed voorbeeld worden wat er met je land gebeurt zodra je een populist verkiest. Één groot drama gaat zich daar afspelen voor average joe en de onderlaag. De average joe zal een ongekend welvaartsverlies ervaren en de onderlaag moet gaan kiezen tussen eten of verwarmen. Nou gefeliciteerd Engeland, dit krijg je dus als je de onderbuik volgt in plaats van de bovenkamer.

0 kudos 2022-09-29 12:04:52 op Huizen veranderen in woonboten in Florida
@graatjemager dus jij ontkent dat de impact van orkanen en andere natuurrampen steeds erger worden? Of ik denk dat klimaatsverandering door de Republikeinen komt? Nee dat komt door ons allemaal, de Republikeinen ontkennen alleen dat wij met zijn allen onderdeel van het probleem zijn. Zij dwarsbomen dan ook allerlei groene initiatieven. Vandaar dat ik het dus een vorm van karma vindt dat de natuur net toeslaat op een plek waar veel mensen de klimaatsverandering ontkennen. Hopelijk worden deze mensen wakker uit hun naïeve hypocriete wereldje en beseffen ze dat er echt gehandeld moet gaan worden.

-25 kudos 2022-09-29 09:16:40 op Huizen veranderen in woonboten in Florida
Eens kijken of de Republikeinen in Florida nog zo hard roepen dat klimaatsverandering een hoax is. Het klinkt misschien hard om te zeggen aangezien een groot gedeelte van deze mensen alles in één keer verliezen. Maar naar mijn idee is het ook een kwestie van "wie niet horen wil moet maar voelen". Ik heb voor de rest niks tegen Republikeinen, maar ik kan slecht tegen het feit dat ze op het aspect klimaat de wetenschap ontkennen. Hopelijk draaien een hoop Republikeinen snel op dit punt, zodat de Republikeinse partij dit standpunt ook zal aanpassen.

1 kudos 2022-09-29 09:10:57 op Huizen veranderen in woonboten in Florida
@Nummer 14 speciaal in kan niet ontkennen dat er ook weleens de volgende gedachte door mijn hoofd schiet: Maar Trump zei toch dat het een hoax was? Florida is uiterst Republikeins en als er dan een staat zo een natuurramp moet ondergaan, dan heb ik liever dat het over een staat gaat die de hele klimaatverandering ontkennen. Laat ze het maar aan de lijven ondervinden, kijken of hun domme, oningelezen blik op de werkelijkheid verandert. Dat maakt het in mijn ogen een gevalletje "wie niet horen, moet maar voelen." Aan de andere kant wonen er natuurlijk een hoop mensen die het niet ontkennen en waar het leed heel groot is.

6 kudos 2022-09-29 09:02:00 op Diëten werkt niet
Het begint wel echt een trend te worden om alle problematiek maar op een ander te schuiven. Dat je te dik bent, wil gewoon zeggen dat je of het doorzettingsvermogen en de discipline mist om te sporten of omdat je geen zelfbeheersing hebt bij het eten. Diëten werkt inderdaad niet, je moet gewoon minder vreten en/of meer sporten. "Maar ja, ik word altijd zo verleid door het eten." Antwoord is simpel: koop het niet, dan kan je er ook niet door verleid worden. Als je verleid wordt tijdens het winkelen, dan bestel je online en laat je het bezorgen. Er is tegenwoordig, afgezien van een paar die een ziekte hebben, geen reden dat je nog te dik bent zonder die reden buiten jezelf te zoeken.

50 kudos 2022-09-28 17:01:20 op Slangetje uitdagen
@braadkippetje waarom is dat dan hypocriet? Of dacht je laat ik eens een moeilijk klinkend woord gebruiken waarvan je de betekenis niet weet?

17 kudos 2022-09-28 12:32:13 op Mobilisatki
@Privet eens, maar het kaf mag van mij best wel van het koren gescheiden worden. Elk kutdorpje heeft wel zo een zweefteef/huppelkut die zichzelf kunstenares heeft genoemd die onderhouden wordt door de staat. Dit terwijl het allemaal "abstracte" kunst is wat niemand mooi vindt. Is dat nou allemaal nodig van onze belastingcenten? Ik ben best bereid mee te betalen aan een mooi overheidspand, maar in Nederland draaien we door met alle waardeloze kut "kunst" dat klauwen met geld kost. Het is dan ook meer een hele dure verschalkte werkloosheidsuitkering.

0 kudos 2022-09-27 21:24:12 op Klimaatactiviste vertelt iedereen niet te vliegen naar Fiji
@figurantje en wat is er erg aan dat dat alleen voor de rijken zou zijn, wat dus helemaal niet het geval is? Nee, we kunnen beter ons klimaat vernaggelen daar worden de minder bedeelden beter van. Waarom moeten Cor en Anita per se met het vliegtuig naar een all inclusive hotel in Turkije gaan om zich vol te proppen, terwijl ze dat ook op de camping bij Domburg kunnen? Ik ben niet zo voor het betuttelen en verbieden van bepaalde dingen. Maar laten we negatieve activiteiten a.u.b. geen voordeeltjes geven, dan houdt je het probleem alleen maar in stand.

61 kudos 2022-09-27 20:04:26 op Klimaatactiviste vertelt iedereen niet te vliegen naar Fiji
Leuk en aardig allemaal om haar te kakken te zetten, wat ook wel terecht is met deze toevalligheid van omstandigheden. Maar, wat is er mis met vliegen eerlijk belasten? Het is gewoon van de zotten dat een vlucht van Amsterdam naar Londen goedkoper is dan met de trein. Enkel en alleen omdat er geen belasting zit op kerosine en op de trein wel. Laten we eens beginnen met dit recht te trekken. Dan zal je zien hoe snel mensen overstappen naar de trein. Meer mensen met de trein, betekent automatisch dat het aanbod ook gaat groeien, wat de prijs weer verder omlaag brengt. Wordt vliegen een stuk duurder, dan zullen bedrijven ook sneller omschakelen, zeker wanneer er een goed alternatief voor het vliegtuig is. Kortom, als we een eerlijke marktwerking hadden gehad, dan was vliegen al een stuk minder populair geweest als het nu nog is.

-1 kudos 2022-09-27 19:14:21 op Omg! Aluhoedjes op!
@Jack010 en wat is de baat voor de VS om nu Nord Stream 2 te saboteren? Terwijl Rusland al enorm aan het knijpen is, Europa al hard bezig is zich van Russisch gas onafhankelijk te maken en de VS liever zijn attentie op China en Azië richt. Kun je btw een linkje van deze bewering geven? Want zover ik weet patrouilleert de NAVO continu de grenzen van de NAVO sinds het uitbreken van de oorlog. Kortom, dit riekt naar een complottheorie.

6 kudos 2022-09-26 21:32:31 op Spanjool is boos
@skunk dan is jouw beleving toch een stuk verschillend van mijn ervaring. De mensen die ik ken in de VS werken voornamelijk 60 uur in de week. Ik zal niet zeggen dat ze allemaal even efficiënt werken, maar dat ze niet veel werken kun je ze niet kwalijk nemen.

34 kudos 2022-09-26 17:26:33 op Pro-Russische demonstrant wordt gearresteerd in Rusland
@Muschuuu het zou kunnen, maar Stalin heeft dit decennialang volgehouden. Er bestaat een gewoonte in Rusland om de leider niet de schuld te geven, maar diegene rond hem. Veel Russen geloven dat nog steeds. Daarom denk ik dat het wensdenken is om aan te nemen dat de Russen in opstand komen tegen Putin. Wanneer Putin valt, wordt het waarschijnlijk wel een rotzooi. Allerlei partijen zullen rollend over straat gaan om de macht te grijpen. En dan is het maar afwachten of er iets beters aan de macht komt dan Putin, want de hardliners zijn aardig goed georganiseerd in Rusland. Oftewel, er is een kans dat er na Putin nog een grotere idioot aan de macht komt. Dus: "be careful where you wish for."

12 kudos 2022-09-25 02:22:09 op Von Der Leyen laat alvast weten
Ja, hup rechts! Tot dat opeens blijkt dat deze rechtse dame plots de pubkieke opinie gebruikt om ff zo een 150 miljard Europees geld binnen te slepen en dan opeens 180 graden te draaien. Ik heb niks tegen een conservatief geluid, maar alles wijst erop dat ze zich nu gedraagt om Europees geld binnen te hengelen om vervolgens de nationale Zuid-Europese vlag te gaan zwaaien. Oftewel, wel de Europese vruchten te plukken, maar niet de lasten te dragen.

70 kudos 2022-09-24 10:40:13 op Wat hebben zij op?
Je zou hier maar de onderbuurman van zijn...

-252 kudos 2022-09-24 10:15:48 op Van Vleuten wereldkampioen!!!!
Ik wil niet de feestvreugde bederven en ik vind het van enorme klasse dat je met een breuk alsnog de beste van de wereld bent. Maar laten we even eerlijk zijn. Ik denk dat er in Amsterdam meer jongens zijn die profvoetballer willen worden, dan dat er dames in de wereld zijn die professioneel wielrenster willen worden. Waarvan 9 van de 10 ook nog eens uit België en Nederland komt. Oftewel, die hele vrouwensport stelt geen ene reet voor en dat zie je ook terug in de kwaliteit van die sport. Ik kan er niet naar kijken.

28 kudos 2022-09-23 16:22:44 op Turkije gelijkgespeeld
@fender keuzes hebben consequenties. Dat tegenwoordig zo een grote groep populistisch rechts stemt is alleen vanwege het vieren van de teugels. Mensen met weinig toekomst, die de boel voor andere verzieken, ondervinden weinig consequenties in onze samenleving. We moeten eens gaan begrijpen dat niet ieder mens hetzelfde is en dat sommige mensen helaas de harde hand nodig hebben om in de pas te lopen. Wij, in het westen, zijn gestopt deze harde hand aan te bieden. Wij zijn gestopt met deze harde hand, omdat het enkel nodig is in bepaalde specifieke gebieden. Vaak, ver weg van beleidsbepalers en mensen die het goed voor elkaar hebben. Ondertussen maken diegene die het verneuken, het een hel voor de mensen in die zelfde wijk die zich wel aan de normen van de samenleving (willen) houden. Omdat deze raddraaiers vervolgens ook nog overal mee wegkomen vormt het een aantrekkingskracht voor meer en meer mensen. Deze tendens moet doorbroken worden door de harde hand weer toe te dienen wanneer nodig.

230 kudos 2022-09-23 15:30:48 op Kom mee naar buiten!
Allemaal leuk en aardig, maar zo leer je een hond natuurlijk totaal verkeerde dingen aan. De hond commandeert als het ware dat je naar buiten moet gaan. Jij staat op en luistert. Wanneer hij door heeft dat je een grap maakt, bijt hij nog ook. Waarna de eigenaren gaan lachen. Vervolgens wordt er waarschijnlijk met een babystemmetje gezegd dat hij dat nooit meer moet dan en gaat de eigenaar toch mee naar buiten. Drie keer raden wie volgens de hond de baas is. En vervolgens raar doen als die hond ineens naar een kind hapt omdat die aan zijn staart trok. Een hond, en zeker grote rassen, moeten ten allen tijden beseffen dat ze lager in rang staan dan de mens. Alleen dan gaan ze niet voor eigen rechter spelen.

355 kudos 2022-09-23 13:50:49 op Turkije gelijkgespeeld
Dit probleem is gewoon simpel op te lossen. Namelijk, een politie eenheid á la de guardia de civil oprichten. Bij ongeregeldheden zoals dit of voetbalwedstrijden worden zij opgeroepen. Er wordt drie keer omgeroepen dat iedereen naar huis moet gaan omdat ze anders het risico lopen om de touwtyfus in geslagen te worden. Iedereen die is blijven staan, neemt het risico het strijdtoneel te verlaten per brancard. Deze eenheid heeft namelijk het recht te escaleren in het geweldspectrum. Wat betekent dat het slaan met de knuppel niet beperkt blijft tot het lichaam, maar ook op het hoofd. Ik stel voor dat deze eenheid ook wordt uitgerust met rubberkogels. Dan zullen we eens kijken, hoe vaak dit soort grappen nog voorkomen. De lol is er namelijk wel vanaf als je een paar dagen niet kan lopen. Er is één maar: Er moet een duidelijk escalatieplan geschreven worden, waar deze eenheid zich aan heeft te houden.

8 kudos 2022-09-20 22:23:42 op Demonstranten bij de optocht
Kunnen we niet een soort heropvoedingsbeweging starten. Voortaan moeten we deze mensen, die zulke taal uitslaan, goed in beeld brengen. Daarna identiteit opsporen via facebook, hier dumpen en laat de maatschappij zijn werk maar doen. Moeders is het schijnbaar niet gelukt, dan helpt de maatschappij wel.

2 kudos 2022-09-20 22:00:35 op Landverraders?
@gelehesje hoe kom je er nou bij dat de vaste lasten omhoog zijn gegaan en de lonen niet? https://www.ad.nl/geld/koopkra... Kijk naar de luxe die een gemiddeld huishouden had en nu. Netflix, flinterdun tv scherm, iedereen van het gezin om de twee jaar een nieuw mobieltje. Een gezin, twee auto's, twee keer per jaar op vakantie. Het is allemaal maar gewoon geworden. En ohwee als het dan een tijdje weer wat minder gaat. Dan ligt het weer aan jan en alleman, terwijl menig jan modaal een gat in zijn hand heeft ter grootte van zijn hoofd. Waarbij hij in theorie zijn hoofd door dat gat kon steken, ware het niet dat hij een enorm bord voor zijn kop heeft, waardoor dat niet gaat. Waar ter wereld gaat het dan beter dan hier?

66 kudos 2022-09-20 21:47:05 op Demonstranten bij de optocht
@madseason oké, waarom wordt ons gas aan omringende landen verkocht? Ten eerste omdat we langlopende contracten hebben afgesloten met het buitenland en omdat wij niet meer uit Groningen willen pompen. Ten tweede wordt een groot gedeelte van het "Nederlandse" gas niet gewonnen in Nederland, maar wordt het vanuit Nederland wordt doorvervoerd naar het buitenland, omdat wij de gasrotonde van Europa zijn. Waarom het hier duurder is? Omdat de regering ervoor wil zorgen dat het nog steeds loont om zuinig te zijn. Nederland heeft tot 20% bezuinigd op gas sinds de oorlog dat in tegenstelling tot landen zoals Frankrijk waar er een maximumtarief is. Al de energiebedrijven moeten vervolgens staatsteun krijgen en dan mag jij drie keer raden wie dat gaat betalen. Precies, de burger in de vorm belastingen. Oftewel, dat prijsplafond is gewoon een gevalletje broekzak vestzak. Oftewel, je kan alles wel op de regering schuiven, maar overal ter wereld gaan we er op achteruit, ook in Nederland.

16 kudos 2022-09-20 21:36:57 op Landverraders?
@Ronnie_james wat mis ik de tijd van vroeger soms toch, dat de dommerikken van de klas zich schaamde om iets te hardop te zeggen. Tegenwoordig kan iedereen met het verstand van een goudvis, maar van alles roepen schuilend achter hun anonieme internetaccountje. De schaamte is weg. En deze achterlijke halve zolen, zoals @Ronnie_james, kunnen vervolgens ook weer niet het onderscheid maken tussen een leugen, een feit en een mening, waardoor ze altijd het "argument" kiezen dat hen het beste uitkomt. Wees niet zoals @Ronnie_james, lees je in, investeer in jezelf en haal iets uit het leven.

0 kudos 2022-09-20 21:29:33 op VVDers aan de keta
@zjwikhoofd ik zal niet zeggen dat er niet veel dingen beter hadden gekund en zelfs misschien wel had gemoeten. Maar waar ter wereld is het nu dan wel goed vertoeven als jan modaal? Mensen hebben de mond vol hoe het beter moet, maar onder tussen kan niemand een land opnoemen waar het beter gaat. Ja, de dividendbelasting afschaffen was schandalig geweest, maar is niet doorgegaan. Mede hierdoor zijn wel Shell en Unilever vertrokken die toch aardig wat belastingcentjes neerlegde. Moeten we die twee bedrijven missen? Misschien niet, maar laten we het wel ff bij de feiten houden. Ja, het bedrijfsleven harkt veel geld binnen, maar daarom hebben we een EU nodig die het minder interessant maakt om dividend uit te keren. Rijke, grote bedrijven spelen landen tegen elkaar uit en daar moet wat tegen gedaan worden. Maar what the fuck kan de minister president van Nederland daar nou aan veranderen? Niet mee gaan? En alle multinationals naar België laten verkassen. Nou gefeliciteerd, de rijke moeten meer betalen, maar inmiddels zijn de meeste rijken vertrokken.

9 kudos 2022-09-19 14:44:08 op Naaktmans is de weg kwijt
Je zal maar aangereden worden door zo een debiel en vervolgens zelf de kosten moeten betalen. Dat is de keerzijde van zo een systeem zoals in de VS. Ja, het is lekker dat je niet zoveel hoeft te betalen, maar zodra je op de verkeerde plek op de verkeerde tijd bent, heb je de rest van je leven schulden. Heel onrechtvaardig als je het mij vraagt.

30 kudos 2022-09-18 21:12:12 op King Leo
@TheCone niet helemaal waar. Er zijn patronen in de geschiedenis die zich telkens herhalen en dan is het nuttig dat dit soort mensen ons waarschuwen. Echter weet ik niet wat deze historicus gezegd heeft, maar als hij het gebruiken van het woord neger vergelijkt met de holocaust, dan slaat hij de plank flink mis. Als hij heeft gezegd, dat xenofobisme en rechtsextremisme weer aantrekkingskracht krijgt net zoals in de jaren 30, dan heeft hij gewoon een punt. Kortom, nuance is belangrijk.

13 kudos 2022-09-18 18:08:00 op Koning Charles is niet mijn koning vriend
@clowntje Klaver zolang er nog autocratische regimes in het buitenland zijn waar we mee hebben te dealen, dan heb ik geen probleem met het koningshuis. Denk je dat een president zoals in Duitsland en Italië niks kost? Daarbij scoor je gewoon extra punten in een land zoals Brunei en Saudi-Arabië als je met een stamboom aankomt die te herleiden is naar de Gouden Eeuw. Ja, het is verachtelijk dat het helpt, maar waarom zou je er geen gebruik van maken? Mag je vervolgens niet kritisch zijn op de uitgaven van het koningshuis? Jawel, ik vind dat ze best wel wat gekort mogen worden, maar dat wil niet zeggen dat ze gelijk weg moeten.

60 kudos 2022-09-18 18:02:39 op Koning Charles is niet mijn koning vriend
Inderdaad, de vergelijkingen zijn pijnlijk. Tijdens de Franse revolutie vielen er massaal hongersdoden overal in het land terwijl de elite feest vierde. Echt een goede vergelijking met nu... Kijk maar naar de gemiddelde achterstandswijk, daar zijn ze allemaal graatje mager... Ik zal niet zeggen dat de aller rijksten niet zwaarder belast moeten worden, maar de gemiddelde Nederlander is ook gewoon verwend geworden. Het is allemaal maar gewoon om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, een netflix, videoland, amazon prime en spotify abonnement te hebben. Daarnaast moet iedereen om de twee jaar een gloednieuw mobieltje hebben. En ja, het wordt dankzij externe oorzaken plots (corona en oorlog in Oekraïne) een stuk duurder, maar daar is de overheid niet de oorzaak van. Wat is er met zelfredzaamheid gebeurt? Iets waar Nederland altijd zo bekend om stond. Daarnaast komen er allemaal cadeautjes bij prinsjesdag om de pijn te verzachten.

237 kudos 2022-09-17 11:03:55 op Overval AH Oldenzaal
Het "slachtoffer", oftewel de dader, moest aan de aed gelegd worden. Laten we hopen dat hij het niet redt. Fingers crossed. Met al het onrecht die we hedendaags in de wereld zien, kan ik het niet opbrengen om ook maar enige empathie voor dit soort uitschot op te brengen. Nederland is vol, we zijn beter af zonder dit soort figuren.

5 kudos 2022-09-17 10:50:23 op Tukkersensatie in Enschede
@uw superieur dan zou ik mezelf echt kapot schamen en haten inderdaad. In dat geval heb ik namelijk hopeloos gefaald als vader.

-9 kudos 2022-09-16 19:46:06 op Weekendboodschapjes zijn weer binnen
@shakespeareanTragedy wat dacht je: gisteren flink wat kudo's gepakt op een vergelijkbaar reaguursel. Laat ik hem nog maar een keer gebruiken?

5 kudos 2022-09-15 20:08:03 op Federer is gestopt met ballen
Wat @zolderkamerSafari bedoelt, is dat er twee grootheden in deze sporten waren die elkaar naar onnavolgbare hoogte stuwden. Wanneer je de beste in de sport bent, heb je geen stimulans om nóg meer te geven. Daarnaast is de spanning in de sport weg. Met deze 2 grootse koppels in beide sporten heb je duel na duel van hoge kwaliteit gezien zonder te weten wie er ging winnen. Ik ben het met @ZolderkamerSafari eens. Dit was een unicum en het is maar de vraag of er in de nabije toekomst zich nog zoiets zal voordoen.

1 kudos 2022-09-15 19:46:16 op Energieleverancier is de beroerste niet
@droenus iedereen de keuze geven om het Russische gas af te nemen? Flikker dan lekker op en verhuis naar een autocratisch kutland waar ze nog wel dat Russische gas afnemen. Jouw naïviteit is echt stuitend. Nergens ter wereld hebben gewone burgers het zo goed als hier. En dat alles dankzij onze goed functionerende democratie. En soms komt er de klad in, wat nu inderdaad het geval is. Maar dan komt er weer een frisse nieuwe partij, waardoor er een bezem door de politiek gaat. Dan gaat het weer een paar jaar goed en komt er weer de klad in. Dit proces herhaalt zich om de zoveel jaar. Nee, iedereen zou verplicht eens een jaar in het buitenland moeten wonen, dan zal de reality check gauw inslaan bij een hoop mensen.

6 kudos 2022-09-14 12:17:58 op Weetje over thee
@gebruikeennaam je hebt gelijk, het spijt me dat ik iets suggestiefs heb gedeeld. Stel je voor, dat het inderdaad niet klopt wat meneer zegt en dat dat dan gedeeld wordt. Dan zijn de gevolgen inderdaad niet te overzien. Gelukkig zijn er altijd waakzame burgers zoals jij die ons er OVERAL op wijzen dat het wellicht niet de waarheid is. Dankjewel, er zouden meer mensen zoals jij moeten zijn.

28 kudos 2022-09-14 12:14:31 op Eerste keer sportschool
@Peterpandemie wat het grappige van deze opmerking is, is dat dit altijd wordt gezegd door mensen die niet gaan. Met de auto naar de sportschool gaan is nog altijd beter dan op je luie reet te blijven zitten. Tenzij je natuurlijk alleen gaat hardlopen op een loopband of gaat spinnen op een fiets. Dan kun je dat beter gewoon buiten doen mits het goed weer is.

39 kudos 2022-09-14 09:05:00 op Weetje over thee
Hier heb je de gehele aflevering voor wie geïnteresseerd is: https://youtu.be/yHATiBilDtk.... Niet alleen tea komt uit het Nederlands, maar vrijwel alles met schepen. Cookies, "a deal" en nog veel meer woorden. Nooit geweten dat het er zo veel waren.

0 kudos 2022-09-13 19:20:36 op Mia heeft een mening over OF
@Wazzaaaap gelukkig denkt niet iedereen zo. Als Oekraïne geen staand leger had gehad, die al getraind waren voordat Rusland de oorlog had begonnen, was er nu geen Oekraïne meer geweest. Aannemen dat je gewone leventje kan behouden, wanneer je niet vecht, is gewoon naïef. Denk je nu werkelijk dat je je fijne leventje kan behouden als China of Rusland de scepter zwaait? Dat jij je veilige, luize leventje kan leven is alleen maar dankzij de Amerikaanse hegemonie op het gebied van het leger. Wanneer er te veel democratieën vallen, dan houdt ons leven zoals we die nu leven, op te bestaan. Helaas beseffen mensen dat niet totdat het kwaad is geschied. Hetzelfde zag je bij de Romeinen die zelf niet meer wilde vechten en wel geloofde dat ze op dezelfde voet verder konden leven. Mensen gaan pas beseffen wat ze hadden wanneer ze get kwijt raken. Ik hoop toch dat het merendeel van de mensen wel bereid zijn de wapens op te pakken mocht het zo ver komen. Het beschermen om te kunnen leven in vrijheid is mij het risico om te sterven waard. Jij bent dus een totale freerider die dankbaar gebruik maakt van behaalde vrijheden, maar die niet bereid is om zijn mouwen op te stropen om dit te behouden.

1 kudos 2022-09-13 14:51:05 op Waar is deze foto gemaakt?
@satour en @pumbert de 3e het klopt dat dit ook een soort social media is. Ik zal niet zeggen dat ik zelf niet te veel tijd besteed aan dumpert, maar dit is iets wat ik doe in mijn eigen tijd/ in de baas zijn tijd. Dit gaat dus niet ten kosten van de kwaliteit aan tijd die ik besteedt met vrienden. Daarnaast heb ik nog nooit een reaguurder gehoord die zich minderwaardig voelde omdat sommige mensen goede reaguursels schreven. Oftewel, ik zeg niet dat dumpert geen zonde van je tijd is, maar het heeft niet zulke negatieve gevolgen op de maatschappij wat echte social media wel hebben.

14 kudos 2022-09-13 14:12:25 op Mia heeft een mening over OF
@Wazzaaaap dus moeten we ons maar niet beschermen tegen regimes die het niet zo hoog op hebben met jan en alleman? Manmanman, wat is dit een ongelofelijk naïeve en verwende manier van denken. Tuurlijk maakt onze regering fouten en hebben ze niet altijd ethisch de beste keuze gemaakt. Maar het gros van de wereld is ethisch natuurlijk vele malen lager. Kijk naar Rusland, waar je de gevangenis in verdwijnt wanneer je het over de oorlog in Oekraïne hebt. Kijk naar China, waar een genocide bezig is op alles wat geen Han Chinees is. Nee, je hebt gelijk. Laten we ons vooral niet bewapenen tegen dat soort regimes, die hebben waarschijnlijk wel het beste met ons voor...

142 kudos 2022-09-13 14:04:55 op Waar is deze foto gemaakt?
Pff wat is de social media wereld toch ziek eigenlijk. Hele dagen niks beters te doen, dan die perfecte foto te schieten. Waardoor het referentiekader van de gemiddelde persoon shift, waardoor diegene hogere eisen gaat stellen aan de foto's die ze op social media moeten plaatsen. Hierdoor gaan weer meer mensen meer tijd en aandacht besteden aan de kwaliteit van de foto's waardoor deze standaard alleen maar meer een push omhoog krijgt. En wat is het uiteindelijke resultaat: hele volksstammen zijn tegenwoordig bezig om die populaire foto te schieten. Zelfs op het avondje uiteten met vrienden wordt een goed half uur besteed aan foto's maken. In plaats van te genieten met vrienden, zijn ze continu bezig met de foto die gemaakt moet worden en hoe die het op social media doet. Hierdoor worden vriendschappen steeds holler en zijn er meer mensen eenzaam dan ooit. Mensen trekken daarnaast een godsvermogen uit om naar plekken te gaan, waar ze die populaire foto kunnen nemen. Ze gaan niet naar die plek omdat ze het zelf mooi vinden, maar omdat ze daarmee indruk kunnen maken op de mensen die ze eigenlijk niet mogen. Nooit verwacht dat zoiets onschuldigs als social media, de maatschappij zo zou kunnen aantasten. Ik ben in ieder geval blij dat ik social media zo een 5 jaar geleden de rug heb toe gekeerd. Wat een rust! Hopelijk ziet het gros van de maatschappij dit binnenkort ook in.

3 kudos 2022-09-13 12:45:26 op Mia heeft een mening over OF
@Joepiede meerdere keren gelezen, maar ik snap er werkelijk geen kut van. Kan iemand dit vertalen naar ABN? Interpunctie had je verhaal waarschijnlijk geholpen.

6 kudos 2022-09-13 12:22:14 op Mia heeft een mening over OF
@End el darm en @kwarktasseskeurder ik raad jullie podcasts aan. Ik ben bijvoorbeeld geïnteresseerd in geo-politiek. Daarvoor raad ik "Boekestijn en de Wijk", "Europa draait door" en "war on the rocks" aan. Daarnaast vind ik vandaag van het nrc, bureau buitenland, de Jortcast en de wereld wel oké, maar erg afhankelijk over welke onderwerpen ze het hebben. Ikzelf mis voor de rest nog een goede podcast over de economie. Dus als iemand daar aanbevelingen heeft, dan hoor ik dat graag.

7 kudos 2022-09-13 10:34:39 op Paradigmaverschuiving
@ja maar, en dus? Ik ben wel erg benieuwd waar jij woont, want ik ken dus echt niemand die zo is. Laat me raden: je woont in Amsterdam, Utrecht of Nijmegen?

15 kudos 2022-09-13 10:18:39 op Paradigmaverschuiving
@DaarZitWelWatInJa En gelijk hebben ze. Waarom zou Jantje een half uur moeten gaan fietsen terwijl hij ook 10 minuten de auto kan pakken, terwijl Johan een Amerikaanse RAM diesel heeft gekocht om lekker mee te scheuren. De jongere generatie hoopt op leiderschap waar duidelijke doelen en maatregelen worden gesteld die voor iedereen van toepassing is. Als dat leiderschap zich voordoet, zal je nog versteld staan van wat de nieuwe generatie kan bereiken.

17 kudos 2022-09-13 10:16:34 op Paradigmaverschuiving
@Flow de mens is geprogrammeerd om lui te zijn. Wij zijn geprogrammeerd op schaarste, daarom eet je lichaam het liefste hoge calorieproducten met veel vet en suiker en verbrand het liefst zo min mogelijk. Tsja, dat de nieuwe generatie zo verwend is, is maar één generatie aan te rekenen. Echter heeft de nieuwe generatie wel één eigenschap wat bij de oudere generaties ontbreekt. De nieuwe generatie denkt na over wat de echte problemen zijn en wil deze aanpakken. Jongeren durven te benoemen dat ons luxe leventje de oorzaak van klimaatverandering is. Jongeren durven te benoemen dat Afrikanen opvangen niet de oplossing is, maar dat die bevolkingsgroei onhoudbaar is. Jongeren zijn bezig met hun gezondheid en eten niet bij elk kopje koffie een chocolaatje of koekje. Waar oudere generaties de neiging hebben om te zeggen "och, het zal mijn tijd wel duren. Jaja, alles is slecht voor je. Niks kan meer tegenwoordig." Zijn de nieuwe generaties realistisch en kritisch op hun eigen daden. De nieuwe generatie kan echter absoluut niet tegen onrechtvaardigheid. De jongere generatie is echt wel bereid in te leveren als dat gezamenlijk moet, maar daar zit het probleem. Jongeren zijn niet van plan in te leveren als zij de enige zijn die dat moeten doen.