DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

102,758 +111438 -8680

Kudos

#264 (Top 0.1122%)

Kudos/dag 64.3
Kudos/reaguursel 33.87
Meeste kudos op 1 reaguursel 4330
Minste kudos op 1 reaguursel -449

3,034

Reaguursels

Reaguursels/dag 1.9
Topreaguursels 19
Woorden per reaguursel 79
Reacties per reaguursel 0.7
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 24
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

13 kudos 2021-04-18 17:26:48 op Modellenshowmeisje wordt getriggerd
@plusjesman het was niet mijn bedoeling om mensen pijn te doen en ik vind het heel verdrietig voor je dat je je kindje bent verloren. En in jouw geval is het natuurlijk ook heel anders, omdat jullie waarschijnlijk wel bewust een kind wilden om er vervolgens alles voor te doen. Dan is het heel verdrietig dat je een maandenlange zwangerschap hebt gehad en vervolgens niet een levend kindje op de wereld heb kunnen zetten. Het spijt me als ik je gekwetst heb en bij nader inzien had ik het wat beter moeten formuleren. Mijn boosheid is op mensen die kritiek hebben op mensen die abortussen hebben gepleegd voor het best wil van het kindje zelf. Want zoals ik in mijn andere reaguursel zet, vind ik het zieliger wanneer je een kind op de wereld zet terwijl je weet dat je dit niet alles kan bieden.

2 kudos 2021-04-18 17:15:21 op De marathon van Delft
@Bubbelkaas ja want dit is echt een representatieve groep voor de gemiddelde voetbalsupporter... De meest bekenen en geliefde sport ter wereld dat door miljoenen bekeken wordt. Vervolgens projecteer jij het gedrag van deze splintergroep van een maximale grootte van 2500 man in Nederland op de meer dan miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Dus laat de gewone voetballiefhebber lekker in zijn waarde en focus je lekker op het hele dagen aftrekken achter je schermpje.

19 kudos 2021-04-18 17:07:05 op Modellenshowmeisje wordt getriggerd
@Gorgeous nu kun je interessant gaan doen, maar dit is geen wetenschappelijke discussie maar een ethische. Dus wanneer mag je nog een baby aborteren? Mijn ethische vraag is de volgende: Wat is er belangrijker, het jarenlange leed van een kind dat heel zijn jeugd verwaarloosd wordt of het beëindigen van "een leven" dat nog geen bewustzijn heeft? Een mensje dat dus niet zelfstandig kan ademen en geen bewustzijn heeft, is naar mijn idee nog geen "mens" (met bewustzijn). Ik ben dus van mening dat je beter een voortijdig leven kan beëindigen om daarmee toekomstig leed van een mens met bewustzijn te besparen. Maar goed, zo zie ik het. Ik accepteer het dat andere mensen er anders naar kijken. Maar ik kan slecht tegen mensen die anderen verwijten zonder het te kunnen beargumenteren en dan maar een verzonnen verhaal gaan quoten dat 2000 jaar geleden is opgeschreven.

3 kudos 2021-04-18 16:24:28 op Modellenshowmeisje wordt getriggerd
Ik snap niet dat mensen zich druk kunnen maken over het weghalen van een ongeboren kind. Is aftrekken in een sok dan ook moord? Zolang dat kind doodgaat zodra het uit de baarmoeder komt, is het wat mij betreft nog geen mens/moord. En wat zorgt er uiteindelijk voor meer leed: het leven van een ongeborene beëindigen of een kind op de wereld zetten waarvan je vantevoren weet dat je niet te middelen hebt om deze fatsoenlijk op te voeden? Je moet geen kind op de wereld zetten als je weet dat je het niet kan onderhouden. Dat achterlijke kut geloof ook altijd.

6 kudos 2021-04-16 15:34:02 op Ayoub krijgt zijn eigen show!
@Oeps-dat-was-expres eens in het algemeen. Ik vraag me af waarom er net wordt gedaan of hbo/wo altijd veel beter is. Advocaten en bedrijfskundigen hebben we inmiddels wel genoeg. Iemand met een hbo werktuigbouwkunde is naar mijn mening veel waardevoller dan een middelmatig wo bedrijfskundige. Is overigens ook wel aan de salarissen te zien, dus als je slim bent en geld wil verdienen, kun je beter een technische studie doen. Dit geldt zeker ook voor de technische mbo-ers ten opzichte van de standaard hbo-er. Maar wat betreft de boeren, die hebben we ook wel genoeg. Of tenminste, hetgeen wat we van het land vragen is te groot. Dus wat mij betreft, of minder boeren, of kleinere boerderijen. Een echte kijktip is daarom ook "Waterman". Ik denk dat het veel mensen de ogen zal openen.

6 kudos 2021-04-16 08:29:57 op Poetin over de zoveelste US president
@the Ugly dan had hij al niet meer in het zadel gezeten. Dan was zijn regime al om ver geworpen omdat de bevolking democratie zou eisen. Elke keer als hij onder druk komt, begint hij een conflict. Dan wakkert hij het nationalistische gevoel aan en krijgt dat de prioriteit boven het omver werpen van Putin.

81 kudos 2021-04-15 21:22:37 op Poetin over de zoveelste US president
Het enge is gewoon dat die Putin een slimme vent is. Nu ook weer, zijn bewind staat onder druk vanwege Navalny. Dan lokt hij weer een net niet oorlog uit, waardoor iedereen de vijand (het Westen) weer gaat haten en zich achter de leider schaart. Hij weet dat niemand oorlog wil, dus het blijft bij bluffen. Ondertussen doet dreiging al genoeg, Russische staatsmedia gooien aardig olie op het vuur en is bezig met anti-Westerse progandaoorlog. Conclusie: Putin blijft in het zadel, net zoals altijd.

25 kudos 2021-04-15 19:07:21 op Bomaanslag op Mieraskerk
Dit kunnen we toch niet toelaten, deze man moet gevonden worden! Zodat Rene en Silvana bij deze held langs kunnen gaan... Uhh ik bedoel, dit kan echt niet.

11 kudos 2021-04-15 17:39:21 op Oom agent wordt een handje geholpen
Haha die vrouw die halverwege het filmpje dan gaat zwaaien "kom hierheen, snel" naar de politieauto. Het gevaar is al geweken hoor, hij ligt al met zijn handen in de boeien met drie man op zijn rug. Die gaat nergens heen.

6 kudos 2021-04-15 16:53:17 op Thierry <3 Jensen
@Fietswielsloper of er zijn buitenaardse wezens die ons al duizenden jaren opzoeken, maar dat wij die met onze beperkte kennis nooit hebben kunnen ontdekken. Misschien was er ooit wel eens een buitenaards wezen die heel erg op ons leek. Die toen buitenaardse dingen deed, zoals over water lopen, water in wijn veranderen en uit de dood opstaan. Sinds die dag aanbidden we hem nog steeds.

7 kudos 2021-04-15 13:54:21 op Thierry <3 Jensen
@antitokkie inderdaad, hij had geen rode rotcent en zat toen maar aan tafel bij talkshows van powned. Op een avond zat hij zelfs met Koen Kardashian aan tafel (ik schaam mezelf een beetje dat ik weet wie dat überhaupt is) en toen was de maat vol voor Thierry. Hij is gaan heulen met een Russische politicus die geld betaalt voor Russische propaganda en misinformatie. Kijk de aflevering van Zembla maar ff terug. Schandalig dat er nog genoeg mongolen zijn die op deze wanvertoning stemmen. 6 zetels! Ongelofelijk.

60 kudos 2021-04-13 15:59:43 op Chris Rock: How to not get your ass kicked by the police
Volledig met dit filmpje eens. Jammer genoeg lees ik ook weer genoeg reaguursels die alle schietpartijen van de politie meteen goed praten. Is de politievrouw schuldig aan moord? Nee, het is overduidelijk dat ze dacht dat ze een taser vasthield. Was het overhalen van de trekker overdreven in deze situatie? Ja, mevrouw had waarschijnlijk ook anders gehandeld als ze tijd had gehad om na te denken. Één ding is in ieder geval zeker, dit had niet gebeurt als meneer gewoon had geluisterd. Dus wat mij betreft eigenschuld. Betekent dit dat politieagent op de moord van George Floyd ook onschuldig is? Nee, waar halen jullie überhaupt de vergelijking vandaan? In de situatie van George Floyd was het gevaar op ontsnapping voorbij en had de politieagent de tijd en het vermogen om zijn knie weg te halen zonder dat dat tot problemen zou leiden. Kom op reaguurders, bekijk ieder geval individueel. Deze schietpartij is in niets te vergelijken met die van George Floyd.

Topcomment 3594 kudos 2021-04-13 13:14:20 op Beveilgert neemt zijn baan serieus
Lekkere nekklem. Zie je wel dat het levensgevaarlijk is om zonder mondkapje naar de supermarkt te gaan.

508 kudos 2021-04-13 11:26:23 op Gisteravond in Londen
@Azijnzijker28 Tsja, ik hoop dat de EU hier van geleerd heeft. De VS en GB hebben gewoon totale schijt aan de rest van de wereld. Zij spreken namelijk wel in hun contracten af dat alle geproduceerde vaccins in eigen land, in eigen land blijven. Europa wou het weer fair spelen en heeft geen boete clausules ingebouwd. Vervolgens maakt Astrazeneca een simpel rekensommetje: Ik verlies omzet als ik niet aan GB lever en bij de EU zit er geen consequentie aan het niet leveren van afgesproken producten. Drie keer raden wie AstraZeneca als eerste levert wanneer er tekorten zijn. Dit is echt heel naïef geweest van de EU. De wereld is niet eerlijk, het wordt tijd dat we dat in Europa in gaan zien.

17 kudos 2021-04-12 14:56:19 op Nostalgie uit de 90s
@moffelromper het probleem waar we mee te maken hebben is dat gewoon elke mening zichtbaar is. Dit in combinatie met het belang van kijkcijfers bij de hedendaagse talkshows, waarbij ze expres (extreem) afwijkende meningen laten zien om zoveel mogelijk mensen op te winden. Want lichtelijke irritatie is namelijk een goede motivator om te gaan kijken. Vervolgens krijgen de mensen het idee dat de afwijkende mening een veelvoorkomend begrip is, omdat die evenveel aandacht krijgt als de gemiddelde mening. Dus aan iedereen die denkt dat de wereld gek aan het worden is: Ga erop uit, ontmoet nieuwe mensen en dan kom je er achter dat meningen van het gros gewoon op die van jou lijken.

44 kudos 2021-04-11 23:16:45 op Aziaten demonstreren tegen racisme
@Zwitsie ik vind dit racisme gezeik ook totale bullshit, maar hier houden ze zich wel netjes aan de Corona maatregelen (1.5 meter afstand) en dat doen die (blanke) wappies niet. Waarom ga jij nou ook bet doen of jij benadeeld wordt omdat je blank bent? Want dat is eigenlijk wat je insinueert. Doe je dan niet precies hetzelfde als die mensen die je bekritiseert? Al dat gezeik over benadeeld worden komt me zo de strot uit. Houd gewoon je bek en kom met bewijs, dan kunnen we over dat specifieke geval praten.

13 kudos 2021-04-11 22:32:43 op Mijn plek...
@impoessable en ik moet geloven dat je er verstand van hebt, omdat? Omdat er "poes" in je naam zit?bEn nee, ik zeg niet dat dit een groot probleem is, maar veel mensen geven honden verkeerde signalen. En dan komt er een kind in huis en die trekt ineens aan de staart van de hond, want ja dat kan een kind doen. Een hond die denkt de baas te zijn, zal waarschijnlijk naar het kind happen omdat hij het niet tolereert. Een hond die onderdanig is, zal jou laten reageren in plaats van hijzelf. En nee, dat geldt niet in alle gevallen, want karaktertrekken van een hond hebben ook invloed. Maar goed, ik snap dat heel veel mensen denken dat hun hond dat nooit zou doen en daarom lees je ook vaak "maar dat doet hij normaal nooit" als het weer eens misgaat". Veel mensen hebben de neiging om een hond te vermenselijken, maar dat is niet in het belang van jou of van de hond, dus lees je in over honden voordat je er één neemt.

1 kudos 2021-04-11 22:13:45 op Agent KO geslagen bij woningbrand
@c10 en @pet jullie nuancerende mensen die de context er bij betrekken, nemen voor het gemak even aan dat de onderbuurman expres de brand heeft veroorzaakt. En lullen hiermee recht dat de vader misschien wel een onschuldige de tyfus intrapt om vervolgens ook nog een agent, die gewoon zijn werk doet, ko te slaan. En wie voelt zich verheven boven wie? En wie praat er vanuit de onderbuik? Niemand zou het je kwalijk nemen als je in woede de politieagenten van je af duwt, maar iemand knock out slaan is wel van een totaal andere orde. Oog om oog, tand om tand wat mij betreft.

5 kudos 2021-04-11 20:52:49 op Agent KO geslagen bij woningbrand
Pff en wat zal de vader krijgen? Voorwaardelijke werk- en celstraf waarschijnlijk omdat hij in blinde woede was. Pff, ons rechtssysteem is echt om te janken. Beter slaat de politie hem helemaal tot moes en komt dan met dezelfde smoes aanzetten.

Topcomment 402 kudos 2021-04-11 20:37:46 op Mijn plek...
Ik wil geen azijnzeiker zijn en in een labrador zit weinig kwaads over het algemeen, maar hier geef je dus een heel slecht signaal mee af. Honden hebben in de roedel hiërarchie, dus moet je een hond laten voelen dat jij de baas bent. De leider bepaalt de regels en waar hij ligt. Wie is er denk je de baas volgens deze hond, nadat filmert is gaan verzitten op aangeven van de hond?

81 kudos 2021-04-10 15:14:40 op DMX
Over smaak valt te twisten, maar als je grappen maakt over een recent overledene, moet hij naar mijn inziens in ieder geval WEL grappig zijn. Nou, dat is in ieder geval mislukt, dus gewoon triest.

180 kudos 2021-04-09 21:31:46 op Hypocriet teringwijf?
Ik word zo godgruwelijk ziek van dit soort mensen. Je bent godverdomme een volwassene, deal met je eigen shit en val niet iedereen er mee lastig. Tegen mij zijn ook genoeg dingen gezegd die mij gekwetst hebben. Als een mens leer je daar mee om te gaan en dat te verwerken. Leuk dat je schrok, dat boeit me geen flikker. Als je je zo snel angstig voelt, dan moet je niet met je lompe kop op dat ding van je zitten kijken en wat oplettender zijn.

0 kudos 2021-04-09 21:23:45 op Protest tegen meenstriem mediaas
Snel, gooi kokend water uit het raam. Oeps dat floepte eruit. Ik bedoel ik ben tegen alle vormen van geweld.

3 kudos 2021-04-09 20:29:50 op Kijk ik had vrije tijd
@Kapitein_Azijn je bedoelt een langdurig, geduldig proces overslaan en in grote stappen gauw thuis willen zijn? Wat natuurlijk deze generatie kenmerkt. Het mag niet te lang duren, want er moet snel resultaat zijn. Je ziet dit overal terug: dieetboeken die shortcuts beloven, de gokcultuur op de beurzen en crypto's want mensen willen snel rijk worden, biltransplantaties en liposucties omdat naar de sportschool te veel moeite kost. Aangezien jij je naam geen eer aan doet, heb ik de functie kapitein azijn even overgenomen.

1 kudos 2021-04-09 11:12:45 op Pitbull valt paard aan
@kijkemgaan dat is ook juist mijn punt, zo een hond wordt niet van zelf vals. Pitbulls zijn ook een geliefd ras bij mensen die wel weten hoe ze er mee om moeten gaan. Net zoals dat geldt bij Duitse-, Mechelse herders, Rottweilers en Husky's kunnen Pitbulls prima afgericht worden, maar een wapen worden zodra je ze niet in de hand hebt. Echter, is juist dit ras populair bij mensen die er niet mee om kunnen gaan. Net zo zeer dat een sportwagen een wapen wordt wanneer iemand er in rijdt zonder ervaring, is een pitbull een wapen wanneer hij denkt de baas te zijn. Daarom vind ik dat voor beiden gevallen een bepaald kennisniveau benodigd is en dat je dus een bepaalde vergunning moet hebben om deze honden/auto's aan te schaffen. Deze vergunning krijg je alleen wanneer je kan aantonen dat je verstand van honden hebt. Dan zul je vanzelf zien dat het slechte imago van deze honden zal verdwijnen. Waarom moet alles gelijk verboden worden tegenwoordig? Er zijn ook passende regels die alleen de probleemgevallen aanpakken in plaats van een gehele groep waarvan het merendeel niks fout doet.

-45 kudos 2021-04-08 22:35:38 op Pitbull valt paard aan
@Whatwhat ik ben zeker voor een verplichte vergunning bij dit soort voormalige vechthonden, maar een fokverbod vind ik te ver gaan, want zullen we dan wel consequent blijven? Snelle auto's zijn veel vaker betrokken bij ongevallen: verbieden. Snelle motoren, idem dito. Golfjes en bmw's ook verbieden. Survivalmessen worden vaak gebruikt bij overvallen en steekpartijen: verbieden. Dat iets vaker betrokken is bij slechte zaken is vaak om dat dit voorwerp/hond populair is bij een foute groep en niet vanwege de slechte aard/ontwerp.

4 kudos 2021-04-08 21:02:00 op Kardashians piswoest om onbewerkte bikinipic op internets
@gelehesje klopt daarom heb ik het ook wel benoemd. Maar nu wil het natuurlijk niet zeggen dat iedereen in de sportschool daar staat door een verneukt ideaalbeeld. Het is gewoon goed voor je om te sporten (in de sportschool). Het moet alleen niet ten kosten van alles gaan.

190 kudos 2021-04-08 17:55:55 op Griezmann kan goed mikken
Ideaal, één groot feest en je bent gelijk van al het gezeik af.

120 kudos 2021-04-08 17:45:43 op Kardashians piswoest om onbewerkte bikinipic op internets
Deze mensen zijn echt ziekmakend. Hoeveel meisjes zouden dankzij deze figuren een minderwaardigheidscomplex hebben opgelopen? Deze meisjes denken dat je alleen sexy bent als je er zo uit ziet als de Kardashians. En wat blijkt, het zijn helemaal geen realistische weergave van hun lichamen, omdat alles met de computer bewerkt wordt. Uiteindelijk gevolg: Bijna geen vrouw in de pubertijd kan trots op hun lichaam zijn, omdat er een onrealistisch ideaalbeeld heerst. Dit zorgt ervoor dat veel meiden ongelukkig zijn en zijn er zelfs mensen die hierdoor hun eigen leven beëindigen. Bij jongens geldt dit overigens ook in mindere mate dankzij bodybuilders die van alles in hun lichaam spuiten. Dit soort mensen zijn om te kotsen, bah!

-1 kudos 2021-04-08 17:05:20 op Wolf in Twente gespot
@balfalfa @tjoekie ik moet ook eerlijk toegeven dat ik me er niet echt in verdiept heb, maar vorig jaar was er zo een groep die vond dat alle wolven in Nederland afgeschoten moesten worden. Hij vertelde over het leed van de schapen en dat hij met zijn kudde schapen niet alles betaalbaar kon afrasteren. Mocht dit wel betaalbaar zijn, dan ben ik daar natuurlijk voor, maar zo niet, dan neig ik toch het afschieten. Hoe dan ook, dat er andere mogelijkheden zijn, stemt mij hoopvol.

-27 kudos 2021-04-08 16:47:41 op Wolf in Twente gespot
Als dierenliefhebber zit ik een beetje in dubio wat betreft de wolf. Ik ben eigenlijk tegen het doodschieten van de wolf, want hij hoort eigenlijk in onze "natuur", maar zo een wolf kan makkelijk verantwoordelijk zijn voor het vermoorden van 100 schapen (zonder dat hij ze opeet). Iemand zijn schapen, waar hij van moet leven en goed voor zorgt. Tsja, wat is er dan belangrijker? De boer met zijn 100 weerloze schapen of die ene wolf? Ik vind dit een lastige situatie en ik heb geen betaalbare oplossing klaarliggen.

4 kudos 2021-04-08 08:21:14 op Rutte komt!
@wazakzeggeh GB is totaal niet te vergelijken en daar moet de klap nog komen. GB heeft zijn eigen munt dus hoeft niet over te schakelen. Het is een eiland dus makkelijk met betrekking tot douane. En GB is niet zo afhankelijk van de export en transport als Nederland. Heb je er überhaupt over nagedacht voordat je met dit reaguursel kwam?

-4 kudos 2021-04-07 22:59:16 op Mark geeft het goede voorbeeld
@Sonja tuurlijk, Rutte heeft die mensen opgelicht... De belastingdienst staat al sinds jaar en dag bekend om vriendjespolitiek. Je kan daar alleen in de hiërarchie stijgen door kontjes te kussen. En jij verwacht dat die lijers daar elkaar niet het hand boven het hoofd hebben gehouden? Hiervoor was het de Bulgaren kwestie, nu de toeslagenaffaire. De belastingdienst is gewoon een ramp en het zal de laatste rel niet zijn die uit die koker komt rollen. Ook ministers hierna zullen geveld worden door de belachelijke bureaucratie en vriendjespolitiek binnen de belastingdienst.

8 kudos 2021-04-07 22:40:54 op Mark geeft het goede voorbeeld
@steef-beetje-scheef het is algemeen bekend dat er flink wat van afgelogen wordt in de politiek. Het werkt gewoon. Bij beschuldigen denken mensen "waar rook is vuur." En bij herinneringen weten mensen het nooit zeker, waardoor je vaak de voordeel van de twijfel krijgt.

10 kudos 2021-04-07 18:12:51 op Rutte komt!
@Spinder de Kontinder dan krijgen we inderdaad misschien wel een demagoog die zegt dat we beter uit de EU kunnen. Dan krimpt de haven van Rotterdam in record tempo, Schiphol verdwijnt, producerende bedrijven en multinationals vertrekken dankzij de hoge gulden prijs naar het buitenland en hierdoor stijgt de werkloosheid in recordtempo. Vervolgens klagen dat wir haben es nicht gewußt... Jaja, klaag, klaag, maar oplossing ho maar.

37 kudos 2021-04-07 18:01:10 op Rutte komt!
@Dumpert_Reaguurder als je vindt dat liegen niet kan, kun je beter niet de politiek ingaan.

16 kudos 2021-04-07 16:01:50 op Pastoor wijst politie de deur
@moonlighter er zal toch wel een bed staan, waar deze priester met wat privacy en comfort jongetjes kan betasten?

-9 kudos 2021-04-07 13:48:36 op Buurman neemt het wel heel nauw met de regels
@Stickerverwijderaar ik zou ook nooit iemand aangeven, maar besef je wel dat we nu al zo lang in lockdown zitten omdat teveel mensen schijt hebben aan de regels. Wanneer de pakkans wordt verhoogd, dan kunnen we eerder uit de lockdown die miljarden euro's kost. Maar ach ja, denken dat mensen zich aan regels houden is natuurlijk een utopie.

117 kudos 2021-04-07 11:33:02 op Dronken aandachtsmevrouw
Ik vind Hamilton een totaal over het paard getild figuur, maar eerlijk is eerlijk: Dit doet hij niet slecht.

32 kudos 2021-04-07 11:31:58 op Dronken aandachtsmevrouw
Zo te horen heeft @turntable_ray ze voor het uitkiezen. Oh nee, het is de porno generatie natuurlijk. Een totaal verknipt ideaalbeeld. Weleens in de spiegel gekeken?

5 kudos 2021-04-07 11:21:59 op Biden loopt weer vast
@Tonline fijn zo een mening zonder onderbouwing. God, wat ben ik blij dat ik nu weet, dat een anoniem account, @tonline, Biden een slechte keus vond. Hartelijk bedankt, mijn dag kan niet meer stuk. Wat een openbaring.

Topcomment 2598 kudos 2021-04-06 21:47:59 op Paupertokkies in de Plus
Pleur ze maar met naam en kop op social media. Schijnbaar is het mama niet gelukt om haar kinderen op te voeden, dan helpt de maatschappij wel een handje.

14 kudos 2021-04-06 21:43:51 op Promofilmpje Christelijke Studentenvereniging, Enschede
Ten eerste ben ik echt enorm stukgegaan om die gast in het grijs. Een gekookte aardappel heeft nog meer gevoel voor ritme. Ten tweede hoefden ze in de tekst niet aan te geven dat het om een gelovige studentenvereniging gaat, dat had ik zonder muziek ook al door. Ik weet niet wat het is, maar gereformeerden kun je meteen herkennen. Ten slotte, hoeven zij zich schijnbaar niet aan de avondklok houden. Waar the fuck slaat dat nou op? Het is toch een studentenvereniging en geen religieuze bijeenkomst. Dit is gewoon positieve discriminatie van mensen die te dom zijn om in te zien dat geloof een achterhaald sprookje is.

48 kudos 2021-04-06 21:30:06 op Het weer in Nederland
Heel veel vragen na het zien van deze foto. Is dat daar links nou een keuken. Betekent dit dat meneer een gym van zijn woonkamer heeft gemaakt? Waarom? Of is dit een kantoor waar hij een gym naast de gezamenlijke keuken heeft gemaakt? Hoe krijgt hij het voor elkaar om dit spijkerbroek zo goed aan te doen? Hoe blijft die rechterkant van de rits zo goed overeind staan?

46 kudos 2021-04-06 18:25:45 op Eenzijdig privilege
De blanke man heeft altijd aan de top gestaan? Mevrouw heeft weinig van de geschiedenis meegekregen zo te horen. En donkere mevrouw is gewoon een totaal slachtoffer. Ik geloof echt wel dat mevrouw verschillende racistische zaken heeft meegemaakt. Maar noem eens één land waarbij mensen die afwijken van de norm (in letterlijke zin, dus die qua uiterlijk afwijkt van de gemiddelde man of vrouw van dat land) geen nadelen ondervinden. Zolang donkere mensen overbevolkt zullen blijven in de criminaliteit, zal dit vooroordeel voor velen intact blijven en daarmee hun racistische gedachtegoed. Hetgeen wat je tegen racisme kan doen, is mensen informeren/opleiden om niet naar kleur te kijken. Maar zelfs dat is niet goed genoeg voor mevrouw, want zwart zijn en daarbij slachtoffer zijn is een gedeelte van haar persoonlijkheid. Zij eist dus medelijden.

-8 kudos 2021-04-06 14:44:52 op Foei! Ons kapsel, ons privilege
@thewappieNator je begint je verhaal over dat onderscheid maken op basis van kleur slecht is. Dan eindig je vervolgens dat vooral zwarten racistisch zijn. Ook daar maak jij dus weer gebruik van een generalisatie. Racisten heb je namelijk in beide groepen, echter wordt de nadruk vooral op de blanke meerderheid geprojecteerd. Hier ben ik het niet mee eens, zoals in deze afbeelding valt te lezen hebben genoeg zwarte mensen racistische standpunten. OOK dat moet afgekeurd worden, maar laten we a.u.b. nou niet de blame game gaan spelen waar de ene racistischer is dan de andere.

71 kudos 2021-04-06 13:31:29 op Foei! Ons kapsel, ons privilege
Culturele toe eigening, mijn reet. Weet je wat ook culturele toe-eigening is? Medicijnen. Zullen we dan maar stoppen met donkere medicijnen geven? Wat een onzin! Mensen die hun mond vol hebben over racisme en vervolgens blanke mensen bepaalde dingen verbieden omdat ze een andere kleur hebben. Dat is godverdomme gewoon letterlijk wat racisme inhoudt. Wat denk je trouwens van al die vrouwelijke rappers die pruiken dragen met stijl haar. Hah, white cultural appropriation!

2 kudos 2021-04-05 19:21:49 op Afgelopen weekend in Egypte
@p00pertr00per ik houd niet van dat gezeik over geschiedenis, maar jouw vergelijking is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Niemand personaliseert zich met de slaven van destijds omdat er zoveel landen en machthebbers overheen zijn gegaan, dat je niet meer kan zeggen dat je van ze afstamt. Een beetje waarom wij niet zeiken over Vikingen of Romeinen. Maar stel dat Duitsland het lijk van Hitler zou vinden en deze in volle glorie zou eren, wedden dat de poppen ook hier gaan dansen. Het heeft gewoon met de duur van deze gebeurtenis te maken.

45 kudos 2021-04-05 14:52:43 op Afgelopen weekend in Egypte
Maar dit is nu eenmaal gebeurt en ik, als blanke man kan daar net zo min aan doen als donkere mensen nu. Dus je zou nu de geschiedenis kunnen afkeuren en samen verder gaan en niet meer naar kleur kijken. Maar sommigen blijven standvastig aan huidskleur vasthouden door blanke mensen een schuldgevoel aan te praten waar zij ook niks aan kunnen doen. Door dit verschil in huidskleur te blijven benoemen, zal er in de toekomst qua racisme weinig veranderen en zijn zij juist medeverantwoordelijk voor het instand houden van het probleem, racisme.