DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

182,145 +200079 -17934

Kudos

#176 (Top 0.0648%)

Kudos/dag 65.36
Kudos/reaguursel 34.41
Meeste kudos op 1 reaguursel 4446
Minste kudos op 1 reaguursel -555

5,293

Reaguursels

Reaguursels/dag 1.9
Topreaguursels 41
Woorden per reaguursel 79.7
Reacties per reaguursel 0.83
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 39
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

48 kudos 2024-07-05 13:38:11 op Reactie op het X-tra parlementair kabinet
Je kan veel over de gereformeerde gemeenschap zeggen wat je wil, maar zij stellen in ieder geval wel altijd het landsbelang voorop. Ik ben het dan ook met veel van hun standpunten oneens, maar zij zijn altijd welwillend om samen te werken met de coalitie als zij denken dat dat beter voor (hun) Nederland is. Dit in tegenstelling tot vele andere partijen. Iets dat ook wel te verklaren is, omdat deze partijen geen stemmen hoeven te winnen. Hun achterban stemt toch wel op hen. Dus aan ieder die nou zo lopen te zeiken over het aanbod van de Nederlandse politiek moet zich eens afvragen of we dat niet aan ons zelf te danken hebben. Misschien moet je niet op elke nieuwe partij stemmen omdat zij weer gouden bergen beloven, want dan krijg je dit soort fratsen. De BBB en de partij van Omtzigt zijn beide nieuwe partijen en de PVV is een eenmanspartij. Nu weet je gewoon dat het voornamelijk lichtgewichten zijn in het kabinet. Dit is vragen om problemen. Zal me benieuwen hoe lang het duurt totdat die Faber er iets uit floept waardoor haar positie onthoudbaar wordt. Ik geef het 6 maanden.

32 kudos 2024-07-04 18:38:11 op Kersverse minpres Dick wordt al van alle kanten aangevallen
Och och, Greetje moet nog even laten merken dat hij er nog toe doet en moet even laten merken wie de baas is als grootste partij. Waarschijnlijk kan het nu nog, aangezien Dick nog moet groeien in zijn rol. Het lijkt me duidelijk dat Geert er gewoon een beetje moeite mee heeft dat hij geen minister president is geworden als grootste partij.

0 kudos 2024-06-25 14:37:42 op Politievloggert werkt GHB-gekkie tegen de grond
Ik ben het wel met @jampotje eens dat een hoop mensen doen alsof extra geld al dit soort problemen oplossen. Dat is niet het geval en wensdenken. Wellicht moet er op den duur bij personen gewoon verplicht ingegrepen worden als ze telkens voor problemen zorgen. Die gekken die ineens iemand neersteken hebben vaak een jarenlange kerfstok met dag in en dag uit overlast. Ik ben voor een puntensysteem van kleinere misdrijven zoals mishandeling en intimidatie. Wanneer je er bijvoorbeeld 10 te pakken hebt, dan moet je bijvoorbeeld naar een gesloten inrichting waar je moet afkicken. Hier zou psychische hulp aangeboden moeten worden.

285 kudos 2024-06-18 16:38:23 op Rasta Ruud kapt er mee
Ik erger me hier kapot aan. En dit komt weer overwaaien vanuit de VS, waar het met hun geschiedenis een andere lading heeft. In de VS zijn lange tijd films gemaakt met zwart geschminkte blanke mensen, omdat ze niet met gekleurden wilden werken. Dat is natuurlijk kwalijk en ik kan me dan nog wel voorstellen dat mensen er daardoor een vieze smaak van in de mond krijgen wanneer ze een blanke zich zien schminken. Maar dit is natuurlijk totaal anders. Hier eren we een held die ons Europees kampioen heeft gemaakt door ons zoveel mogelijk te willen laten lijken op deze persoon. Dit is niets minder dan een compliment naar Gullit en naar de gekleurde gemeenschap. Er zijn genoeg blanke jongetjes die vroeger op het schoolplein riepen: ik ben Gullit, ik ben Ceedorf of ik ben Davids. Dat is juist een teken dat we geen kleur zien en dat we elkaar allemaal als mens zien ongeacht huidskleur. Door dit te verbieden en te cancellen creëer je juist divisie en benadruk je de verschillen. Dit gaat op de lange termijn juist racisme in de hand spelen. Oftewel, dit is gewoon dom gedoe en heeft het averechtse effect van wat woke probeert te bereiken. Al begin ik steeds meer te twijfelen of woke wel een eerlijke wereld wil, of juist een oneerlijke wereld waar mensen worden voorgetrokken die in het vorige generaties werden achtergesteld ter reparatie van hun zo genaamde lijden.

8 kudos 2024-06-09 05:39:46 op Natuur is in de war
Dit schijnt vaker te gebeuren. Dit gebeurt inderdaad als de moeder wordt opgegeten. Het veulen gaat dan naar de roofdieren toe omdat zij naar de moeder ruikt. De roofdieren weten dan vaak niet wat te doen, omdat het zo tegennatuurlijk is en dan schiet toch vaak de moederreflex in werking. Er zijn meerdere voorbeelden hiervan geconstateerd. Echter duurt het vaak niet al te lang, omdat of het kalf sterft omdat ze niet weet hoe ze aan eten moet komen. Of omdat het tot een volwassen beest opgroeit en dan later toch als eten wordt gezien, potentieel door anderen uit de roedel.

7 kudos 2024-05-25 01:10:36 op Wat zou jij doen als je premier was?
@lelijkstad 51 jaar. Dus we moeten 30 jaar salaris geld voor deze mensen ophoesten aangenomen dat hij de gemiddelde leeftijd van 81 jaar haalt. GRATIS BIER VOOR IEDEREEN! Weet je wat dat kost? Bovendien is iemand die hoogopgeleid is klaar rond zijn 24e en zal gewoon tot zijn 70e werken. Wat in totaal dus 46 jaar is. Daarnaast is iedereen gewoon leerplichtig tot zijn 18e, dus het zou pas eerlijk zijn als bouwvakkers tot hun 64e zouden werken. En daar ben ik het ensich niet mee oneens. Bovendien hebben we altijd nog de ziektewet en halen bouwvakkers de 67 jaar zelden. En die regeling moet gewoon blijven natuurlijk.

-6 kudos 2024-04-20 18:15:49 op Luister deze broeders
Dit komt alleen maar in de min omdat deze mannen een kleurtje hebben en niet geheel ABN praten. Als dit room blanke Nederlanders waren geweest had dit dik in de plus gestaan. Waarom wordt er zo hard geoordeeld op zo een accent, maar wordt dialect niet als iets negatiefs gezien. Je kunt daarvan toch ook gewoon zeggen dat ze ABN moeten praten? Nee, het is wel duidelijk welke reden achter de minnetjes zit. En ik vind dat erg triest en een teken van eigen bekrompenheid en vooringenomenheid.

2 kudos 2024-04-16 14:48:20 op Iranmeisje heeft wat te zeggen
@ThaCoyote dat kun je ook met gereformeerden hebben in Nederland. Maar dat mag toch ook? Je kunt gewoon vredig met elkaar samenleven. Sterker nog, hij hield die gedachtes voor zich totdat het onderwerp zich voordeed. Dat is ook helemaal het punt niet. Sommige mensen zetten alle moslims neer als sadisten die alleen uit zijn op dood en verderf van alles dat niet moslim is. Dat is alleen een beperkt groepje, meestal in verre landen. Je hebt hoogstens een paar of zulke gekken in Nederland. Het overgrote gedeelte wil gewoon geliefd en gerespecteerd worden door de mensen om hen heen. Als we eens wat meer met elkaar in contact zouden komen, dan denk ik dat de onderlinge haar zal afnemen en het begrip zal toenemen. Echter is dit niet het geval en hebben beide groepen vooroordelen over de andere, die door hun eigen gedrag alleen maar bevestigd worden, doordat ze er al met de verkeerde houding ingaan.

0 kudos 2024-04-13 01:26:53 op DOET-IE HET of doet-ie het niet?
@kniptang goed argument man! Jij vreet zeker ook de hele supermarkt leeg omdat mensen in Afrika geen eten hebben. Lekkere redenering...

6 kudos 2024-04-12 17:48:27 op DOET-IE HET of doet-ie het niet?
Dit is een genuanceerd topic, maar ik ben groot voorstander van levensbeëindiging zelfs als er niet sprake is van een lichamelijk lijden. Echter is het naar mijn mening wel belangrijk dat dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd. Er zijn namelijk andere mogelijkheden om psychisch lijden te stoppen en naar mijn mening zouden die mogelijkheden eerst uitgeprobeerd moeten worden. Mochten deze hulpmiddelen echt geen invloed hebben. Dan vind ik dat iemand op een humane manier uit het leven moet kunnen stappen, nadat iemand voor een langere continue periode een doodswens heeft. Het wordt natuurlijk gevaarlijker wanneer dit zo makkelijk kan dat mensen het in een opwelling gaan doen en dat ze mensen rond hen heen beschadigen. Ik denk dat een hoop plotselinge zelfmoorden voorkomen kunnen worden, als mensen weten dat er een legale manier is om het te doen. Door dit legale pad te bewandelen, zullen een hoop mensen geholpen kunnen worden en de procedure niet voltooien. En dat is natuurlijk de mooiste uitkomst en voor de anderen gaat hun trieste wens toch in vervulling. Het leven is het grootste goed, maar dag in en uit opstaan met geestelijke pijn is een kwelling en is het leven niet waard. Als mensen alle hulp hebben gekregen en het heeft nog geen resultaat, dan vind ik dat deze mensen uit hun leiden verlost moeten kunnen worden.

-14 kudos 2024-04-12 17:24:32 op Steven Brunswijk over Derksen
Ik heb me enorm aan Johan geërgerd de afgelopen dagen. De man is de laatste tijd zo in zichzelf gaan geloven dat hij de ene drogreden na de andere eruit flapt. Dat hij meneer de Hoop diskwalificeert als iemand die geen mening mag hebben over de Friese taal omdat meneer geen Fries uiterlijk heeft is gewoon racistisch. De enige reden waarom dat niet zo zou zijn is omdat hij een donkere huidskleur heeft. Oftewel, dit is een schoolvoorbeeld van racisme. Het is überhaupt al een heel slecht argument om iemand te diskwalificeren op achtergrond in plaats van op werkelijke argumenten. Maar goed, nu zegt Johan dat hij de man niet kende en dat hij het niet racistisch had bedoeld, maar weigert hij excuses aan te bieden, omdat hij het niet racistisch had bedoeld. Och och och, wat is Johan toch een over het paard getilde boomer geworden. Bied gewoon je excuses aan voor het slechte argument en dat je iemand op racistische wijze probeerde te diskwalificeren ook al had je het niet zo bedoeld. Johan daalt enorm in mijn waardering terwijl ik het altijd grotendeels met hem eens ben geweest. Het is schijnbaar een trend. Exact hetzelfde had ik met Jordan Peterson. Eerst had hij alleen maar goede uitspraken, maar tegenwoordig alleen nog maar zwak geargumenteerde rechts populistisch onderbuikgelul. Wat bekendheid en aanzien wel niet met een man kan doen.

7 kudos 2024-04-12 17:13:30 op Steven Brunswijk over Derksen
@alfie driekwart van de filmpjes die dik in de plus eindigen op Dumpert is goedkoop scoren. Maar omdat deze boodschap je niet aanstaat, voel je de behoefte om er wat over te zeggen. +1 voor Braboneger hij verwoord het perfect. Dit soort mensen zijn voor mij net zo zeer Nederlander dan diegene met een Nederlandse stamboom die eeuwenlang teruggaat. Naar mijn mening is opgroeien in Nederland en jezelf aanpassen aan de normen en waarden en bijdragen aan de maatschappij voldoende om jezelf Nederlander te noemen.

4 kudos 2024-04-10 17:51:49 op Ik ben Fries en trots. Ennn weer door!
@gnotti her gaat er om dat Johan het als argument gebruikt. Hij mag niet praten want hij is niet eens een echte Vries. Dat is gewoon ronduit racistisch. De enige reden waarom hij zogenaamd gediskwalificeerd wordt in deze discussie is omdat hij een kleurtje heeft. Dat is de definitie van racisme. Is Johan daarom een racist en moet hij gecanceld worden? Nee, Johan is gewoon een over het paard getilde baby Boomer geworden die denkt dat zijn mening beter is dan die van de rest. Hier slaat hij de plank volledig mis. Alhoewel ik het wel met zijn mening eens ben dat deze subsidie geld verkwisting is.

-1 kudos 2024-04-10 16:28:34 op Johan Derksen perst er weer een ophefje uit
@jacco92 niks met onderbuik te maken. Ik zeg dat ik liever het geld daar naartoe zie gaan. Niet dat dat niet al gebeurt. Echter is het gewoon waar dat er veel meer in de randstad geïnvesteerd wordt dan in het achterland. Maar goed, jij mag blij zijn met je miljoenen in dit kansloze cultuurprojectje. Het zal snel afgelopen zijn met dit soort grappen in het nieuwe kabinet. En terecht! Ik vind het belachelijk dat ik de helft van mijn salaris betaal, voor dit soort onzin. Dit zijn géén zaken waar een overheid zich mee bezig moet houden. De Frieze taal interessanter maken. Als je je daar zorgen om maakt, moet je lekker samen met andere mensen geld inzamelen voor dit soort zaken. Dit is niet in het belang van het groter goed van het land en daarom zou de overheid zijn geld er niet aan uit moeten geven naar mijn mening. Naar mijn mening moet de overheid zich focussen op wat in het belang van het land is en de belastingdruk verlagen is belangrijker dan het interessanter maken van een taal die door 5% van de bevolking gebruikt wordt. Het is van de zotten!

0 kudos 2024-04-10 13:48:44 op Johan Derksen perst er weer een ophefje uit
@jacco92 er is een verschil tussen economische activiteit bevorderen in het achterland versus het verkwanselen van geld aan kansloze dingen in het achterland. Ik ben het er volledig mee eens dat dit gewoon weggegooid geld is. Steek dit geld in een fonds om een start up in Leeuwarden te ondersteunen door middel van een gunstige lening in plaats van deze onzin.

-41 kudos 2024-04-09 19:55:20 op Pro-Pally serenade vanaf het TK-balkon
Ik heb het ook niet zo op demonstranten, maar vind hier weinig mis mee. Ik vind de mening ten opzichte van Gaza aardig hypocriet als je het vergelijkt met hoe er naar Oekraïne wordt gekeken. Ja, Hamas heeft iets verschrikkelijks gedaan en daar is een reactie op gekomen, maar zowel Israel als Rusland bombarderen gewoon lukraak woonwijken. Dat deze mensen protesteren in de tweede kamer, waar er besloten wordt om politieke druk uit te oefenen op Israel of niet, is dan ook de juiste plek. Kom maar op met die minnetjes, want owe als je je objectief opstelt en kijkt naar feiten. Want de reden dat de Palestijnen hier niks goed kunnen doen, is omdat ze Arabieren zijn en de islam aanhangen en niet omdat ze onrechtvaardig behandeld worden of niet. En als mensen gewoon eerlijk zijn over hun redenen, dan is er wat mij betreft niet zoveel aan de hand, maar kom a.u.b. niet met allerlei scheve redeneringen om je ware reden te verbloemen.

80 kudos 2024-04-08 01:25:10 op Petje tosser
Een val met zo een snelheid op kinderkoppen kan zo maar einde carrière zijn van één van de grootste wielrenners van dit moment. En wellicht over een paar jaar zeggen we één van de beste wielrenners ooit, want op Matieu staat geen maat momenteel.

45 kudos 2024-03-20 20:20:06 op Wijnaldum over mensenrechten in Saoedi-Arabië
Dit is toch wel hypocrisie ten top. Eerst lopen zeiken over racisme en het slavenverleden erbij halen, om vervolgens je zakken te gaan vullen waar ze nog aan slavernij doen. Dit is een mooi voorbeeldje van dingen alleen erg vinden omdat het op jezelf van toepassing is, maar totaal geen inlevingsvermogen hebben. Het is namelijk erg zielig wat de blanken zwarten hebben aangedaan, want dat geeft meneer de mogelijkheid om in de slachtofferrol te duiken. Dit terwijl dit honderden jaren geleden is en zowel geen blanken of zwarten ook maar enige kennis of familielid hebben gekend die dit is overkomen. Maar Aziaten die zich hedendaags doodwerken voor het regime dat jouw dikke knaken betaald, is plots geen enkel probleem. Die sheiks kunnen jouw zoveel betalen, omdat ze geen rode rot cent hoeven te betalen aan alle waarde die die slaven toevoegen. Ikke, Ikke, Ikke...

6 kudos 2024-03-17 20:23:28 op Rundfundboys bij Dit Was het Nieuws
@Sanguine "er worden alleen mensen uit hun huis geschopt nadat de Arbarieren verschillende oorlogen hebben verloren. " Dus omdat een bepaald volk bepaalde dingen doet, mag je wellicht onschuldige mensen die daar totaal niks mee te maken hebben, uit hun huis schoppen? Vreemde opvatting. Dat is waar deze discussie fout gaat. Het Israelische regime en Hamas zijn beiden fout bezig en de gewone man aan beide kanten is het slachtoffer. Als Gaza geen opluchtgevangenis was geweest en als er op de Westelijke Jordaanoever geen apartheid regime was geweest, dan had Hamas allang niet zoveel support meer gehad. Hetzelfde geldt voor Hamas, als er gewoon een fatsoenlijke Palestijnse partij was geweest, dan had Israel nooit Gaza tot een openluchtgevangenis gemaakt. Beiden machthebbers hebben een belang bij het conflict want dat zorgt alleen maar voor meer steun voor hun extremistische standpunten. Terwijl toenadering de enige oplossing is. En voor mensen die zeggen dat het niet mogelijk is, moeten eens naar Duitsland en Frankrijk kijken. Die hebben elkaar 100 jaar de tent uit gevochten en nu komt er wellicht een gezamenlijk Europees leger. Israel moet dus Hamas uitroeien en daarna helpen Palestina op te bouwen, net zoals de VS met de Duitsers en de Japanners hebben gedaan. Dat is de enige manier uit deze ficieuze spiraal.

8 kudos 2024-03-17 20:10:56 op Rundfundboys bij Dit Was het Nieuws
@stijlloze_Heaumeau Toch bijzonder dat dit hetgene is dat jou is opgevallen naar zo een grappig filmpje. Er werd jarenlang geroepen dat linksdeugneuzen nergens om kunnen lachen. En kijk nou, de gefrustreerde pvver die onder elk grappig kritisch filmpje loopt de janken dat ze benadeeld worden. Rechts populisten beginnen meer en meer te lijken op de figuren die ze zo verafschuwen. Het is om er van te kotsen, bah!

-1 kudos 2024-03-15 02:24:37 op It’s day 1… The fun has just begun
Hebben jullie ook dat het geluid van het filmpje stopt zodra die reclame onder het filmpje in beeld komt met de mute knop aan?

-8 kudos 2024-03-11 00:25:39 op Politie over voet gereden, Ambu stopt niet.
@zeester ik ben het ergens met je eens omdat deze linkse zweefteven vaak amper geïnformeerd zijn en tegen alles willen aanschoppen dat enige macht heeft. Ze zijn dan ook overal tegen en ze verdedigen altijd de underdog. Maar wellicht is het niet de islam die ze steunen, maar zijn ze tegen de onderdrukking van een volk die overheerst wordt door een ander. Dat jij dit gelijk stelt aan het steunen van alles wat de islam zegt, zegt meer over jou. Waarom moeten mensen tegenwoordig alles in het extreme trekken. Ik walg van dit soort linkse zweefteven, maar ook van generaliserende en polariserende reaguursels zoals die van jou. De nuance is key en de enige oplossing om ooit uit dit conflict te komen. Dat is niet mogelijk? Dat zeiden ze ook over Europa en dan met name over Frankrijk en Duitsland. En kijk waar we nu staan. We zitten in een EU met al meer dan 65 jaar vrede. Als er toen continu figuren waren geweest zoals jij die beweren dat het alleen aan één kant ligt, dan waren we nooit vooruit gekomen. A.u.b. reaguurders: het is niet nodig om één kant te kiezen. Je kan best vinden dat beide partijen fout zijn en op deze manier beide kanten dwingen tot een overeenkomst te komen.

-20 kudos 2024-03-11 00:15:14 op Gezelligheid bij opening holocaustmuseum
Ik verbaas me toch over dat de reaguurders partijdigheid afkeuren als het om "Nederlanders" gaat, maar volop partij kiezen voor Israel. Ik verafschuw de partijdigheid van deze Nederlanders net zo zeer als de partijdigheid voor Israel. Niet omdat ze Gaza zijn binnengetrokken na de terroristische aanslag, want die reactie kan ik best begrijpen na dat beestachtige optreden van Hamas. Maar vanwege het niet toelaten van noodzakelijke hulp in Gaza voor burgers en vanwege hun apartheid regime in de Westelijke jordaanoever. Oftewel, dit is echt een gevalletje waar twee partijen schuldig zijn aan dit langslepende conflict.

9 kudos 2024-03-10 16:18:24 op Olifant in India is het gezeik zat
@niemand als je naar onze slachthuizen kijkt, denk ik niet dat wij in de positie zijn om naar anderen te wijzen.

0 kudos 2024-03-08 22:39:59 op Klein religiegeintje
@kaassie wat jij benoemd heet verbeelding. Tsja, het menselijk brein blijft indrukwekkend.

-2 kudos 2024-03-08 22:37:45 op Klein religiegeintje
@banjo-kanzoie kun je wat concreter zijn met je vergelijking? Wat maakt volgens jou het kapitalisme tot godsdienst? Wie zijn de predikers? Welke zaken worden geloofd dat in werkelijkheid niet werken? Ik heb het idee dat je dit ooit ergens gelezen hebt en het daarom maar lekker napraat, maar dat je geen idee hebt waar je over praat.

1 kudos 2024-03-08 04:22:13 op Hebben die expats weer eens wat te zeiken
@Michiel-de-Router, ja wij hebben deze expats natuurlijk totaal niet nodig, want alle Nederlanders studeren hoognodige studies zoals toegepaste wiskunde, natuurkunde, econometrie en dergelijke. Oh nee, Nederlanders studeren het liefst economie, bedrijfskunde, rechten en allerlei andere studies waar we al meer dan genoeg mensen voor hebben. Dit terwijl dat bedrijven zoals ASML, de echte motoren van onze economie om echt geschoold personeel vragen. Ja, laten we dan vooral expats heviger gaan belasten die al het dubbele in Groot Britannië of de VS kunnen verdienen. Dit soort kortzichtigheid gaat ons op korte termijn veel van onze rijkdom kosten.

25 kudos 2024-03-08 04:11:18 op Heel de buurt gesnitched
Waarom alle haat? Hij zegt dus dat hij alles eerlijk aangeeft bij de politie. Maar schijnbaar is juist Nederlands spreken belangrijker dan het juiste doen. Zolang je maar room blank bent en je grammatica kent, dan maakt het ene geen reet uit of je iets toevoegd of niet. Maar owe als je dat niet doet of bent, dan sta je met 3-0 achter. Diep en diep triest naar mijn mening. Mij maakt het geen reet uit wat of waar je vandaan komt, zolang je maar van plan bent je stinkende best te doen. En dat is hetgeen wat Nederland groot heeft gemaakt. Maar tegenwoordig is de middenmaat en je afkomst belangrijker. Zum kotsen, bah!

5 kudos 2024-03-06 16:53:04 op Opa is klaar met overlast Ter Apel
@badderbeest! Helemaal mee eens, maar de tegenreactie is hetgeen wat de ondergang gaat veroorzaken. Populistisch rechts, dat zogenaamd het antwoord zou zijn op het utopische, woke links gaat ons de neergang bezorgen. De simpele oplossingen zoals uit de EU gaan, grenzen sluiten en de ogen sluiten voor grote gevaren waar we samenwerking voor nodig hebben, gaan ons niet helpen. In tegenstelling, ze werpen ons terug naar de tijd waar we verdeeld zullen raken in Europa. Dit terwijl China en India gaan floreren. We glijden langzaamaan weer af en niemand schijnt het te zien, omdat ze verblind zijn door cultuurpolitiek. Wat Europa nodig heeft, is een centrumrechts bestuur dat politiek bedrijfd op basis van feiten en de werkelijkheid en niet op basis van hoe je zou willen dat de werkelijkheid in elkaar steekt. Zowel populistisch rechts als links handelen niet op feiten, maar op emoties en op ideaalbeelden.

3 kudos 2024-03-04 05:59:28 op FC Utrecht paupers worden naar huis gestuurd
@dekeizer ik ben het ergens wel met je eens, maar waar trekken we de lijn? Dikke mensen hun eigen ziektekosten laten betalen omdat zij slecht voor zichzelf zorgen? Waarom moet ik betalen voor de ziektekosten van iemand die slecht voor zichzelf zorgt? Ik heb niks met kunst, dus moeten we maar stoppen met het subsidiëren van musea? Ik gebruik geen auto, moet de wegenbelasting dan maar omhoog zodat autorijders voor de daadwerkelijke kosten opdraaien van het intact houden van onze infrastructuur? Ik ben niet tegen jouw suggestie, maar het is nogal subjectief op dit onderwerp. Waarschijnlijk heb jij weer ergens anders een onderwerp waar de gehele samenleving aan mee betaald dat jouw bevoordeeld.

34 kudos 2024-03-03 00:38:31 op Hoe heb je Europapa gemaakt?
Het verbaasd me dat er niet meer over de achtergrond gesproken wordt. Ik ben het ermee eens dat Joost een rare snuiter is, maar dat wordt je wellicht ook wel als je het menige heb meegemaakt. Joost raakte op 12 jarige leeftijd zijn vader kwijt aan kanker en een jaar later zijn moeder aan een hartstilstand. Ik kan mij niet voorstellen hoe je jezelf staande houdt na zulke gebeurtenissen op die leeftijd. Niet veel later kreeg hij aardig wat populariteit op Social media dankzij zijn grappige content. Zelf had ik nog nooit van dit achtergrond verhaal gehoord waar hij dus niet bepaald mee te koop loopt. Ik vind daarom dit nummer zeker een dubbele lading krijgen en heb ik het laatste stukje met een brok in mijn keel zitten kijken toen ik de achtergrond wist. Erg knap dat je met zo een jolig, up hype nummer nog mensen zo kan ontroeren met je verhaal. Alleen al door het feit dat je zo positief door gaat in het leven na zulke tegenslagen, vind ik hem echt een topper. Ik denk dan ook dat hij weleens een kanshebber kan worden, zeker als het achtergrond verhaal in de verschillende landen verspreid wordt. Maar dat is natuurlijk nog maar de vraag met de talenkloven die we hebben in Europa. In ieder geval: Zet hem op Joost, ik ben trots op deze inzending.

0 kudos 2024-02-28 22:37:35 op Jon Stewart vertelt over z'n beste vrind
@zwitsalpoep wat ben jij een enorme stoere jongen zeg! Zien jullie dat reaguurders? Wees allen zoals @zwitsalpoep en toon geen emotie! Persoonlijk vind ik het wel ontroerend dat iemand op tv zijn masker laat zakken en emotie laat zien. En zeker wanneer dat iets relativeerbaars is. En als voormalig hondeneigenaar weet ik hoe moeilijk die momenten zijn. Niks om je voor te schamen. Ik vermoed dan ook dat jij nooit honden of katten heb gehad of opgegroeid bent op een boerderij, want dit is gewoon een normale reactie naar mijn mening.

58 kudos 2024-02-27 14:09:53 op Hiervoor zou Matthijs van Nieuwkerk gecanceld zijn
Op basis van één filmpje zijn er alweer een hoop mensen die menen de waarheid te weten. Als Matthijs op basis van dit filmpje daadwerkelijk gecanceld is, zou belachelijk zijn. Echter weten we dit niet en zou het natuurlijk heel tactisch zijn van kamp Matthijs om dit te lekken, zodat de publieke opinie het wel mee wil vallen. Misschien dat dit filmpje wel andere feiten boven water brengt, we gaan het zien. Dus laten we niet te voorbarig conclusies trekken en eerst eens wachten voordat alles boven water is komen drijven.

5 kudos 2024-02-20 02:36:39 op Hoe kan het zo zijn?
@freeballer het is goed dat ze het onderzoeken, maar hoe ga je een causaal verband aantonen? Iedereen die gevaccineerd is, heeft ook wel een keer covid opgelopen. Zijn die blijvende klachten dan een gevolg geweest van de covid infectie of vanwege de vaccinatie?

-20 kudos 2024-02-19 15:15:08 op Schouderduwtje
@wiebewillem want ja, voetbal draait alleen op het fysieke contact... Ik kijk voetbal, vanwege de tactiek, techniek en beleving. Ja, dat aanstellen is een kankergezwel in het hedendaagse voetbal, maar zelfs ondanks dat is en blijft het de mooiste sport ter wereld. En vele miljoenen mensen zijn het daarmee eens, dus ga je maar lekker verder met modeltreintjes bouwen op je zolderkamer en laat anderen lekker hun waarde.

2 kudos 2024-02-17 22:24:32 op Rellen uitgebroken in Den Hagistan
@timmey je mag een persoon maar een bepaalde tijd vast houden zonder rechtzaak, dus ik kan mij niet voorstellen dat dit mag volgens de wet. Wat ik mij wel voor kan stellen is dat je een gevangenisstraf zet op het illegaal in Nederland zijn. Als je illegaal bent, dan kun je dus vastgezet worden. Vervolgens kun je in de wet vastleggen dat je het recht op een verblijfsvergunning verliest zodra je de wet overtreedt. Oftewel, je wordt dan illegaal en dan kun je weer vastgezet worden.

29 kudos 2024-02-17 21:26:15 op Rellen uitgebroken in Den Hagistan
Het is volgens mij vrij simpel met vluchtelingen. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die echt tegen vluchtelingen zijn als zij echt vluchten vanwege hun eigen veiligheid en zich prima aanpassen en meedraaien in Nederland. Het enige dat wij Nederlanders vragen voor het redden van je leven is dat je je aan de wet houdt en probeert je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Echter gebeurt dit in veel gevallen niet en hebben wij schijnbaar geen enkel middel om dit soort mensen terug te sturen naar het land van herkomst. Voor mij is het simpel. Nadat je hebt kunnen bewijzen dat je echt vlucht, moet je je voorbeeldig gedragen. Bij een enkele overtreding is het wat mij betreft retour naar afzender en als je dat met de dood bekopen, is dat je eigen keuze geweest door je niet aan de wet te houden. Dit moet dan van tevoren ook heel duidelijk gemaakt worden. Wanneer we dit soort hard beleid zouden handteren ben ik ervan overtuigd dat de slechte naam van asielzoekers snel zal veranderen.

-12 kudos 2024-02-17 00:55:54 op Man scheldt Volkert van der G uit in de trein | Dumpert Nazorg
@PaarseDino wat doet het er nou weer toe uit welke hoek het extremisme komt? Ik kan me anders nog goed Breivik, Christchurch en verschillende massaschietpartijen in de VS herinneren die vanuit de rechtsextremistische hoek kwamen. Voor de duidelijkheid ik ben rechts, maar die vergelijking is gewoon in en in triest, irrelevant en incorrect.

99 kudos 2024-02-16 23:27:21 op Man scheldt Volkert van der G uit in de trein | Dumpert Nazorg
Tsja, hij doet gewoon weer aan hardloopwedstrijden mee. Ik ben benieuwd wat Pim op deze leeftijd had gedaan. Moord met voorbedachte rade is naar mijn mening het allerergste wat er is. Naar mijn mening verdient Volkert geen tweede kans, een tweede kans heeft Pim namelijk ook niet gekregen. Oog om oog, tand om tand. Opknopen die gozer! Wij mensen hebben de mogelijkheid om te plannen en wanneer je kan plannen, dan hebben acties gevolgen. Hij heeft een plan gemaakt om iemand uit het leven te nemen. Naar mijn mening ben je dan zelf het recht op leven ook verloren. Schandalig dat die vent weer vrij rondloopt.

10 kudos 2024-02-10 04:13:41 op Waar is Pieter toch?
Toch merk je dat de beeldvorming aardig zijn werk doet. Als je naar het verhaal van Omtzigt kijkt, vind ik het best een logisch verhaal en snap ik zijn beslissing, hoewel ik niet op hem gestemd heb. Maar er werd geroepen dat we iemand nodig hebben met visie en niet met alle winden mee waait. Dan blijft Omtzigt zijn principes trouw, dan is hij een zwakkeling. Dan over zijn redenering. Hij hekelt de verwijten over en weer in de pers terwijl ze een coalitie willen smeden. Iets waar ik het totaal mee eens ben, want dat uitdelen in de media is gewoon kinderachtig en onnodig. Dan de financiën, wat in mijn ogen het belangrijkste van allemaal is. Hij moet onderhandelen over beleid met twee populistische partijen die hun verkiezingsprogramma niet hebben door laten rekenen ( en ja NSC heeft dat ook niet gedaan, maar die hadden een goede reden. Een econoom heeft het partijprogramma van de PVV doorgerekend en hij kwam op een begrotingstekort van maar liefst 59 miljard, ruimschoots over de 3% van het BBP. Oftewel, gewoon hartstikke onverantwoord, zeker met de bijgestelde verwachtingen die Plasterk vermoedelijk vertraagd heeft gebracht. En als populistische partijen ergens slecht in zijn, dan is het in onpopulaire maatregelen nemen, dus je kan verwachten dat de BBB en PVV amper bereid zijn te bezuinigen. Oftewel, keer op keer is het vertrouwen geschaad van Pieter en nu was de maat vol. Ik vind het wel begrijpelijk en snap de verontwaardiging niet zo. Sterker nog, de andere partijen doen dit bewust zodat Omtzigt de zwarte piet toegespeeld krijgt en gaat verliezen bij eventuele toekomstige verkiezingen. Erg opzichtig maar het gaat er schijnbaar in als zoete koek.

-3 kudos 2024-02-08 22:05:49 op CNN over Tucker's aankomende interview met Vladje
@Adalwulf oh hier hebben we weer een verlichte denker. Verlicht ons allen ff Adalwulf. Voor de duidelijkheid: ik volg geen mainstream media, haal mijn nieuws van groundnews en volg de politiek via YouTube kanalen uit alle windstreken van de wereld. Bovendien heb ik een master diploma en reis ik voor het werk veel naar het buitenland, waardoor ik met veel verschillende invalshoeken te maken heb. Zou jij eens een vergelijkbare samenvatting kunnen maken, zodat de objectieve lezer op basis daarvan kan bepalen wie er geloofwaardiger is?

65 kudos 2024-02-08 20:56:17 op CNN over Tucker's aankomende interview met Vladje
Het is wel duidelijk waarom Tucker mag komen. Rusland initieert een hoop van die complottheorieën. Ze zijn vaak dan ook redelijk goed bedacht met allerlei linkjes naar werkelijke gebeurtenissen. Degene die dit soort complottheorieën bedenken zijn waarschijnlijk slimme gasten die een andere agenda hebben. Daarnaast betaald Rusland ook nog eens flink populistische partijen die gewoon het Russische narratief nawouwelen zoals oppermongool Thierry. Tucker is ook zo een idioot, die er alleen zit vanwege zijn eigen portemonnee want die weet hij goed te vullen op deze manier. Het beste Amerikaanse wapen ooit was Hollywood. Het beste wapen van Rusland zijn de trollenfabrieken en de complottheorieën. Dat wapen kan ons nog weleens veel pijn gaan bezorgen.

28 kudos 2024-02-08 18:30:23 op I see dead worldleaders
Het kan aan mij liggen maar ik hoor hem helemaal niet over Kohl praten. Hij zegt bondskanselier van Duitsland. Het is idd weer geen sterk staaltje openbaar spreken, maar ik heb het idee dat uploader het erger probeert te maken dan het is.

40 kudos 2024-02-07 22:48:07 op Nederlandse in Kameroen
Och wat een schande roept iedereen! Maar wist je dat corruptie schering en inslag is overal buiten het Westen? Dat gebeurt namelijk als je geen trias politica hebt. De wetgevers bepalen de regels en worden door niemand anders gecontroleerd. Mensen beseffen niet hoe goed we het hier in Europa hebben.

74 kudos 2024-02-06 22:58:53 op Biden reageert op mislukte formatie in den Haag
Lekker geknipt op 0:29 seconden. Allemaal om het nog wat erger te laten lijken. Ik zal niet zeggen dat ik een fan ben van Biden, maar dat moddergooien om elkaar zwart te krijgen is totaal niet in het belang van de VS en daarmee in het belang van het westen. Wij hebben de VS harder nodig dan ooit met alle brandhaarden in de wereld. En met wat voor economische oorlogvoering met China onze kant nog op gaat komen. Dus laat je a.u.b. niet foppen door dit soort geknipte, politiek gemotiveerde bullshit. Zo een stamelende is als beschamend genoeg, daar hoeft echt niet voor geknipt worden.

5 kudos 2024-02-06 19:52:56 op Opa Joe heeft ze weer goed op een rijtje
@tramhalte Biden die omvalt en Trump die de gevangenis in moet. Dan totaal met een schone lei beginnen. Het enige waar ik mij een beetje zorgen om maak is China. China is namelijk olie aan het opsparen. Waarom zouden ze dat doen? Zouden ze een blokkade van Taiwan aan het plannen zijn tijdens de verkiezingen? Het zou een one time opportunity zijn voor China. De VS is op dit moment al locked in 2 conflicten: Oekraïne en Israël. Noord-Korea doet ook opeens heel agressief richting Zuid-Korea. Het zou mij niks verbazen dat China zijn kans schoon schiet en voor een blokkade van Taiwan gaat wanneer de VS zo is afgeleid. China zijn window of opportunity is sowieso niet echt groot dankzij de enorme vergrijzing dankzij het belachelijke éénkindbeleid. Mensen, ik maak me zorgen. Hopelijk loopt het allemaal met een sisser af.