DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

173,548 +189591 -16043

Kudos

#159 (Top 0.0621%)

Kudos/dag 77.2
Kudos/reaguursel 35.8
Meeste kudos op 1 reaguursel 4446
Minste kudos op 1 reaguursel -555

4,848

Reaguursels

Reaguursels/dag 2.16
Topreaguursels 39
Woorden per reaguursel 78.7
Reacties per reaguursel 0.81
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 36
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

21 kudos 2023-01-28 16:58:34 op Ondertussen in Den Haag
We kunnen beter als Europa de luchtvaartsector eerlijk gaan belasten en investeren in ons spoornetwerk. Of alle kolencentrales sluiten en investeren in waterstof, windturbines, zonnen-, en kerncentrales. Dat zijn vlakken waar veel te winnen valt. Die miljoenensubsidies vereist nuance en is in vergelijking slechts een peulenschilletje.

69 kudos 2023-01-28 16:55:37 op Ondertussen in Den Haag
Ik ben ook voor een beter klimaat en ik vind dat we ons als Nederland daar ook hard voor moeten maken. Echter word ik totaal niet goed van de onbenullen die aan het woord komen op tv. Gisteren zat die waardeloze, kale, kutacteur aan te tafel bij Nieuwsuur te waffelen of hij het had uitgevonden. Nederland is vaak aan zichzelf verplicht subsidies te geven aan vervuilende bedrijven, omdat het om kritieke producten of diensten gaat, waarvan je niet wil dat het verdwijnt en je afhankelijk wordt van het buitenland. Tata steel is daar een mooi voorbeeld van. Ja, tata steel kan veel meer doen om schoner te worden, maar push je ze teveel, dan sluiten ze de fabriek in NL en gaan ze staal maken in India en China. We hebben al zoveel industrieën afgestoten waardoor we nu afhankelijk zijn van China en andere landen. Denk aan het produceren van chips, medicijnen en duurzame producten zoals zonnepanelen. Dit gaat om het klimaat en het maakt dus geen reet uit of die co2 nou in Nederland wordt uitgestoten of dat ze hier de fabriek sluiten en een veel vervuilendere fabriek neerzetten in India. Dan naai je jezelf driedubbel: je bent banen kwijt, hetzelfde staal wordt met nog meer uitstoot geproduceerd en je maakt jezelf wéér meer afhankelijk van het buitenland. Als het Suezkanaalincident, de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne nou iets hebben aangetoond, dan is het wel dat afhankelijkheid gevaarlijk is.

11 kudos 2023-01-27 13:17:51 op Reaguurder gespot in LLDL
Als dat geen neuken wordt... erg tactisch om dit op een date te gaan vertellen

0 kudos 2023-01-26 23:40:33 op Reaguurders stellen zich voor
Vaak klinken namen in het Engels beter, maar in haar geval vind ik "debiele pad" toch toepasselijker.

5 kudos 2023-01-26 23:38:20 op Ons land nu
Toen moeder aarde nog ieder jaar zijn best deed om Urk te laten verzuipen. Niet alles was vroeger beter, maar toch wel een hoop.

-22 kudos 2023-01-26 23:33:47 op De volledige kerkbattle uit Kingsmen
Over smaken valt niet te twisten, maar vinden mensen dit echt mooi? Nee, geef mij dan maar een mooi verhaal, dat tegelijkertijd ook snoeihard kan zijn, zoals Gomorrah, Subura, ozark, narcos, game of thrones, top boy, etc. Series waar je echt in spanning zit of de desbetreffende hoofdpersoon het wel gaat overleven. En dan zie je dit. Neppe zooi, waarvan ik niet begrijp dat mensen hiermee hun tijd verdoen.

97 kudos 2023-01-24 10:47:55 op Hond bijt hond
Het probleem is de eigenaar. Ten eerste moet je niet zo een hond mogen houden als je er totaal geen controle over hebt. Als je er dan geen controle over hebt, moet je hem nooit van zijn leven los laten rond lopen. En als je hem wil straffen moet je dat meteen doen. Niet eerst nog eens 5 seconde wachten. Die hond weet nou totaal niet waarom hij die klap kreeg. Pak deze hond bij deze man af!

15 kudos 2023-01-24 08:39:37 op Rake klappen in de trein
Nou, ik merk dat dit voor velen een ver van je bed show is. Irritante, dronken, agressieve zwervers wordt op veel plekken een steeds groter probleem. Nij velen zorgt het voor een heel onveilig gevoel, maar de diensten kunnen er niks tegen doen, omdat je voor bedreiging amper gestraft wordt in Nederland. Overlast is niet heel strafbaar, terwijl het voor velen het gevoel van veiligheid afneemt. Dit zou aangepakt moeten kunnen worden. Desnoods met een 10 strippenkaart. Heb je 10 keer voor overlast en onveilige situatie gezorgd, dan ga je verplicht een afkickkliniek in. Dit is zowel voor de maatschappij als de zwerver zelf de beste keuze. Ik kan me dus best voorstellen dat als je dit elke dag meemaakt en deze zwerver heeft een grote bek tegen allemaal omstanders, dat op een gegeven moment de grens bereikt is. Wij zien slechts een klein fragment en we weten niet wat zich hiervoor heeft afgespeeld.

15 kudos 2023-01-22 17:04:00 op Achterlijke atheïsten!
Als je het niet zo op fantasyverhalen/games hebt, dan zou ik de bijbel nog maar eens onder de loep nemen. De arc van Noah waar alle dieren samen op een arc kwamen. Serieus, alle dieren? En ze aten elkaar niet op? En hoe groot was die boot dan? En ze kwamen van over de hele wereld. De bijbel staat vol met fantasieverhalen. En je kon het de mensen van 2000 jaar geleden niet kwalijk nemen, want hun kennis van de wereld was beperkt. Mensen die hedendaags leven en nog steeds in dit soort verhalen geloven, zijn gewoon dom. Prima dat je in een god en hemel geloofd, daar is geen bewijs van dat het niet waar is. Maar geloven dat alles wat in de bijbel staat waar is, is gewoon dom of naïef.

9 kudos 2023-01-22 16:54:42 op Woke gekkies trekken het niet meer
Het is al een tijdje geleden dat ik op de universiteit heb gezeten, maar ik ken dus werkelijk niemand die zo is en in elkaar steekt. Is dit echt iets Amerikaans of hebben we deze figuren in Nederland ook? En hoe kun je op de universiteit zitten, verstand hebben en je beledigd voelen door feiten? Dit zijn waarschijnlijk allemaal leerlingen van pretstudies die gesponsord worden door de staat. Misschien moeten we als land eens overwegen of we alle studies willen blijven sponsoren, zelfs als er totaal geen toegevoegde waarde uit voortvloeit.

24 kudos 2023-01-22 14:18:32 op Waterkanon ingezet bij de Kuip
@wasdroger ik vind ook dat dit gedrag hard aangepakt moet worden, maar laten we beginnen met rubberkogels. Dan gaat de lol er ook wel gauw vanaf. Het slappe optreden van vandaag de dag gaat in ieder geval het probleem niet oplossen.

13 kudos 2023-01-21 16:38:47 op Jonge Socialisten falliet
Een goed voorbeeld waarom links keer op keer niet slaagt. Veel bla bla over nietszeggende symboolpolitiek en gemotiveerd door blind idealisme, maar telkens de financiën verneuken. Het groepje linkse idealisten is klein, het grootste gedeelte dat op links stemt, stemt het vanwege eigen belang. Vandaar dat de opkomst van rechtspopulisme ook zo opkomt. Ze beloven diezelfde gouden bergen aan de onderlaag, maar in plaats van het idealistische sausje, gooien zij er een complottheorie of nationalistisch sausje over heen. Links is ten doden opgeschreven. Niet omdat er veel verandert is, maar omdat de achterban altijd een farce is geweest.

14 kudos 2023-01-21 13:44:17 op De beschuldigingen tegen Richard de Mos
@het is een alias "het kan zo zijn" inderdaad, dat zou kunnen maar met de gegeven informatie, heb je geen aanleiding om dat aan te nemen. Worden er concurrenten benadeeld? Dat lijkt me inherent aan het feit dat er slechts 5 nachtvergunningen worden uitgegeven. Oftewel, je hebt een beperkte pool waar meerdere mensen aanspraak op willen maken. Het is zelfs first come first served. Als je dan je maatje in seint dat de aanvraag er aan komt, geef je hem een oneerlijk concurrentievoordeel. Dit is tegen de wet. Als je dit met aandelen doet, moet je de gevangenis in. Wat mij betreft aanpakken en de Mos weren uit de politiek. Dit is de reden dat mensen de politiek wantrouwen. En inderdaad. Bij andere partijen zal het niet anders zijn. Laat dit een voorbeeld zijn en laten we op jacht gaan naar andere poltici die ook de boel lopen te besodemieteren.

143 kudos 2023-01-21 12:15:55 op De beschuldigingen tegen Richard de Mos
Allereerst weer een sterk staaltje journalistiek van nieuwsuur. Mag ook weleens gezegd worden. In de eerste helft van het filmpje schaarde ik mij nog wel achter de Mos, want waarom zou je partij niet gesteund mogen worden door de bovenklasse van jouw stad. Dat beeld kantelt echter wat mij betreft wanneer het om de zaak opera gaat. Daar is het duidelijk dat hij wetgeving aanpast om een vriend tegemoet te komen. Het wordt nog kwalijker wanneer hij inside information doorspeelt zodat de bevriende zakenman er een slaatje uit kan slaan. Oftewel, de Mos is schuldig in mijn ogen. Welboerende ondernemers staan niet boven de wet en de wet hoort niet aangepast te worden om hen tegemoet te komen.

-15 kudos 2023-01-20 10:08:11 op Messentrekkert in Brussel vs security
@DeFakeKnop wellicht dat het iets vermindert is, maar het is ook veel perceptie. Mensen kwamen vroeger alleen in de mooie gedeeltes van de grote steden en daar was alles vrij veilig. Tegenwoordig krijg je alle misstanden mee uit alle Westerse steden. Daardoor lijkt het probleem hedendaags groter, terwijl je gewoon aan meer wordt blootgesteld. Vroeger was het er ook, maar toen kreeg je het niet mee.

1 kudos 2023-01-17 21:17:42 op Jinek zoekt lekkere gozer uit het publiek
Die gast is zo trots een aap met 3 lullen. Die krijgt momenteel DMs van chicks zonder dat hij er wat voor hoeft te doen. En dat is verschil tussen man en vrouw. Een man ziet mogelijkheden en haalt zijn schouders op voor interesse dat hem niet zint. Schijnbaar zijn er hier ook steeds meer mannen die zich gedragen als een stel zielige wijven. Dumpert begint echt steeds meer op alle andere social media te lijken met het eeuwige slachtofferschap. "Wat als het andersom geweest?"

11 kudos 2023-01-17 21:00:42 op Greta moet brommen
@Ruitn ik heb het ook niet zo op deze over het paard getilde asperger die denkt alle waarheid in pacht te hebben, terwijl ze vaak duidelijk de kennis mist. Maar het bashen van de eigen co2 uitstoot vind ik zo een waardeloos argument. Het is alsof je niet mag klagen dat iemand in zijn broek schijt terwijl jij satéballetjes aan het eten bent, omdat jezelf ook poept. Of dat je niet mag klagen over de buurman die bewust katten doodrijdt met de auto omdat je gisteren ook een vlieg hebt doodgeslagen. Tuurlijk mag je commentaar geven op een probleem terwijl jij zelf ook (minimaal) aan dat probleem bijdraagt.

9 kudos 2023-01-17 08:13:16 op Racisme tegen blanken bestaat niet, toch?
Ik ben het volledig met dit filmpje eens, maar de mensen die in dit filmpje geportretteerd worden zijn volgens mij ook slechts een niche. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt. De enige keer dat ik zulke racistische shit zie, is hier op dumpert. Wie van jullie reaguurders is al eens racistisch bejegend? Maar ik vind het inderdaad een gevaarlijke tendens. Hier zie je dus de consequentie van individualisme. De pijn van het individu, die ooit in zijn leven gekwetst is, moet opgelost worden door de rest van de maatschappij. De Westerse cultuur moet aangepast worden omdat jij, als mens van kleur, zich buitengesloten voelde. Nee, er zullen altijd mensen zijn die je kwetsen. Ik als blanke jongeman ben talloze keren gekwetst om verschillende redenen waarom ik afweek van de rest. Als je toevallig een ander kleurtje hebt, dan is dat het punt dat zij pakken. Dat is geen reden om racistisch te worden. Individuen die jou gekwetst hebben zijn het probleem en niet de maatschappij. Maar goed, het is natuurlijk veel makkelijker om het slachtoffer uit te hangen, dan veerkracht te kweken en de pijn zelf te verwerken. De zelfredzaamheid en dikke huid die men moet kweken zijn eigenschappen die langzamerhand uitsterven. Een erg zorgelijke tendens.

1 kudos 2023-01-15 14:10:12 op Radijsjes oogsten
@noorderling voor het milieu hebben we juist tijdelijk gas nodig. Dan kunnen eindelijk die vervuilende kolencentrales dicht. Ik ben namelijk wel degelijk op de hoogte van de uitstoot en energie behoefte. Jij schijnbaar niet. Als je denkt dat we de energiebehoefte kunnen dichten zonder gas, dan heb je het niet echt begrepen. Hiervoor moeten we nu lng uit Noord-Amerika, Qatar en dergelijke landen halen.

6 kudos 2023-01-15 12:51:03 op Radijsjes oogsten
Tuurlijk ben ik niet blind voor alle emoties, maar als land heb je continu keuzes die goed is voor de ene en slecht voor de ander. Veel mensen denken tegenwoordig dat het leven over rozen gaat omdat ze heel hun leven in rijkdom hebben geleefd. Dit is met name gekomen dankzij de gasopbrengsten. Als Nederland en Europa niet snel aanpassingen maakt, zal Europa snel in welvaart dalen. Nederland is zijn gunstige vestigingsklimaat aan het verliezen dankzij de problematiek op energie(kosten), stikstof en woningen. Dit zorgt ervoor dat start-ups en scale-ups niet kunnen doorgroeien of niet kunnen concurreren met het buitenland. De start-ups en scale-ups van nu zorgen voor werkgelegenheid in de toekomst. Nederland staat op een splitsing en als we niet snel met oplossingen komen, dan gaat Nederland die positie in rap tempo verliezen. Dat gevolg voel je niet meteen, maar dat komt pas over 10 jaar. Wanneer er dus niks verandert dan sla je jezelf enorm voor je kop dat je die gasopbrengsten niet beter hebt benut, om het goede vestigingsklimaat te waarborgen. En dit vanwege onrecht dat is aangedaan aan een duizendtal mensen. Naar mijn mening weegt de welvaart van 17 miljoen mensen zwaarder dan het leed van duizendtal mensen mits de mensen op rechtvaardige wijze worden gecompenseerd worden voor hun leed.

92 kudos 2023-01-15 11:49:05 op Radijsjes oogsten
Ook een industrie waar we als Nederland trots op mogen zijn. Helaas trekt deze industrie massaal naar landen zoals de VS en Canada, omdat daar nog wel goedkope energie voor handen is. In Nederland niet meer, omdat er aardbevingen zijn in een stukje Groningen waar een handje vol mensen wonen die stuk voor stuk miljonair kunnen worden met de gasopbrengsten. Ja, Nederland is onethisch met de Groningers omgegaan, maar het niet gebruiken van het Gronings gas, gaat Nederland duizenden euro's per persoon kosten waar we mooie dingen mee hadden kunnen doen. Veel industrie zal uit Nederland vertrekken en die pijn gaan we later voelen in centen en werkgelegenheid. Over tientallen jaren zullen we terugkijken en ons afvragen waarom we in hemelsnaam het gas niet hebben benut. Dit terwijl we de Groningers maximaal kunnen compenseren.

-2 kudos 2023-01-15 11:12:07 op Slijptol aangevallen door klimaatactivisten
@Zjwikhoofd dit is natuurlijk problematiek die niet alleen Duitsland gaat treffen. Co2 is een wereldwijd probleem. Dus als één land de boel verneukt, heeft dat invloed op ons allen. Daarom vind ik het niet heel raar dat hiervoor uit andere landen op af komen. Bij sociaal-economisch of politieke thema's vind ik dit wel belachelijk en daar zie je het ook. Ook anarchistische (extreem linkse) groepen beginnen internationaal te opereren en komen bij elke demonstratie naar voren. Het wordt tijd dat er harder wordt opgetreden tegen dit soort groepen die demonstraties keer op keer laten escaleren.

7 kudos 2023-01-14 20:13:33 op ME slaat erop los
@Roellie in principe ben ik het met je eens, maar op de korte termijn heb je daar niks aan. Het bouwen van nieuwe kerncentrales duurt jaren en het schijnt erg lastig te zijn om uitgeschakelde kerncentrales opnieuw aan te zetten. Dus de conclusie is: Duitsland heeft achteraf gezien enorm slechte keuzes gemaakt. Ze hadden nooit die kerncentrales moeten uitzetten en alles in moeten zetten op Russisch gas. De Duitsers hebben nu de keuze tussen "goedkope" bruinkool of duurder lng en steenkool. Dat de Duitsers nu voor deze goedkope optie kiezen met al zijn nadelen, vind ik als rechtse stemmer, het begrijpelijk dat mensen hier tegen in opstand komen.

-11 kudos 2023-01-12 22:58:08 op Hoe dieren denken
Dan had je kattebakken uit je broek gelachen? Apart.

76 kudos 2023-01-12 21:28:28 op Dat shirtje van jou
@Runnel ik denk meer omdat zij van Den bosch is en een shirtje van de tegenstander vraagt. De conclusie is dus nog triester. Zij is bang aangesproken of zelfs aangepakt te worden voor het vragen van een shirtje aan de "tegenstander".

6 kudos 2023-01-11 20:20:11 op Joey over AI
Allemaal leuk en aardig, maar als deze specifieke taak nu al beter gedaan kan worden door artificial intelligence, is het dan niet goed dat meer mensen zich gaan focussen op taken dat niet gedaan kan worden doorn AI? Vroeger had je mensen nodig die alles opschreven in een meeting. Nu wordt het opgenomen en kunnen deze mensen zich focussen op het verzorgen van oudere of andere beroepen waar een tekort aan is. Met alles wat hedendaags verandert in de maatschappij, is dit wel het laatste probleem waar ik mij zorgen om maak. Ik maak meer zorgen over het gebrek aan beroepen dat er voor laagopgeleiden over blijft als robotisering en kunstmatige intelligentie beter worden. Over de negatieve impact die de digitale wereld op onze mentale gesteldheid heeft die nog ingesteld staat op de oertijd. Ja, er is inderdaad een groep die hun waardering uit een ander vlak moeten gaan halen, maar als je van jongs afaan geleerd hebt dat daar weinig te halen valt, zullen weinig jongeren ambities op dat vlak creëeren.

-264 kudos 2023-01-11 09:07:22 op Mediterraanse tiepjes
@weggooiert2022 eens. Maar laten we het dan ook eens goed onderzoeken. Hoe groot is het probleem nou echt? Over het punt van criminaliteit met betrekking tot bijvoorbeeld Marokkanen is duidelijk, maar ik zie hier ook vaak vooroordelen voorbij komen die niet in lijn zijn met de data. Dus ik ben volledig voor openheid, maar laten we het goed onderzoeken en goed quoten.

3 kudos 2023-01-08 20:29:08 op Bolsonarosupporters bezetten Braziliaans parlementsgebouw
@!NSANE waar zie je mij zeggen dat er vanuit links geen gevaar komt? Alle extremen zijn gevaarlijk, ook links. De jongerenpartij Rood vind ik ook een doodenge groep. Maar ik word doodmoe dat er telkens blind geroepen wordt dat het gevaar van links komt. Ten eerste wijst alles erop dat extreemrechts de laatste jaren een groter gevaar vormen, voegt het totaal niks toe aan de discussie. Want het is helemaal geen wedstrijdje tussen extreemlinks en extreemrechts, want ze moeten beide verdelgd worden.

6 kudos 2023-01-08 20:22:48 op Bolsonarosupporters bezetten Braziliaans parlementsgebouw
@baron47 ik heb het over de waardeloze figuren die hier tussen staan. Hebben we dan werkelijk niks geleerd van 1923 toen Hitler in Beieren ook de verkiezingen niet herkenden? Het fascisme begint weer aantrekkingskracht te krijgen. En we staan erbij en kijken ernaar. In plaats van het af te keuren, beginnen mensen over hoe slecht links is. Dit heeft werkelijk niks met links of rechts te maken, maar met democratie ten opzichte van autocratie. Zowel links als rechts zou zich hier tegen uit moeten spreken.

2 kudos 2023-01-08 20:17:11 op Bolsonarosupporters bezetten Braziliaans parlementsgebouw
@watervrees ik ben zelfs rechts, maar extreemrechts is inmiddels een veel groter gevaar. Daar zijn experts het over eens. Breivik, Christchurch, de kapitoolbestorming, de plannen voor een staatsgreep in Duitsland en nu dit weer. Dus op basis van wat beoordeel jij dat het gevaar van links komt?

56 kudos 2023-01-08 12:45:23 op Woutje Weghorst gaat waarschijnlijk naar Man United
@BacoDenn dat moet ook gewoon in je persoonlijkheid zitten. Frenkie is analytisch en terughoudend. Door die eigenschappen is hij juist goed om emoties uit te schakelen en de juiste keuzes te maken. Daarom is diversiviteit in je team zo belangrijk. Een goede mix van oorlogsmakers en talentvolle spelers maakt een team succesvol.

48 kudos 2023-01-07 20:11:56 op Lol treinrage
Kijk, en hier is social media dus wel goed voor! Aan de publieke schandpaal ermee!

8 kudos 2023-01-07 11:01:57 op Rapper doet kinderboek
@solidezeehond ik ben het oneens dat je lil wayne in dat rijtje plaatst. Met my life, mirror en hurt heeft hij aardig wat klassiekers gemaakt die ook nog ergens over gingen. Hij is net als eminem een echt lyricist, maar zijn meest bekende nummers waren niet van die orde. Het schijnt dat goede beat en kansloze simpele teksten nou eenmaal beter verkopen.

-5 kudos 2023-01-07 10:46:34 op Wacht ff
@LangeT geniaal! Zelfverzonnen? Ik snap het nooit, waarom blijven mensen dit soort bagger, enkel en alleen voor de likes, plussen?

1 kudos 2023-01-05 18:38:09 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
In Nederland wordt 53,2% veroorzaakt door de industrie. Wat in theorie allemaal zou kunnen werken op waterstof. Het probleem is nu nog groene waterstof. Als we zonnecentrales bouwen in Afrika en Zuid-Europa kan er oneindig veel energie opgewekt worden, wat vervolgens weer omgezet kan worden naar waterstof. 32,7% wordt veroorzaakt door het opwekken van elektriciteit. Dit kan dus opgewekt worden met zonnenparken en windparken op de noordzee. Alles wat wordt overgeproduceerd op dat moment kan worden omgezet in waterstof. En deze waterstof kan dan weer omgezet worden in elektriciteit in één van de centrales. 30,5% wordt veroorzaakt door mobiliteit wat dus allemaal weer vervangen kan worden door waterstof of elektrische voertuigen. Dit betekent dat 50% van de uitstoot gewoon al gereduceerd kan worden met technologieën die er al zijn. Het enige probleem is dat het momenteel nog duurder is dan gas of olie op het moment. Er moet dus grof geïnvesteerd gaan worden in deze technologieën. Wanneer dat gebeurt krijg je schaalvoordelen en wordt het op termijn goedkoper dan olie of gas. En je hebt er niks anders meer voor nodig dan zon, wind of waterkracht. De toekomst is niet zo grauw als iedereen denkt, als we maar actie gaan ondernemen voordat het te laat is.

-9 kudos 2023-01-05 16:34:33 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
@joajoa mooi, dat gaat dus niet gebeuren. Je twee kinderen zitten dadelijk met de shit die jij en je medestanders hebben veroorzaakt dankzij je struisvogelgedrag. Dat gaan ze je vast in dank afnemen. Mark my words. Wat nobel van jezelf om totaal geen verantwoordelijkheid en zelfreflectie te hebben en altijd alle problemen maar op andere te schuiven. Wat is er met de Nederlandse mentaliteit van niet klagen maar dragen gebeurt. Ik word zo moe van dat overgewaaide slachtofferschap heel de tijd. Wij in het westen hebben enorm verdient door heel de aarde te vervuilen en als we vervolgens er maar enkele procentpunten op achteruit gaan, dan moeten de Afrikanen het maar oplossen.

-31 kudos 2023-01-05 16:17:52 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
Ik zie plots een hoop reaguursels die het volledig eens zijn met meneer. Ik heb alleen het idee dat een hoop mensen dit argument gaan gebruiken om zelf niet te hoeven veranderen. "Ik ben met mijn consumptie niet het probleem. Er moeten minder mensen komen." Allemaal leuk een aardig die beredenering maar dat is natuurlijk gewoon struisvogelgedrag. Hoe zie je dat dan voor je? Random mensen bombarderen in bepaalde landen? Mensen in bepaalde landen steriliseren? Nou, dat lijken me nou niet bepaald uitvoerbare oplossingen. Mensen bewust maken minder kinderen te nemen? Ten eerste is het maar de vraag of dat succes heeft en bovendien hebben we die tijd niet om daar op te wachten. Door het probleem te negeren blijf je niet immuun voor de consequenties die het gaat hebben. Hopelijk gaan mensen dit meer en meer inzien en gaat de politiek de juiste stappen zetten. Er is nog genoeg hoop als mensen zich er bewust van worden en dat ze beleid steunen die inzetten op de duurzame economie van de toekomst. En ja, dat gaat geld kosten, maar als we het voor elkaar krijgen om hier een voortrekkersrol in te spelen gaat het ons enorm veel geld en banen opleveren. Net zo zeer philips en shell dat destijds hebben gedaan met nieuwe technologieën. Ja het vergt investeringen en risico's, maar het geeft ook juist mogelijkheden.

-18 kudos 2023-01-05 15:54:57 op Hond wil spelen
@J.R.Oppenheimer ik heb het idee dat vader en dochter op bezoek komen ergens. Dit is waarschijnlijk een waakhond. En nee, een hond maakt geen onderscheidt tussen een kind of een inbreker. Een vreemde is een indringer en een indringer is een indringer in de ogen van een hond. De hond doet dus gewoon zijn taak. En aangezien het er uit ziet alsof de eigenaar aardig achteraf woont, is een waakhond geen overbodige luxe.

5 kudos 2023-01-05 14:07:37 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
@endeldarm terugverdientijd van zonnepanelen wordt tegenwoordig op 7 jaar geschat. Ze zijn tegenwoordig best efficiënt. De nieuwe windmolens idem dito. Het enige grote probleem is momenteel dat de vraag aan elektriciteit niet overeen komt met het aanbod. Oftewel, op bepaalde momenten van de dag heb je meer energie dan dat er nodig is. Dat zouden we om moeten zetten in waterstof. Deze waterstof kan vervolgens gebruikt worden door de industrie. Als je dus windmolenparken en zonneparken op zee zou bouwen met een waterstofcentrale, dan hoef je alleen de gevraagde elektriciteit via kabels door te geven. De rest wordt omgezet in waterstof en kan met boten of pijpleidingen naar de industrie in de haven verscheept worden. Dan kan de zware industrie, die toch al in havens liggen, omschakelen van gas naar waterstof. Tenslotte, kunnen we ook nog een gedeelte van de waterstof importeren uit waterkrachtcentrales uit Zweden of zonnecentrales in Afrika. Dit laatste zorgt er alleen weer voor dat je afhankelijk worden van het buitenland.

12 kudos 2023-01-05 13:25:41 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
@yousaywut ik ben het eens dat de regering wanbeleid heeft gevoerd met betrekking tot klimaatpolitiek. Maar wij blijven stemmen voor gladde alen in plaats van voor stugge wetenschappers die wellicht niet zo vlot in de communicatie zijn, maar wel met goed beleid komen. Ik denk ook dat we het aantal klimaatdrammers volledig overschatten, dankzij social media. Niemand in mijn nabije omgeving is een klimaatdrammer. Het enige moment dat ik daar mee in aanraking kom is op social media of aan talkshowtafels.

9 kudos 2023-01-05 13:11:42 op Pakketbus gevonden op Schiphol
Waarschijnlijk hoopte meneer nog wat dure pakketjes aan te treffen in zijn bezorgauto. Inpakken in de koffer en vertrekken naar het buitenland om nooit meer terug te komen. Als je ziet wat we met zijn allen online bestellen tegenwoordig, zou daar best wel eens een leuk zakcentje bij kunnen zitten.

25 kudos 2023-01-05 13:08:34 op Straatmeneer heeft oplossing om planeet te redden
Als volwassene draag je verantwoordelijkheid voor je daden. Moet je stoppen met het eten van vlees? Nee, maar minderen kan best. Moet je nu stoppen met het rijden in een benzine auto? Nee, maar als je wat centjes hebt kun je best een leuke auto kiezen die wat zuiniger is of die op elektriciteit rijdt. Oftewel, je hoeft je niet alle zorgen van de wereld op jezelf te betrekken, maar meedenken en een steentje bijdragen wordt niemand slechter van. Wat wel enorm zou schelen is als iedereen die zijn mening opdringt of diegene totaal schijt heeft aan de rest zouden doodgaan. Niet omdat dat goed voor het milieu is, maar omdat dat de wereld een stuk aangenamer zou maken. Een goede maatschappij creëer je door een gezonde hoeveelheid verantwoordelijkheidsbesef te hebben, waardoor iedereen fijn en gelukkig kan leven op zijn of haar manier. Deze vrijheid houdt op wanneer het iemands anders vrijheid beperkt. Als iedereen zo een instelling heeft als deze volgevreten babyboomer, dan kunnen de jonge generaties niet meer leven zoals ze willen, omdat de kust zich dan bij Arnhem bevindt in plaats van bij Hoek van Holland. Alle kleine beetjes helpen en als iedereen zich een klein beetje aanpast, dan kunnen we veel bereiken zonder dat we daar veel op hoeven in te leveren. Is dat nou allemaal zo erg?

10 kudos 2023-01-05 12:44:36 op C. Ronaldo gepresenteerd in Saudi-Arabie
Je kan zeggen wat je wil en er is genoeg negatiefs te zeggen over Saudi Arabië, maar die lichtshow in combinatie met vuurwerk is wel on point.

-4 kudos 2023-01-04 09:43:40 op Terecht geel
@Kristus je snapt dat alleen uitzonderlijke filmpjes op dumpert komen, hè? Ik heb 15 jaar gevoetbald en heb dit soort tackles nog nooit zien gebeuren. Wat je op dumpert ziet is niet respresentatief voor een standaard zaterdag of zondag voetbalwedstrijd.

4 kudos 2023-01-03 20:00:25 op Rellen in Bolivia
@alweer weggejorist ook wel logisch hè. Ik denk niet dat een dealer gebaat is bij een prijs van 52,50. Het is al jaren 50 omdat dat de overdracht versneld op straat. Stel je voor dat een dealer telkens moet gaan wisselen. Dat maakt je deal in het openbaar net iets lastiger en de kans om gepakt te worden groter.