DumpStats voor DaarZitWelWatInJa

73,591 +80657 -7066

Kudos

#374 (Top 0.1634%)

Kudos/dag 51.68
Kudos/reaguursel 30.31
Meeste kudos op 1 reaguursel 4330
Minste kudos op 1 reaguursel -449

2,428

Reaguursels

Reaguursels/dag 1.71
Topreaguursels 11
Woorden per reaguursel 78.8
Reacties per reaguursel 0.65
Meeste reaguursels op 1 dag 23
Aantal x weggejorist 20
Gestart op 02-12-2016

Kudoverloop over tijd

3 kudos 2020-10-26 15:33:37 op Je mag er maar 3 kiezen. GO!
@Jilla Dus jij rijdt ook liever in een nieuwe Fiat Panda dan een Lamborghini met vele kilometers? Geef mij die Lamborghini dan maar, als ik mocht kiezen.

19 kudos 2020-10-26 12:14:46 op Lubach over coronabont
Als dit klopt wat je zegt, dan had dit zeker een mooi moment kunnen zijn om deze man in de schijnwerpers te zetten. En ja, bij de dag zei ook een deskundige dat er één bepaalde mutatie van Corona in vrijwel alle nertsenfokkerijen geconstateerd, wat volgens hem verklaarde dat het bewust is verspreid. Hoe dan ook, er is een kans, een hele hele kleine kans dat het toeval is en daarom kan dit niet aangepakt worden. Dan denk je waar zouden de nertsenkwekers dit doen? Dit doen ze omdat wanneer je nertsen moet ruimen omdat er corona heerst, dan krijg je 5x de reguliere prijs. Schandalig dat mensen die onterecht gekort zijn op hun kinderbijslag nog steeds op hun geld moeten wachten terwijl we dit soort smeerlappen miljoenen cadeau doen. Opschorten die handel!

25 kudos 2020-10-26 11:43:16 op Lubach over coronabont
Ik had eigenlijk ook verwacht dat hij over de vergoeding van de nertsenfokkerijen zou beginnen. Die krijgen namelijk 5x de momentele vraagprijs als zij hun nertsen moeten ruimen vanwege dat er corona is geconstateerd. Dit vertelde een deskundige bij "de dag" van npo. Het bleek ook telkens dezelfde variant van Corona te zijn die hoedde bij de nertsenkwekerijen, wat bij de deskundige deed vermoeden dat het virus bewust van kwekerij naar kwekerij is gegaan. Dit deed men omdat ze dan 5x zoveel voor hun beesten zouden krijgen. Ze krijgen nu een bak met overheidsgeld en gaan lekker in het buitenland verder. Ik ken namelijk al twee nertsenkwekers die dit doen. Jammer dat de regering op deze manier zulke cadeautjes geeft aan dit soort figuren.

7 kudos 2020-10-25 14:35:55 op Anti-Biden parade
Ook op dumpert zitten er dus idioten vast in de fabeltjesfuik. Hoe dom moet je zijn om dit soort theorieën te geloven? Belachelijk dat dit geplust wordt. Maar goed, je moet wat hè, als je geen werk hebt.

-1 kudos 2020-10-24 18:29:28 op Johan over de excuses van Koning
@vlassige snor, ik vind dat er inderdaad wel gesneden kan worden in hun budget. Echter zou ik graag een onderzoek willen zien hoeveel geld die zakenreizen opleveren, want ik denk dat die opbrengsten aardig onderschat worden. Met een koning aan je zijde gaan er deuren in het oosten open, die normaal gesloten blijven.

-10 kudos 2020-10-24 14:33:44 op Youp is niet zo blij met de koning
@nassischijf de koning heeft al velen miljoenen binnengesleept voor het bedrijfsleven met handelsmissies in het verre en het Midden-Oosten. Heeft Youpie dat ook al voor elkaar gekregen?

-31 kudos 2020-10-24 14:21:23 op Johan over de excuses van Koning
Meestal ben ik het met Johan eens, maar vind dit wel een overtrokken reactie. Jezus, we hebben zoveel gezeik aan ons hoofd, laten we aub over dit soort nietszeggende zaken zwijgen. Ja, het is niet heel slim om naar Griekenland te gaan, terwijl het voor de rest afgeraden wordt. Maar wat is nou de kans dat hij besmet raakt of andere besmet wanneer je met een privévliegtuig naar een privé villa vliegt? Het enige wat ik wel schandalig vind is die extra 5% dat het koningshuis vangt terwijl Nederland het economisch zwaar heeft. Hoe dan ook, het koningshuis heeft wel degelijk ook voordelen ten opzichte van een President. Waar moet Rutte de tijd vandaan halen als hij ook nog met allerlei economische zakenreizen mee zou moeten? Het koningshuis levert juist ook veel geld op voor Jan en alleman, voornamelijk in gebieden waar er dictatoren en andere monarchen aan de macht zijn. Zij krijgen namelijk een harde plasser van een man met zo een familiegeschiedenis als onze koning. Wij kunnen dit een achterlijk achterhaald sprookje vinden, maar dat vinden die machthebbers daar niet en zo levert het ons geld op, dus wat is hier mis mee?

18 kudos 2020-10-23 23:46:23 op Meneer heeft boodschap
Ik durf te wedden dat @HeinPiet88 het volledig met deze man eens is. Sterker nog, ik sluit niet uit dat dit hem in levenden lijve is.

-1 kudos 2020-10-23 15:59:33 op Waarom ben je naakt?
Arjen Lubach wordt bejubeld vanwege zijn mooie vergelijkingen las @heledagneger. Dat kan ik ook dacht hij toen. Kom maar eventjes wisselen, Pietertje.

1 kudos 2020-10-23 13:23:21 op Debat Trump en Biden
@Bashy Trump heeft een fanatieke aanhang en alleen zij gaan naar die rally's, maar met alleen die fanatieke aanhang wordt je geen president. Het gaat om die paar swinging states en ik denk dat hij teveel mensen voor de schenen heeft geschopt om naast die harde kern, die toch wel op hem gaat stemmen, ook anderen te overtuigen.

0 kudos 2020-10-23 12:32:52 op Debat Trump en Biden
@VlassigeSnor Als je dit plust denk je dan dat hij gaat winnen of hoop je dan dat hij gaat winnen? Want als je denkt dat hij gaat winnen dan zou ik wel eens argumenten willen horen waarom je dat denkt. Want de polls, voor wat die waar zijn, voorspellen iets anders. "De polls zeiden vorige keer ook dat Hillary ging winnen." Ja dat klopt, maar toen waren de zwarte Amerikanen de grote afwezigen en die gaan nu waarschijnlijk massaal op Biden stemmen. Daarnaast stemden een hoop mensen op Trump die normaal nooit stemde en die zitten nu ook in de polls verwerkt. Er waren een hoop Republikeinen die absoluut geen Hillary wilden. Daarnaast dachten zij dat Trump wel presidentelijker zou worden, maar dat is dus niet gebleken. Dit zou er weleens voor kunnen zorgen dat die niet gaan stemmen of zelfs op Biden gaan stemmen. Maar goed, we gaan het zien, het zijn slechts verwachtingen.

1 kudos 2020-10-23 12:19:32 op Jensen over Lange Frans
Neem bijvoorbeeld opwarming van de aarde: Daar is dus geen lineair verband tussen uitstoot co2 en opwarming van de aarde. Nee, dat hangt af van verschillende variabelen zoals, het aantal planten op aarde dat co2, het aantal dieren en mensen dat leven, hoeveel fossiele brandstoffen wij verbranden, waar in de wereld je meet, etc. Al deze variabelen zorgen voor schommelingen. Dit is voor verschillende mensen reden om te zeggen dat je dus niet kan zeggen dat de opwarming van de aarde door de mens wordt veroorzaakt. Nee, het wordt NIET ALLEEN door de mens veroorzaakt, maar wij zijn dus wel een belangrijke factor, want we weten dat co2 warmte vasthoudt, we weten dat dieren en mensen, en het verbranden van fossiele brandstoffen co2 uitstoot, dus weten we dat de mens invloed heeft op de opwarming van de aarde. Wanneer je dus de kennis mist om te snappen dat co2 warmte vasthoudt, dan is jouw mening wat mij betreft niet geldig.

8 kudos 2020-10-23 12:16:12 op Jensen over Lange Frans
Verder valt het me op dat dit soort gekkies meningen als een soort feit zien. 50% vind dit 50% vind dat, dus het staat niet vast. Als 100% de wiskundigen in de groep van 1+1=2 zit en in die andere groep zitten mensen die beweren dat 1+1=3, want heeft op Facebook gestaan, dan wil het dus niet zeggen dat die ene groep niet gewoon gelijk heeft. En daarom hamer ik er ook regelmatig op dat opleiding en achtergrond wel degelijk van belang zijn, want deze discussies gaan vaak over ingewikkelde processen waarbij je een bepaalde minimale kennis nodig hebt om te snappen hoe het werkt.

0 kudos 2020-10-23 11:56:06 op Jensen over Lange Frans
Is het ook karaktermoord door iemand als een gekkie weg te zetten, terwijl hij dat ook daadwerkelijk is? Het is toch niet alsof ze verhalen van Lange Frans verkeerd geknipt en geplakt hebben. Lange Frans heeft een (te lange) tijd zijn onzin kunnen ronbazuinen zonder dat mensen ingrepen. Eindelijk worden deze gekken is weggezet zoals het hoort, namelijk als gevaar voor onze vrije samenleving. Lange Frans down. Jensen de volgende! P.S. als er mensen zijn die kinderen eten, dan is Jensen er vast één van met zijn nijlpaardenkop.

0 kudos 2020-10-22 21:33:10 op Mevrouw slaat stewardess
@gelehesje ik observeer en beschrijf wat ik zie. Ik roep juist op om iedereen als individu te zien en niet als onderdeel van een groep. Ik snap niet hoe jij erbij komt dat ik oproep tot het over een kam scheren van een bepaalde groep.

7 kudos 2020-10-22 15:46:36 op Mevrouw slaat stewardess
@De_wijze_man Het lage gedeelte van een bepaalde groep verpest het altijd voor de rest. De kans dat een willekeurige aso een kleurtje heeft is gewoon groter dan dat hij blank is. Is dat racistisch? Nee, dat is statistiek. Maar om dan ALLE mensen met een donker kleurtje racistisch te bejegenen, is dat wel. Jammer dat mensen dat verschil niet in zien. Dit asociale volk staat vervolgens OOK weer hypocriet bij de BLM protesten, omdat racisme zogenaamd de reden van hun falen is, maar dat is hun asociale en luie karakter. Echter, staan bij BLM ook genoeg eerlijke en hardwerkende donkere mensen, die geen eerlijke kans krijgen omdat sommige mensen geen onderscheid kunnen maken tussen goede en slechte donkere mensen en alle donkere mensen over één kam scheren. Vervolgens wijst Black lives matter weer naar de gehele witte bevolking dat die racistisch zijn, terwijl dat dit ook weer maar een select groepje uit de hele witte bevolking is. En zo raken we in een negatieve spiraal. Behandel gewoon iedereen, ongeacht kleur, gender, seksualiteit en geloof zoals jij zelf behandeld wilt worden en je zult zien dat de meeste mensen deugen, ook uit de islamitische-, donkere-, homo gemeenschappen,etc. Sorry voor het lange verhaal, maar ik vond dat een beetje nuance wel op zijn plek zou zijn.

139 kudos 2020-10-20 23:46:13 op Patrick Fliepen
Jumpstyle, dat ik dit ooit stoer heb gevonden... En ja, ik heb de tutorials van Patrick jumpen vele malen gekeken en nagedaan.

91 kudos 2020-10-20 16:29:42 op Marcel van Roosmalen over de vrijheid van meningsuiting
@Jack010 Het vreemde is dat de islam alleen maar is geradicaliseerd door de tijd. Een religie deinst mee met de tendens van de gelovigen. In de Middeleeuwen was het Christendom wat het salafisme nu is. Iedereen die anders geloofde dan dat de bijbel stond moest op de brandstapel. Dit terwijl er in het kalifaat vele miljoenen Christenen en Joden woonden, zij moesten "slechts" een extra belasting betalen. Deze acceptatie was in die tijd gezien heel erg tolerant. Vrouwen studeerden in die tijd en discussieerden op gelijke schaal met mannen op de universiteit van Alexandrië en Bagdad. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de leiders de interpretatie bepalen van het geloof en deze verandert dus door de tijd heen. Ben ik gelovig? Nee, ik geloof niet. Weet ik zeker dat er geen god is? Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, maar door deze onzekerheid vind ik niet dat we het moeten verbieden, tenzij het in gaat tegen onze grondwet. Gaat het salafisme in tegen onze grondwet? Ja en daarom vind ik dat het salafisme verboden moet worden. Zij vinden dat homo's en afvalligen dood moeten en dat is in strijd met onze grondwet. Iedereen die zich toch uitspreekt voor het uitvoeren van dit geloof is wat mij betreft aan het haatprediken en is strafbaar in Nederland. Ik snap echt niet dat dit nog niet is aangepakt.

3 kudos 2020-10-20 15:58:55 op Marcel van Roosmalen over de vrijheid van meningsuiting
@Megusa Ook het Hindoeisme en zelfs het Boeddhisme zijn niet heilig. Kijk maar naar de onafhankelijkheid van Pakistan, waarbij alle Hindoes die in Pakistan leefden naar India moesten verhuizen en waarbij alle Islamieten in India naar Pakistan moesten verhuizen. Er zijn dankzij beide kanten miljoenen doden gevallen. Families die op de vlucht waren werden zonder medeleiden afgemaakt. Zoek maar eens op over de genocide van de Rohingya in Myanmar dat werd aangewakkerd door Boeddhistische leiders. Religie is niet per definitie slecht, maar het is een hele makkelijke manier om andere te diskwalificeren waardoor het gevoel uitgeschakeld kan worden. De documentaire "Why we hate" laat dit mooi zien en is echt een aanrader om te kijken.

9 kudos 2020-10-20 15:22:23 op Marcel van Roosmalen over de vrijheid van meningsuiting
Naar mijn idee is het verbieden van Salafistische moskeeën een eerste stap. Elk geloof is toegestaan tenzij het in lijn is met onze grondwet. In elk Nederlands gebedshuis moet minstens de helft van de tijd Nederlands gesproken worden, hierdoor creëer je de kans voor in Nederland geboren imams ipv Imams uit de woestijn. Mensen met een dubbele nationaliteit hebben geen recht op uitkeringen, waardoor ze gedwongen worden Nederlander te worden. Mensen die haatprediken met een dubbele nationaliteit, de Nederlandse afpakken en op retour sturen naar vaderland, hetzelfde geldt voor buitenlandse haatpredikers. Hiervoor moet je dus nieuwe verdragen sluiten met de landen die momenteel hun onderdanen weigeren. Dit moet je als EU oppakken en dreigen met bijvoorbeeld 20% invoertax als zij dit blijven weigeren. Dan wil ik nog weleens zien of ze zo standvastig blijven. Vrijwel alle inkomsten voor deze landen komen uit handel met de EU en doordat familieleden uit Europa geld terugsturen. Dus bijvoorbeeld Marokko heeft baat bij het niet terugnemen van hun onderdanen want dat levert geld op, daarom moet je ze een incentive geven om ze wel terug te nemen.

8 kudos 2020-10-19 21:14:54 op Landen met dat vliegtuig
@malapropisme je hebt gelijk, ik had eerst deze verwende hoer. Maar ja, dat vond ik wel heel grof.

34 kudos 2020-10-19 21:00:09 op Landen met dat vliegtuig
Film dan door! Ik had wel willen zien hoe die gast deze verwende viswijf ging aanpakken. Ze hadden haar er gewoon uit moeten flikkeren. "Het vliegtuig kan niet zo maar landen, maar u kunt er hier wel uit, fijne reis verder." Wie denk je nou dat je bent, dat het vliegtuig voor jou gaat landen.

4 kudos 2020-10-19 18:32:33 op Lubach over complotgekkies
@vlassigesnor ik bedoelde die eerste keer inderdaad Alt-right en deze zijn te vergelijken met de nazi's net zo zeer dat Antifa te vergelijken is met die communisten. Allebei groepen waar je ver vandaan moet willen blijven. Maar jij doet precies wat ik schets in mijn voorbeeld, jij bent onderdeel van het probleem door het probleem aan één kant te leggen. Alt-right is net zo slecht en moet OOK verdelgd worden.

103 kudos 2020-10-19 17:48:43 op Lubach over complotgekkies
Ik vind vooral de vergelijkingen tussen nu en de jaren 30 van vorige eeuw angstaanjagend. Terwijl we hadden verwacht dat propaganda nooit meer ons kon beïnvloeden zien we dat we weer terug zijn bij af. Ik weet nog dat ik op de middelbare school te horen kreeg dat een groot gedeelte van de Duitsers geloofden dat de Joden ervoor hadden gezorgd dat zij de eerste wereld oorlog hadden verloren. Ik dacht hoe dom kun je zijn om dit soort dingen te geloven. En nu zie je op dumpert en andere social media nog debielere complottheoriën die een steeds groter bereik krijgen. Dan kun je denken, ach het is nog een relatief klein clubje, maar exact hetzelfde werd dus over de NSDAP gezegd. Toen kreeg je knokploegen van Nazi's tegen communisten en werd de gewone man meegezogen in de polarisatie. Het werd dus kiezen tussen de Nazi's en de communisten. Het midden werd buitenspel gezet door deze polarisatie. Hetzelfde zie je nu tussen antifa en Trump aanhangers. En zelfs hier op dumpert zie je daar de resultaten van. Als je zegt dat die Alt-right gasten niet sporen en opgesloten moeten worden, dan krijg je meteen reactie als "wat denk je van Antifa, daar zouden ze eens wat aan moeten doen." A.u.b. Nederland en dumpert, laat je niet meezuigen in deze polarisatie waarbij je moet kiezen. Dat moet helemaal niet, ze moeten allebei uitgeroeid worden, zowel rechts als links en als dit niet gebeurt dan kun je naar de geschiedenis kijken wat voor toekomst ons te wachten staat.

0 kudos 2020-10-19 09:15:42 op Beelden neerschieten onthoofdmalloot
@Broek der Broeken vanaf wanneer is er besloten dat wij zo niet handelen in het Westen. Dit is geen wiskunde of een vaststaand feit. Dit gaat over gerechtigheid en deze lafaard is er veel te makkelijk mee weg gekomen ten opzichte van het leed dat hij veroorzaakt heeft. Wij mensen onderscheiden ons van dieren omdat wij kunnen bedenken wat voor gevolgen onze daden hebben. Deze man heeft besloten om iemand anders zijn leven af te nemen. Dan ben je wat mij betreft lager dan wat voor beest dan ook. Waarom zou het gerechtigd zijn om hem als mens te behandelen terwijl hij alle mensenrechten niet accepteert. Er zijn zoveel mogelijkheden om dit beest te gebruiken ten goede van de samenleving om het leed enigszins terug te betalen dat hij heeft aangericht.

-1 kudos 2020-10-18 23:37:57 op Beelden neerschieten onthoofdmalloot
Wat ik hiermee ook wil zeggen is, dat deze figuren weten en willen dat ze doodgeschoten worden. Door er kosten wat kost ervoor te zorgen dat je ze niet dood gaan, dan denken ze wel 2x na voordat ze zoiets doen. Dan hoor ik je antwoorden "dan plegen ze zelfmoord na de aanslag." Dat mag dus niet, ook van de extremisten niet. Zelfmoordaanslagen zijn alleen toegestaan omdat je andere mee het graf inneemt. Dus door ze niet te doden, verwacht ik dat het aantal aanslagen zullen verminderen.

86 kudos 2020-10-18 23:08:34 op Beelden neerschieten onthoofdmalloot
Ik vind het altijd jammer dat dit soort figuren worden doodgeschoten. Ik zie ze liever wegrotten, dan dat we ze helpen met het doel dat zij voor ogen hadden, namelijk naar "God die hun gaat belonen voor de heldhaftige daad die ze hebben gepleegd." Als je ze echt wil straffen, moet je ze juist niet doden en hun levenlang opsluiten, dat is pas een straf voor figuren zoals deze. Als ik dan zo vrij mag zijn, zou ik ook meteen de wet willen veranderen. Wanneer jij iemand vermoord met voorbedachte rade dan heb je de mensenrechten van iemand afgenomen en in de ruil daarvoor ben jij ook je mensenrechten kwijt. Bij deze ben je per wet geen mens meer en zouden we jouw lichaam moeten gebruiken ten goede van de samenleving. Bijvoorbeeld voor het testen van nieuwe medicijnen. Want nu gebruiken we onschuldige dieren terwijl we dit soort monsters zouden kunnen gebruiken.

42 kudos 2020-10-18 22:03:07 op Heb dit weekend geoefend.
Zo mooi, die anonieme verontwaardiging "Doe maar een pondje meer." Vraag me af wat voor figuren hier altijd commentaar op geven. Waarschijnlijk helemaal geen keuze mogelijkheden en tevreden met een nijlpaard op de bank. Ik ben wel blij met deze inzending. Een prachtig lichaam, meer van dit. Iets meer vet? Ook prima.

26 kudos 2020-10-18 17:38:12 op Antifa mept man z'n tanden eruit
Dit is ook precies de reden om geen gezichtsbedekkende kleding te mogen dragen in het openbaar. Mensen voelen zich dan onaantastbaar, omdat ze ongestraft dingen kunnen doen. Daarom zouden ze dit per wet moeten verbieden. En ja, dat geldt ook voor boerka's en motorhelmen. Als je op de motor bent, moet je hem af doen zodra je afstapt. Iedereen die er zo bij loopt kan dan zonder verdere reden opgepakt worden en dat zouden ze ook meteen moeten doen.

-2 kudos 2020-10-16 21:23:31 op Lekker effe op verkansie
@Tuigbdrichel ik ben niet per se pro koningshuis, maar ik vind dat Willem het prima doet. Het koningshuis heeft nou gewoon een streepje voor op een handelsmissie naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Wij in het Westen kijken vooral naar deze tijd en de toekomst, maar dat is in het midden en verre oosten heel anders. Die vinden het geweldig om naar de familiegeschiedenis te kijken en in paleizen rondgeleid te worden. Wij in het Westen hebben de neiging om dit soort "gevoel" te onderschatten. Maar ik ben het er wel mee eens dat andere koningshuizen er een potje van maken. Dan zou ik ook voor het afschaffen van het koningshuis zijn. Echter vind ik de verhoging van 5% wel van de zotte in deze tijd, maar ach.

0 kudos 2020-10-15 18:03:14 op Laatste feestje in Rotterdam
@Gimobe het OMT zegt ook duidelijk dat er niet gezongen of geschreeuwd mag worden, kijk maar naar de voetbalstadions. Ook zijn er al verschillende filmpjes waar je kan zien dat de aërosolen dwars door een katoenen mondkapje vliegen. Daarom zegt het OMT dat het belangrijker is om afstand te houden dan een mondkapje te gebruiken. Dus het gaat er nu om hoeveel procent houdt een katoenen mondkapje tegen en hoe erg verkleind dat de kans om de ziekte over te brengen. Dit laatste is niet vast te stellen tenzij je proefpersonen gaat inzetten, maar dat is dan weer immoreel.

22 kudos 2020-10-14 12:17:23 op Slechte eigenschappen tijdens een date
Pff, ik kan hier gewoon niet naar kijken. De ongemakkelijkheid... Als je wel van ongemakkelijkheid houdt, dan is "from Russia with love" echt een aanrader. Manmanman, dat programma spande echt te kroon. Het verschil is ook dat Streetlab de ongemakkelijkheid expres opzoekt terwihl die gasten van from Russia with love gewoon zo waren.

3 kudos 2020-10-14 11:48:06 op De cafes gaan weer dicht.
@spetterpoepsoep Kijk daar kunnen we wat mee. Ten eerste, de privatisering van de ziekenhuizen was om de enorme zorgkosten te verminderen. Dit is een logische oplossing, want privatisering zorgt meestal voor kostenreductie. Echter heeft dit niet goed uitgepakt en geeft de vvd dit ook toe en staan open voor een nieuw model. Ten tweede zijn er helemaal geen 70.000 zorgpersoneel ontslagen de laatste 10 jaar maar zijn er juist 100.000 bijgekomen, check het CBS maar. Rutte heeft het advies van het outbreakmanagement team gevolgd, wat uit de beste wetenschappers uit hun vakgebied bestaat. Ik vind het daarom niet de schuld van Rutte dat hij niet het advies van een data analist opvolgt, maar dat van het outbreak management team. Kritiek op het outbreak management team is daarom wel terecht, dat neem ik hen ook kwalijk. De tekorten in beschermingsmateriaal is niemand aan te rekenen omdat de vraag plotselijk exponentieel groeide. Als je verstand hebt van voorraadbeheer, dan weet je dat geen enkel bedrijf rekening houdt met dit soort uitzonderingen, omdat anders de kosten in normale omstandigheden veel te groot zijn.

4 kudos 2020-10-14 10:00:39 op De cafes gaan weer dicht.
@Duizend amen! @psykenner en weer presteer je het om een verhaal op te schrijven zonder één concreet voorbeeld of oplossing. In plaats daarvan strooi met de ene drogreden na de andere. Jij doet niet meer mee. Als je je mening niet kunt beargumenteren, moet je discussiëren aan andere over laten. Ga maar even wisselen Pietertje.

3 kudos 2020-10-13 12:17:28 op Vervuilende ijsboer moet oprotten
@meesbeest Die wet is objectief en behandelt elk voertuig hetzelfde, dus als tweetakt brommers daar boven zitten, dan zijn zij vervuilend. Dat er sjoemeldiesels zijn, is weer een ander probleem en dat moet zeker OOK aangepakt worden. Een wet valt vaak niet meteen uit zoals men beoogd en daarom moet je deze telkens aanpassen tot het beoogde doel is bereikt.

-5 kudos 2020-10-13 11:51:36 op Vervuilende ijsboer moet oprotten
Ik zie een hoop gefrustreerde reacties en dat snap ik want dit vind ik ook belachelijk. Echter, is de wet wel begrijpelijk en een goede manier om uitstoot te verminderen. Wanneer deze wet wordt ingevoerd, word er natuurlijk geen rekening gehouden met deze bijzondere uitzonderingen. Hopelijk is er een mogelijkheid om bepaalde uitzonderingen, zoals deze toch toe te laten, omdat dit bijvoorbeeld cultureel erfgoed is of iets dergelijks.

4 kudos 2020-10-12 23:18:58 op Oorlogsveteraan boos op Joe Biden
@natuurlijke_selectie is dat niet exact hetzelfde wat Trump deed/doet. "Obama is de slechtste president ooit." "Hillary Clinton is gestoord, sluit haar op." Het hele Amerikaanse/Britse systeem is kapot. Het werkt polarisatie in de hand en dat is op dit moment het grootste probleem in de democratieën. Want democratie werkt op samenwerken, dus ook van diegenen die misschien niet gewonnen hebben en dat gaat daar vreselijk mis. Bovendien snap ik niet helemaal waarom de democraten het oorlogvoeren in de schoenen geschoven krijgen, terwijl juist Bush al het gezeik heeft veroorzaakt.

-6 kudos 2020-10-12 18:02:07 op Rij je lekker in Afrika
@dark spacer waarom steekt hij zijn kop in het zand dan? Dus je kan niet dit afkeuren en toegeven dat er soms zwarten gediscrimineerd worden in de VS? Is er tegenwoordig dan helemaal geen nuance meer mogelijk? Dit heeft dus niks met ras te maken, maar met ontwikkeling. Dit gebeurde 500 jaar geleden ook gewoon hier in Nederland. Totdat wij een sterke staat kregen die hard optrad tegen dit soort gevallen omdat dat slecht voor de handel en rijkdom was. Maar na de tweede wereldoorlog konden de joden ook op weinig bijval rekenen. Verschillende Nederlanders hadden zich gauw verrijkt met de eigendommen van de vervoerde joden, die ze bij terugkomst niet eens terugkregen. Wanneer je anderen als minderwaardig beschouwd, veranderen mensen in monsters. De documentaire "why we hate" laat dit principe duidelijk zien en zou wat mij betreft verplichte kost moeten worden.

23 kudos 2020-10-12 10:21:39 op Walhalla voor de Reaguurder
@MojoNL zo worden technologieën altijd voorgespiegeld in eerste instantie, maar dan blijken wij toch iets gecompliceerder in elkaar te zitten. Men beloofde bij social media ook dat niemand zich meer alleen hoefde te voelen. Wat blijkt, onze generatie is eenzamer dan ooit en dit wordt alleen maar versterkt door social media. In theorie klinkt het misschien veel belovend, maar in werkelijkheid blijken er meestal ogen en haken aan te zitten.

35 kudos 2020-10-11 17:37:08 op Arrestatie Willem Engel
Ze zeggen wel eens de appel valt niet ver van de boom en dat is hier ook weer het geval. Zijn vader is een beruchte campingeigenaar die zichzelf verrijkt over de rug van mensen die geen kant op kunnen. En ja, het is niet illegaal wat hij doet, maar wel onethisch en hij zoekt de mazen in de wet. Dat is exact hetzelfde wat Willem Engel doet. Prima dat je tegen een lockdown bent, maar ga dan gedegen onderzoek doen. Haal geld op om een onafhankelijk onderzoek op poten te zetten om te bewijzen dat jouw gevoel klopt. Maar nee, hij dwarsboomt bestuurders die naar eer en geweten zoveel mogelijk leed proberen te voorkomen. Willem Engel en zijn kliekje mongolen moeten zich kapot schamen en de politie kan niet hard genoeg ingrijpen wat mij betreft. Dit stelletje kanslozen hebben de maatschappij al genoeg gekost, laat ze eens nuttig ingezet worden. Gebruik ze bijvoorbeeld als proefpersonen door deze hersenlozen covid in te spuiten, want dat is namelijk toch allemaal verzonnen volgens deze mongolen. Dan kunnen we er allerlei testen mee doen, zoals wat is het werkelijke percentage dat doodgaat, hoe lang duurt de incubatietijd werkelijk, helpen mondkapjes wel of niet, etc.

3 kudos 2020-10-11 17:05:22 op Boodschap uit Duitsland
@btrhhm Misschien heb je gelijk, maar diegene die het in mijn omgeving hebben gehad, beschreven het allen als een griepje en een vrouw van 95 is er inderdaad aan overleden. Dus als ik naar de data kijk en in mijn omgeving kijk, heb ik geen reden om aan te nemen wat jij zegt. Ook steeds meer wetenschappers betwijfelen of de lockdown de juiste methode is. Wanneer je met data je argument kracht bij zet, komen er altijd mensen bij met een voorbeeld van iemand die zij kennen waarbij het anders is afgelopen. En dat is vreselijk natuurlijk, maar volgens mij blijven dat uitzonderingen en zeldzaam. Ik zou inderdaad wel graag een onderzoek zien, waarbij ze de niet dodelijke gevolgen in kaart zouden brengen, zodat deze discussie uit de wereld geholpen kan worden.

-1 kudos 2020-10-11 16:20:24 op Meisje met kort rokje
@Toysoldier misschien ligt het dan toch een beetje aan jou. Waarom je best doen als het onder je niveau is? Het is een beetje als goede voetballers die in een vriendenteam gaan voetballen, binnen no time passen zij zich aan aan het niveau waarop ze spelen. Ze verzaken om mee te verdedigen omdat ze weten dat ze die beslissende goal of pass toch wel gaan geven. Dan is de keuze aan jou, kies jij iemand die er minder leuk uitziet, maar wel haar best voor je doet of voor een chick die lekkerder is en gemakzuchtig?

14 kudos 2020-10-11 14:17:45 op Meisje met kort rokje
Je verwacht het niet hè, dat dames die topfit zijn, geen wederzijdse aantrekking voelen tot iemand die overgewicht heeft en hele dagen achter zijn computertje zit. Nee, allemaal hoeren zijn dat.

20 kudos 2020-10-11 14:08:40 op Boodschap uit Duitsland
Ik switch heel de tijd van gedachte. Op het ene moment ben ik het volledig met deze man eens en moeten wij niet klagen met alle luxe die wij nog steeds rond ons hebben. Aan de andere kant kijk ik naar de statistieken en zie ik alleen maar mensen boven de 80 doodgaan en blijken alleen mensen met overgewicht op de ic te belanden. Als het ons allemaal niks zou kosten, zou ik vinden dat wij maar even offers moeten brengen om deze mensen te redden, want zo werkt een samenleving. De sterken maken offers om de zwakkeren te beschermen. Echter zijn er in werkelijkheid wel degelijk kosten, vele mensen zijn hun baan of eigen bedrijf kwijt geraakt omdat we maar beperkt uit eten gaan, niet meer naar grote bijeenkomsten kunnen, niet meer op vakantie kunnen en alles online kopen. Deze mensen die fris in het leven staan, leveren dankzij deze gevolgen ook gezonde levensjaren in door de financiële problemen die hier bij komen kijken. Is het als je het zo bekijkt rechtvaardig om deze gezonde mensen het leed op de nek te halen om hoogbejaarden en mensen die slecht voor hun lichaam hebben gezorgd (mensen met overgewicht) te redden?